|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sos od mirodjije
6.6.2009 12:04:58   
Nema novih poruka
božana
Kako se pravi taj sos, zna li neka?Pre neki dan mi donese svekar mirodjiju i kaže da svekrva pravi sos od mirodjije i da tim sosom preliva pečenje.Kaže da je odličan i da pitam svekrvu kako se pravi.Ja neću da je pitam jer će dotrčati kod mene da mi ga napravi, a posle teško meni dolaziće mi svaki dan.Kako se pravi? 
Direktna veza do poruke: 1
   [Obrisana poruka]
6.6.2009 12:06:56   
Nema novih poruka
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu božana)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Sos od mirodjije
6.6.2009 12:09:29   
Nema novih poruka
Lilly*
Uzmes malo brasna, malo ulja i iseckas mirodjiju i to proprzis da brasno blago porumeni (pazi da ti ne zagori jer ce biti gorko), i onda dodas mleka i mesas zicom da ti se ne naprave grudvice, posolis i kuvas da se zgusne, pa dodas po ukusu sirceta ili limunovog soka. Ovaj sos ide uz kuvano meso i povrce iz supe npr, ili uz pecene mlade krompirice..

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu božana)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Sos od mirodjije
6.6.2009 12:09:29   
Nema novih poruka
anamaria_at
Mozes i na jednostavan nacin....kazu banatski..hehehhee

U manjoj serpi zagrejati ulje, dodati brasno i malo uprziti paziti da ne pozuti , dodati mirodjiju ,soli po ukusu i jos malo proprziti i nalivati vodom ili mlekom i stalno mesati do odredjene gustine.Kad je gotovo skloniti sa vatre i dodati sirce i izmesati!

_____________________________

nasa nemirna curica dolazi aBd 5 septembra

(odgovor članu božana)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Sos od mirodjije
6.6.2009 12:10:17   
Nema novih poruka
Lilly*
Super smo, odgovaramo sve user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu anamaria_at)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Sos od mirodjije
6.6.2009 12:11:59   
Nema novih poruka
anamaria_at
hehhehehhe...kao dezurne kuvarice.....a ja neznam sta cu danas za veceru....nesto nit imam apetita ..nit mi se sta sprema...

_____________________________

nasa nemirna curica dolazi aBd 5 septembra

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 6
   [Obrisana poruka]
6.6.2009 12:12:19   
Nema novih poruka
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Lilly*)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Sos od mirodjije
6.6.2009 12:13:58   
Nema novih poruka
božana
U, čoveče pa vi svašta znate.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Sos od mirodjije
6.6.2009 12:14:03   
Nema novih poruka
anamaria_at
pa gagi taj sos izgleda jednostavan..i ukusan..a moze se praviti na sto nacina...

_____________________________

nasa nemirna curica dolazi aBd 5 septembra

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Sos od mirodjije
6.6.2009 12:15:21   
Nema novih poruka
Lilly*
A zna li neka kako se pravi sos od visanja, da li kao i svaki drugi user posted image  Jednom ga je Mihi spomenula, ali nije videla kada sam je pitala kako ga pravi

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu božana)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Sos od mirodjije
6.6.2009 12:16:30   
Nema novih poruka
božana
Nisam ni čula da postoji sos od višanja.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Sos od mirodjije
6.6.2009 12:19:20   
Nema novih poruka
Lilly*
Postoji, on je onako slatkasto-kiselkast i odlicno ide uz prasetinu, onako pecenu kao za slavu user posted image  Mm je tako negde jeo i od tada ga spominje, a ja nisam sigurna kako da ga napravim user posted image  Probacu kao i svaki drugi pa valjda ce nesto ispasti user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu božana)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Sos od mirodjije
6.6.2009 12:20:05   
Nema novih poruka
anamaria_at
Sveže ili smrznute višnje (koje naravno prvo treba odmrznuti) očistiti od koštica i staviti u cediljku da se dobro ocede. Sok koji se ocedi ne bacati. Zajedno sa tim sokom staviti višnje u šerpu i preliti sa malo vode, koliko da prekrije višnje, da ogreznu. Dodati onda šećer po ukusu i kuvati dok ne provri. Dve kašike brašna izmutiti u malo vode i dodati višnjama, pa kuvati dok se masa ne zgusne. U slučaju da sos nije gust, dodati malo gustina. Pripremljen sos se može služiti hladan ili mlak uz kuvanu govedinu ili pohovanu piletinu. Po želji se u sos može dodati malo slatke pavlake.

_____________________________

nasa nemirna curica dolazi aBd 5 septembra

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 13
   [Obrisana poruka]
6.6.2009 12:21:24   
Nema novih poruka
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Lilly*)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Sos od mirodjije
6.6.2009 12:23:15   
Nema novih poruka
Lilly*
Hej zene divne ste i expeditivne user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Sos od mirodjije
6.6.2009 12:28:51   
Nema novih poruka
Lilly*
IZVORNA PORUKA: anamaria_at

hehhehehhe...kao dezurne kuvarice.....a ja neznam sta cu danas za veceru....nesto nit imam apetita ..nit mi se sta sprema...

Nesto sam se setila.. pogledaj na nasim receptima, sigurno ces naci nesto sto ce te zainteresovati da spremis user posted image

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu anamaria_at)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Sos od mirodjije
6.6.2009 12:31:39   
Nema novih poruka
anamaria_at
Pogledacu...mada imam milion recepta u glavi....ali kad nisam raspolozen ..nista mi ne pomaze....ali kad stanem u kuhinju i pocnem nesto...onda bih svasta pravila od slanog do slatkog....hehehehhe.....

_____________________________

nasa nemirna curica dolazi aBd 5 septembra

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 17
   [Obrisana poruka]
6.6.2009 12:32:44   
Nema novih poruka
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu anamaria_at)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Sos od mirodjije
6.6.2009 12:35:11   
Nema novih poruka
anamaria_at
znam samo jedno....bilo sta da pravim danas....obavezno cu pohovati karfiol....too mi je omiljeno...

_____________________________

nasa nemirna curica dolazi aBd 5 septembra

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Sos od mirodjije
6.6.2009 12:57:19   
Nema novih poruka
Lu
 





1 kasika
ulja

1 kocka
putera

2 kasike
sitno seckane mirodjije


so


beli biber

2 kasike
brasna

2-3 kasike
pavlake


vode po potrebi

Uprziti brasno na puteru i ulju (kao za zaprsku), malo da pozuti.
Dodati seckanu mirodjiju, vodu (dolivati po potrebi) i izmesati.
Posoliti, pobiberiti i mesati dok se sos ne zgusne.
Kada je sos gotov skloniti ga sa ringle i dodati pavlaku.
Dobro izmesati da se pavlaka izjednaci sa sosom


Ovo sam copy-paste,nisam znala da je mirodija ustvari koparuser posted image

(odgovor članu anamaria_at)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Sos od mirođije
23.11.2009 10:02:38   
Nove poruke
guppy RR
IZVORNA PORUKA: buhla

Potrebno je: 100 g butera
80 g brašna
1 veza mirođije
1 limun
1 čaša kisele pavlake
1 čaša supe
so Priprema: Na zagrejanom buteru malo propržiti brašno, dodati sitno iseckanu mirođiju, pa i nju malo propržiti. Naliti hladnom supom ili vodom, prokuvati, posoliti, zakiseliti limunov im sokom ili sirćetom, dodati pavlaku, prokuvati i služiti uz meso ili kuvano povrće.


IZVORNA PORUKA: minavb

Pravi lalinski sos! Obozavam ga i najlepse ide uz rimflajs ili becku sniclu. Ja ga pravim malo drugacije, tj samo ukuvam slatku pavlaku i u nju dodam mirodjiju, vegetu i malo limunovog soka. Kako god da ga napravis, divan je!


(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 21
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Ukusni čokoladni mafini
Ringerajin kuvar: najbolja mam
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR



Anketa

KAPICA POSLE KUPANJA
pips

Do kog uzrasta ste bebi stavljali kapicu posle kupanja?

nisam uopste (43%)

prva 3 meseca (32%)

do 6 meseci (16%)

do godinu dana (7%)

preko godinu dana (2%)


Ukupan broj glasova: 165

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here