|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Rabin torta
10.4.2011 9:55:57   
Anoniman
Potrebno:

12 jaja
1 margarin
300 gr secera u prahu
4 kasike kristal secera
400 gr cokolade za kuvanje
300 gr mlevene plazme
600gr slaga plus 200gr za ukrasavanje

Umutiti belanca sa 4 kasike secera dok se ne dobije cvrst sne. Dodavati jedno po jedno zumance u sne. U drugom sudu penasto umutiti margarin i prah secer. Ovoj masi dodati otopljenu cokoladu (ne sme da bude vrele, vec mlaka) i sne, pa sve sjediniti mikserom. Na kraju dodati plazmu.

Ovo je jedinstvena masa. Sluzi i za fil i za kore.
Uzeti manji pleh, obloziti ga alu-folijom (bolja je varijanta od papira za pecenje u ovom slucaju) i staviti fila da se dobije debljina od 5-6mm..Peci takve tri kore na 250 stepeni samo po 5 minuta. Umutiti 600 gr slaga sa manje vode ili mleka da bude jako cvrst i redjati:
kora-fil-slag-kora-fil-slag-kora-fil-slag...
Napomena:kore su poprilicno meke. Nemojte ih skidati sa folije odmah cim se ispeku jer necete moci da ih prebacite na tortu, vec, prvu pecenu koru odmah izrucite na tacnu gde ce biti torta, a drugu i trecu prilikom filovanja, prebacite na slag i onda skinete foliju.
Ja odgore uvek narendam cokoladu.
Torta je super. jako je socna, malo skuplja, ali vredi svake pare i sto je najbitnije relativno brzo se pravi.
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Rabin torta
10.4.2011 10:02:57   
Anoniman
Zvuci odlicno. Svidja mi se sto ima korice a sto nisu hlebaste. Sigurno je sva kremasta. Poslacu mami recept. Trudnice ne smeju da jedu ziva jaja pa cu ja morati da sacekam jos malo da je probam

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Rabin torta
10.4.2011 10:04:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MaliMis

Zvuci odlicno. Svidja mi se sto ima korice a sto nisu hlebaste. Sigurno je sva kremasta. Poslacu mami recept. Trudnice ne smeju da jedu ziva jaja pa cu ja morati da sacekam jos malo da je probam

E, to joj je jedina mana...ali ne moze se njoj nista desiti, jer ne zazivi tolikouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Rabin torta
10.4.2011 10:04:56   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Slana torta sa krekerima
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here