Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mihi Nedjo još jedan doktorat sam mogla da uradima na temu Lukina glavobolja, mnogo sam se brinula i unosila u to. Luka je počeo tako sa 4 godine da se žali prvo u kolima kao zaboli ga, nekad se ispovraća uz put Ja sam mislila kinetoza (glavobolja i mučnina zbog vožnje). E onda je počelo i nevezano za vožnju isto tako zaboli ga uveče, smeta mu svetlo i mirisi nekad se ispovraća nekad ne, trajalo je do pred školu ja polu luda, taman kad rešim ide kod lekara to se smiri pa malo opet počne i tako. Ono što je važno da znaš da će on govoriti da ga glava boli i kad ga ne boli (kad recimo ima neki problem u vrrtiću, s drugarima..... ). Pred školu su postale učestale glavobolje i ja ga odvedem kod pedijatra on kaže pregledi, oftalmolog, neuroftalmolog, neurolog, EEG i magnet ili skener. Došli smo do magneta koji nismo uradili sve ostalo smo prošli. Našli su mu blago poremećenu fuziju slike (kod oftalmologa), na EEG ništa značajno osim što ona misli da je bilo znakova za neku migrenu (ali kao školski nalaz bi bio uredan i napisala bi da nema ničeg patološkog). Kod dece za migrenu ne važi da boli pola glave nego cela tj slepočna regija on je to imao i preostljivost na miris i svetlo, takođe. Neurolog je rekao nema potrebe da ide na magnet. Th brufen i mirovanje kad ga boli. Luka je u to vreme uveliko rabio igrice na kompijuteru pa smo ih ograničavali kao i gledanje TV. Možeš da porazgovaraš sa pedijatrom i saslušaš njegovo mišljenje kao i da li su potrebna neka dalja ispitivanja. Nemoj mnogo da se se sekiraš (ako je to moguće) prati ga prosto ali znaj da će nesvesno ili svesno to koristiti kao dodatno oružje (na koje vidi da si ti oset___ljiva i da prolazi sve kad kaže boli glava.) Ako imaš još nešto da pitaš rado ću ti odgovoriti. Jao mihi, divan post, malo me je umirio. Evo šta nam se desilo danas: Jutros u 8h, Luka ulazi uplakan u sobu, vrišti, boli ga glava jako. Ja u čudu, ne znam šta bih. Sa tim boljkama "boli me stomak / glava" nikad ne znam šta da radim. Vrišti, plitko diše, Dam mu soka, popije, vrišti dalje, dam mu Efferlagan, i on u momentu povrati i sok i Efferalgan. Kaže, kaki mu se, dignem ga, stavim na WC, povraća opet, sluzavo (kao slinci), ali ne uspeva da kaki. Vratimo se u sobu, kaže gori mu glava, traži da ga umivan hladnom vodom, pipnem ga, hladan i malo znojav, umila sam ga, malo stavila hladne vode za vrat. Legao je i zaspao. Vratila mu se temp i boja (bio je beo kao krpa). Posle se probudio veseo oko 10h, kasnije se žalio da ga boli glava pri naglim pokretima, u principu je bio miran ceo dan, sa kreveta na krevet... Oko 17h se opet žalio na glavu, dala sam mu pola doze brufena, i onda je živnuo, postao je bezobrazan - znači, bilo mu je dobro. Ali baš sam se zabrinula. Ustvari nisam shvatila dal je povraćao od jake glavobolje, ili je glavobolja došla kao posledica mučnine. Dodaću još da je u sredu dobio grčeve u stoamku, i ređu (ne tečnu) stolicu) tipa 3-4x na dan. Davala sam mu probiotik i to se sredilo.
< Poruku je uredio Tash -- 17.4.2012 0:04:06 >
|