Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Francuska čokoladna torta 28.12.2011 14:29:10
|
|
|
|
zivka
|
Francuska čokoladna torta Sastojci o Kora: 250 g tamne cokolade 250 g margarina 7 jaja 250gr šećera 125gr brašna 1 prašak za pecivo o Glazura: 100 g margarina 150 g tamne cokolade 50 g meda ( to je 3 kašike) Priprema: o Kora: Ukljući pećnicu na 180 C*. Premaži kalup za tortu sa malo margarina. Izlomi čokoladu na komadiće. Istopi margarin, čokoladu i šećer- mešaj dok se ne rastopi. Umuti mikserom belanca, pa posebno: žumanca, pa dodaj istopljenu čokoladu, brašno, prašak za pecivo i na kraju sneg od belanaca. Sipati smesu u formu( okrugli kalup sa otvaranjem) i poravnaj površinu. Peći u donjem delu pećnice oko 25-30 minuta dok se ne stvrdne i popuca po povrsini ( kora ne treba da bude skroz pečena ). Ohladiti u kalupu. o Glazura: istopiti margarin, preliješ ga po izlomljenoj čokoladi i mešati dok se ne rastopi. Nakon toga dodati med. Tortu odvoji od forme i premesti na oval. Preliti glazuru po smrznutoj torti i razmazati, te ostaviti da se stvrdne. Posluživanje Ukrasi belom čokoladom ili … Ovu tortu mozes i zamrznuti, te ju izvaditi neki drugi put i premazati glazurom. o Napomena: ja lično dodam malo ruma u koru tj natopim suvo grožđe, a po želji može i nešto da “zakcka”(bademi, orasi, lešnici), …ko šta voli nek izvoli… ;)
|
|
|
|
RE: Francuska čokoladna torta 28.12.2011 14:30:50
|
|
|
|
vonavoj
|
zivkaaaaaaaaaaaaaaaa...urnisaces nas opet!!
|
|
|
|
RE: Francuska čokoladna torta 28.12.2011 14:34:31
|
|
|
|
zivka
|
Ma necu ... nego ja stavila jer je super brza a KAO POTRUDILA SE I IMAM TORTU
|
|
|
|
RE: Francuska čokoladna torta 28.12.2011 16:16:18
|
|
|
|
Ana RR
|
Zivka, kako misliš "preliti glazuru po smrznutoj torti"? Koje dimenzije je kalup?
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Francuska čokoladna torta 29.12.2011 9:49:39
|
|
|
|
zivka
|
Ups! greska! Ohladjenoj a treba da je sledeci pasus -moze da se zaledi bez preliva a kad se odledi preliv...No ja je nikad nisam zaledjivala... Letos sam je pravila kumi za rodjendan sa visnjama. Skuvala isnje i dodala secera i gustina- odokativno, preseklatortu ubacila u sredinu i super... Inace koristi onaj kalup okrugli na "rasklapanje" precnika 26 cm.
|
|
|
| Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pire od karfiola i šargarepeRingerajin kuvar: little_one
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?