dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Mili meni je doktor rekao obavezno da koristim sve tri četkice i napisao mi koje veličine/boje da uzmem, jer i on sam nosi fiksnu protezu kao i doktorka čija je ordinacija (mama od Savinog druga), nisam ništa na svoju ruku :) A i ne mogu da zamislim da ne očistim prvo sa interdentalnom, jer šta sve ona izvuče, to je čudo, a svakako je koristim i za džepove, pa mi je obavezna. Da li ste dentalni tuš odmah počeli da koristite kada je stavila protezu? Meni nisu rekli da koristim to za ispiranje usta, pitaću baš sledeće nedelje na kontroli. IZVORNA PORUKA: milicicak Suzi, mislim da malčice preteruješ sa pranjem zuba a sigurno ti ne trebaju tri četkice. Dovoljna ti je curaprox za protezu i posle pranja obavezno ispiranje sa tečnosti za usta. Elmex ima tečnost baš za one sa protezama Ja greškom obrisah jedan svoj post u onoj zemi Dentalni tuš, a mislila sam da sam ga kopirala ovde, elem: Meni su prilikom stavljanja fiksne proteze objasnili i pokazali njihovim četkicama iz ordinacije, na mojim zubima, kako da perem: - uvek prvo interdentalna - pa obična četkica, bilo koja samo da je soft, ja sam uzela Curasept jer Curaprox soft ne mogu da nađem (mada reče mi drugarica da ima na nekoj tezgi na Kalenću i da su jeftinije nego u radnji, ali nisam stigla da proverim), nalazim u radnjama samo ultrasoft a ona mi je premekana, i ne očisti mi dobro zube. Moja dr kaže da je ultrasoft više za veštačke zube, zato je nežnija. I rekli su kao što inače peremo zube, krenem gore od desni pa povučem skroz do dole, do ispod proteze - i na kraju single četkica za detalje (pranje proteze i oko proteze) Moja single je ovakva samo roze boje ali mislim da je gore snop vlakana isti IZVORNA PORUKA: dunja RR Moja najbolja drugarica je nosila fiksnu protezu pre 30 godina, tada nije bilo ni interdentalnih četkica, ni dentalnog tuša, ni posebnih četkicaza protezu, samo ej običnu četkicu koristila. Nije bilo izbora, to je što je. i Ima problema sa nekim zubima, posebno sa jednim na kojem je sada radila krunicu, i ona pretpostavlja da je zbog fiksne, jer se tada nije moglo dobro očistiti, ali ko će ga znati.
< Poruku je uredio dunja RR -- 9.5.2024 11:20:06 >