|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Mafini
1.11.2011 22:11:58   
Vika
Ovde bismo mogle o svim mafinima, osim čokoladnih

Mfini sa bananom i orasima
 
100gr putera
300 gr šećera u prahu
2 jajeta
1 vanilin
4 banane
100 gr seckanih oraha
300 gr brašna
1 prašak za pecivo
10 kašika mleka

Umutiti puter i šećer, dodati jaja, vanilin i 3 banane, umešati orahe i brašno pomešano sa praškom za pecivo i mleko. Peći na 180°C 25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni ( dovoljno za 1 pleh sa 12 komada) i ukrasiti, po želji, preostalom bananom.

Ako orahe zamenite sa 100 gr brašna, možete dati i bebi koja je blizu 1. rođendana!

Direktna veza do poruke: 1
   RE: Mafini
1.11.2011 22:21:14   
Anoniman
Upravo sam došla da napišem recept user posted image

MUFFINI OD BUNDEVE

Potrebno:
300gr bundeve (sitno rendane)
220gr brašna
1 ravna kašičica praška za pecivo
2 jajeta
120gr žutog šećera
120gr milerama ili kisele pavlake
1 kašičica cimeta
prstohvat đumbira
1dcl ulja
I još:
25gr maslaca
1 uvršna kašika žutog šećera
1 kašika brašna

Priprema:
Umutiti jaja sa pavlakom i uljem. U drugu posudu sjediniti sitno rendanu bundevu, cimet, đumbir, šećer, brašno sa praškom za pecivo. Sjediniti dobijene smese u jednu kompaktnu.
Izliti u modlice za muffine. Zagrejati rernu na 200C,a u međuvremenu pomešati maslac (otopljeni) sa šećerom i brašnom, pa dobijenu masu nadodati na svaki izliveni muffin. Peći oko 20 minuta. Čuvati u poklopljenoj posudi.

Mihajlo je pojeo 2 u cugu user posted image A dekoracija nam ostala od sinoć..... Dubili smo bundevu! user posted image

user posted image

< Poruku je uredio n i n a -- 1.11.2011 22:22:58 >

(odgovor članu Vika)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Mafini
2.11.2011 9:06:03   
Olga75
imam i ja jedan jednostavan recept :
200g brasna
100 g secera
oko 100 g topljenog margarina ili putera ili ulja , moze i manje
pola pp
oko 1 dcl mleka ( zavisi od kolicine masnoce )
2 jaja
sve to umutiti i sad nastupa jednostavnost ovog recepta jer mu je ukus neutralan pa se u testo moze ubaciti sta vam volja , lomljena cokolada , komadici jabuke , visnje , kupine , rendana narandza , esencija ruma , kornfleks ,ma sta god hocete user posted image

i onda klasika u podmazanu modlu sipati smesu do pola ( po gustini treba da se "slaze " u modlu ) , peci na oko 180 stepeni 20 ak minuta

prijatno user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Mafini
2.11.2011 9:34:56   
Anoniman
Najbolji koje sam ikad jela i pravila

Buttermilk Berry Muffins

Ne znam gde su im nestali Cokoladni mafini sa rikota sirom i komadicima cokolade user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Mafini
2.11.2011 9:38:07   
Tea2
nina,moze li bundeva iz zamrzivaca ?Ako moze,treba li odlediti i ocediti ili ide zamrznuta?Ubice me tvoja kuhinja...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Mafini
2.11.2011 9:39:43   
Olga75
predpostavljam da treba dooobro ocediti bundevu  ali javice se Nina user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Mafini
2.11.2011 9:43:42   
Tea2
Olga,pravicu i po tvom receptu!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Mafini
2.11.2011 9:45:43   
Anoniman
Evo nine user posted image Ja sam direktno rendala i baš je mnogo soka pustila, ipak je malo procedi, ta zamrznuta je još mokrija user posted image

A ove moje su baš dijetalne user posted image Vidi kako malo brašna ide-50% kolača je samo bundeva user posted image


< Poruku je uredio n i n a -- 2.11.2011 9:47:01 >

(odgovor članu Tea2)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Mafini
2.11.2011 10:07:13   
Tea2
nina,moze li se ovo peci u onom plehu ili je neka fora bas u papirnim modlama?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Mafini
2.11.2011 10:09:03   
Anoniman
Inače pečem u običnoj projari, nego imali goste pa ih ja stavila u korpice user posted image A dobije se 16 muffina od ove količine, ako bi pekla u plehu, onda neki manji user posted image

(odgovor članu Tea2)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Mafini
2.11.2011 14:17:45   
Anoniman
MUFFINI OD BRUSNICE

Potrebno:
2 šolje svenamenskog brašna
2/3 šolje šećera
2 kašičice praška za pecivo
1 šolja svežih i naseckanih ili kandiranih brusnica
2/3 šolje mleka
1/4 šolje topljenog margarina
1 kašičica rendane kore od narandže
1/2 kašičice ekstrakta vanile
1 jaje

Priprema:
Zagrejati rernu na 200C
Pomešati u jednoj posudi brašno, šećer, prašak za pecivo, so i brusnice, a u drugoj mleko, jaje, margarin, koricu od narandže, vanilin ekstrakt.
Smese sjediniti da se dobije kompaktna masa pa kašikom razdeliti u kalupe (dovoljno za 12 kalupa) i peći oko 18 minuta. Ispečene muffine odmah izvaditi iz kalupa da se ohlade.

Savet:
Ovi muffini se lako zamrzavaju. Kad želite da ih upotrebite, odmrznite na sobnoj temperaturi, stavite u aluminijumsku foliju i podgrejte na 150C nekih 10-15 minuta.

Ovako su meni uspeli user posted image Doduše ja nisam uspela da nađem svežu brusnicu i nisam ih skoro pravila, ali koliko se sećam treba ih držati u zatvorenoj kutiji inače se brzo suše.

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Mafini
2.11.2011 22:38:18   
magde
jaoooo bas sam ovo trazila kada vi tu sve imate bre hahahah a bas sam na youtube gledala kako je jedna radila kakve samo stvare sa ove mafini po njihovo cupcake ,ja zelim za rodgendan u vrtic da ponesem i ukrasim idite na youtube i napisite decoration cupcake i eto vas super ideje za one koje takodge zele nesto takvo da iznenade svoje dece

_____________________________

sacuvaj ne bozeeee

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Mafini
3.11.2011 23:24:55   
gagins
Evo jedan i od mene.
Muffini sa bananom i seckanom cokoladom

Suvi sastojci:
2 solje brasna
1/2 praska za pecivo
1/2 kasicice soli
1/2 solje secera
1 vanila

Mokri sastojci:
2 jaja
1/4 solje ulja
125ml mleka

2 banane(izgnjeciti i ostaviti sa strane)
100 gr cokolade po zelji(ja koristim Milku i to uvek neki drugi ukus).

Umutiti mokre sastojke pa dodati suve sastojke(suvo u mokro),zatim ubaciti gnjecene banane i seckanu cokoladu.
Peci 30 minuta na 180 stepeni.

(odgovor članu magde)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Mafini
19.11.2011 23:13:38   
Anoniman
Evo šta sam danas isprobala i već je otišlo više od pola user posted image

MUFFINI (CUPCAKE) OD JAGODE SA SIRNIM NADEVOM

Potrebno:
400gr jagoda 
300gr šećera 
300gr brašna 
3 jajeta 
110ml ulja 
1 kašičica naribane limunove korice 
1 kašičica vanilin ekstrakta 
1-2 kašičice cimeta 
3 kašičice praška za pecivo 
1/2 kašičice soli  
Za premaz: 
230gr mladog ili krem sira (neslanog) 
45gr putera 
90gr šećera 
1/2 kašičice vanilin ekstrakta   po želji malo cimeta

Priprema:
U velikoj posudi umutiti jaja, dodati im šećer, ulje i vanilin ekstrakt.U blenderu izmiksati jagode. Potrebno je oko nekih 300 gr jagoda da bi se dobila kaša od 250 ml koliko je potrebno za cupcake, ali preporuka je da dodajete postepeno jagode u blender, pa dok vam merica na blenderu ne pokaže 250ml, dotle dodavajte još jagoda.Dobijenu kašu od jagoda dodajte umućenim jajima, pa dodajte još 1-2 kašičice cimeta (po ukusu) i 1 kašičicu naribane limunove korice.Poslednje što dodajemo masi i to postepeno je brašno sa 1/2 kašičice soli i 3 kašičice praška za pecivo.
Zagrejte rernu na 170C, biće vam potrebno 24-28 modli u koje ćete staviti papirne korpice za pečenje. Napunite 2/3 korpice i pecite 20 minuta. Kad se cupcake ispeče ostaviti da se lepo ohladi pre nadevanja.
Dok se cupcake peče u jednoj posudi izmiksati sir sa puterom dok ne dobijete glatku masu, pa dodajte 1/2 kašičice vanilin ekstrakta i šećer i mutite dalje dok ne dobijete kompaktnu masu. Ostavite malo u frižideru da se stegne.
Prohlađene cupcake špricom za torte nadenite sirnim kremom, i ukrasite polovinom ili celom malom jagodom.  
Napomena: ukoliko vam se krem ne stegne dovoljno (kao što se meni ovom prilikom desilo, jer je sir bio vodenastiji), slobodno nadenite cupcake običnom kašikom. Čuvajte ih na hladnom u zatvorenoj posudi.
user posted image Prijatno moje dame! user posted image



< Poruku je uredio n i n a -- 19.11.2011 23:14:46 >

(odgovor članu gagins)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Mafini
10.12.2011 21:46:08   
Anoniman
Mene će proterati sa ove teme, samo ja kuckam user posted image ma, baš me briga user posted image hehe

Danas sam pravila jedan kolačić, jer mi se jako jeo kolač sa narandžom, 70% sam improvizovala i ispalo je ekstra, a prava je stvar za ove predstojeće praznike user posted image ... Pa neka se onda zovu:

BOŽIĆNI MUFFINI user posted image

Potrebno:
1 1/2 šolja brašna (može pola pšenično, pola integralno)
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice đumbira
na vrh noža muskatnog oraha
50 gr putera
3/4 šolje šećera
2 jajete
1 šolja pasirane šargarepe
1-2 kašike soka od narandže
1 kašičica narendane kore od narandže
1/2 šolje brusnice
2/3 šolje jogurta
žuti šećer za posipanje

Priprema:
U posudu uspite brašno, prašak za pecivo, so i začine. Šargarepu stavite da se kuva dok omekne (ne mora biti potpuno raskuvana, ali dovoljno da može da se ispasira viljuškom).U drugoj posudi penasto umutite puter i šećer, pa dodajte jaja jedno po jedno.Skuvanu šargarepu propasirajte i prelijte sokom od ceđene narandže (dovoljno je 1-2 kašike, ako želite intenzivniji ukus dodajte sok od pola narandže).Sjedinite dobijene mase u jednu, dodajte kašičicu ribane kore od narandže, brusnicu i jogurt.Sipajte masu u namašćene modlice, ili izliti u jedan manji pleh (predlog-ako mislite da pečete kao ceo kolač u redovnoj tepsiji bolje udvostručite dozu), posuti svaki kolač (ili ceo) sa malo žutog šećera, pa peći na 200C oko 15-20 minuta (za muffine je dovoljno 15 minuta). user posted image
Uživajte i srećni praznici!!!!!!!!!!!!!!!!!!! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Mafini
10.12.2011 22:08:05   
Maya21
uff ninoo! ja ne jedem slatko a ovo tako fino zvuci user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Mafini
10.12.2011 22:16:47   
Anoniman
Pa ovde ide samo maaalko šećera user posted image Meni se jako dopada baš zato što nije preslatko, a puno je ukusa... I super za klince user posted image

(odgovor članu Maya21)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Mafini
12.12.2011 13:13:57   
Jeca*
juce sam pravila ovaj kolac (uzeh ga sa sajta Blic Zena)

BRZI MAFIN IZ ŠOLJE
POTREBNO  JE
4 ravne kašike brašna, 4 ravne kašike šećera, pola kašičice praška za pecivo, 2 kašike kakaoa, 1 jaje, 3 kašike ulja, 3 kašike mleka
PRIPREMA
U veću šolju stavite brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo i dobro promešajte. Ubacite jaje i opet promešajte. Dodajte potom ulje i mleko, promešajte da ne ostanu grudvice, pa šolju stavite u mikrotalasnu rernu. Uključite je i pecite mafin 4 minuta na 850 vati ili 3 minuta na 1.000 vati. Gotov mafin izvadite iz mikrotalasne, ostavite nekoliko minuta da se prohladi, pa prelijte kremom od vanile.

super je user posted image  može se isfilovati pudingom sa visnjicama i šlagom ili eurokremom...super je kao podloga a stvarno bude za 3min pa eto probajte

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Mafini
12.12.2011 13:16:43   
Olga75
ovo zvuci super user posted image
nego , kako izmutis jaje , prvo mikserom pa ga ubacis ili ga samo viljuskom u celoj smesi onako promutis user posted image

< Poruku je uredio Olga RR -- 12.12.2011 13:17:11 >


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Mafini
12.12.2011 13:28:58   
Jeca*
ja sam u drugoj cinijici umutila onako viljuskom, pa ubacila u ovu smesu pa sve zajedno viljuskom..uopste nisam ukljucivala mikser user posted image  samo obavezno stavite u dublju ciniju, ja sam pravila u onoj kao velikoj solji, Lukinoj..kao one duboke posude za pahuljice ili sl, znate na sta mislim


_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Mafini
12.12.2011 14:12:11   
Snelle
Ja sam sinoć spremala muffine, po receptu članice vesnam sa one druge teme (Muffini za chokoholike) i nije mi jasno zašto se sve ne spoji u jednu temu user posted image
Elem, napravila sam duplu meru, jer sam imala goste, i mogu reći da su odlični!
Čak ni ja nisam mogla da im odolim, iako sam kao na dijeti user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Mafini
31.12.2011 0:09:53   
maca821
SLANI MAFINI

280g brašna
3 kašikice praška za pecivo
250ml mleka
100g šunke
100g ribanog sira
6 kašika ulja
2 jaja
malo soli i malo bibera
Pomešati sastojke i sipati u kalup, peću u zagrejanoj rerni na 200C oko 20minuser posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Mafini
31.1.2012 8:02:13   
zivka

IZVORNA PORUKA: Jeca*

juce sam pravila ovaj kolac (uzeh ga sa sajta Blic Zena)

BRZI MAFIN IZ ŠOLJE
POTREBNO  JE
4 ravne kašike brašna, 4 ravne kašike šećera, pola kašičice praška za pecivo, 2 kašike kakaoa, 1 jaje, 3 kašike ulja, 3 kašike mleka
PRIPREMA
U veću šolju stavite brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo i dobro promešajte. Ubacite jaje i opet promešajte. Dodajte potom ulje i mleko, promešajte da ne ostanu grudvice, pa šolju stavite u mikrotalasnu rernu. Uključite je i pecite mafin 4 minuta na 850 vati ili 3 minuta na 1.000 vati. Gotov mafin izvadite iz mikrotalasne, ostavite nekoliko minuta da se prohladi, pa prelijte kremom od vanile.

super je user posted image  može se isfilovati pudingom sa visnjicama i šlagom ili eurokremom...super je kao podloga a stvarno bude za 3min pa eto probajte

Napravila sam ih sinoc-duplu meru u vatrostalnoj samo nisam imala kakao pa sam iydrobila dve stangle cokolade. |Odlicno je !

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Mafini
16.2.2012 15:28:53   
mtajcica83
Zene jeli ih vi pecete u korpice ili samo u prazne kalupe..Ja sam ih pravila u korpice i sve mi se zalijepilo, pa sam ih kad su se ohladile odlijepljivala iz tih korpica(jedva) i stavljala u nove(jer sam ocekivala goste)...Ali bili su jako ukusni i niko nije primijetio da su malo icerupani sa strana jer sam ih prelila rastoplenom cokoladom user posted image

_____________________________

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Mafini
22.7.2012 13:35:45   
Figaro88
Banana mafini
190gbrasna
1 k.kasicica sode bikarbone
1 k.kasicica praska za pecivo
na vrh kasicice soli
3 zrele banane izgnjecene
150g secera
1 jaje umuceno
75g rastopljenog butera
75g braon secera
15g brasna
15g butera
malo cimeta
Zagrejati rernu na 190C.U jednoj ciniji pomesati brasno sodu bikarbonu,prasak za pecivo i so.U drugoj ciniji umutiti banane,secer,jaja i istopljeni buter.Pomesati obe smese pa sipati u kalupe.Umesati braon secer,brasno i cimet,dodati buter.To su mrvice koje se pospu po mafinima.Peci 18-20min,proveriti cackalicom da li su gotovi....

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu mtajcica83)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Žensko ime
lelaigor

Koje je najlepše?

Sofija (41%)

Miona (15%)

Dejana (8%)

Staša (13%)

Anastasija (23%)


Ukupan broj glasova: 295

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here