Zemunka85 -> RE: Urinarne infekcije kod dece (11.12.2015 12:50:47)
|
Chupo, super za UZ bybrega [sm=bravo.gif]. Kod vas se on radi odmah posle prve urinarne, rekla bih? Necu da te plasim, moram ti samo napisati nas slucaj, jer da sam ja tada shvatala ono sto sada shvatam, ne bisno proveli narednih 8m pod lekovima i po doktorima. Kod nas se prva urinarna javila sa 10m (asimptomatska skroz, ona je bila samo osuta paaaaa 2 nedeje sigurno - sto je ukazivalo na to, dok ja nisam povezala i proverila). Tada mi je receno da se za prvi UI (kod moje DR) ne gleda kao na nesto strasno, i da ovde zavrsavamo ppricu i provere, a ako bi se ponovila onda se ide na pretrage. Medjutim da iako postoji anomalija je minorne prirode, jer se ozbiljnije stvari vide odmah po rodjenju ili u prvih par meseci. Proslo to sve za par dana. Ja ne da sam zaboravila, nego na kraj pameti, vodila je cak (imbecil) na javni bazen. E onda, posle mesec dana krecu nase muke - bolnica, AB, UZ dobar oba pua),(ali i pored toga treba raditi tada i) cistogrfija, (DMSA nismo nikad) ... a krenulo je taaaako bezazleno. I traju sve dok nismo skinuli pelene. Hocu reci,tek tokom te nase borbe shvatila sam koliko je zapravo lako da male devojcice dobiju urinarnu, pogotovo koliko su te pampers zlo. Jeste zima i ona mala, ali ako imas uslova, promeni pelene. Za pocetak. Ja cesto pisem na ovoj temi, jer zelim uvek da vam dam nas primer kao nadu - jer i pored bolnice, 8m AB, 5 UI .. nikada nista nije nadjeno a ona je danas jedna izuzetno zdrava devojcica. I naravno pomognem savetom, ako mogu.
|
|
|
|