|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pasta Carbonara po gupikino
25.4.2009 14:30:08   
guppy RR

Evo ovako ja pravim Carbonaru... ima inače milion nekih recepata, neki koriste slatku, neki kiselu pavlaku, neki naprave bešamel sos.... itd.

Treba vam
  • panceta ili šunka (sa maaaaalo slanine pored)
  • slatka pavlaka za kuvanje
  • 2x žumance
  • malo soli, bibera

Par minuta pre nego što provri voda za špagete, počnem sa pripremom umaka. To obično traje oko 15 minuta.

Dok kuvaju špageti sitno naseckajte slaninu. Neki vole kockice, ja volim "listiće", znači taaaanko taaaaanko. Sos najčešće pripremam u teflonskoj tavi. Stavljam na vatru šunku ili pancetu i čekam da se to polako ugrije. Ulje vam ne treba ako je šunka malo masna, jer ona pusti dovoljno masti iz sebe. Šunkicu malo propržite, taman da se opusti ili da se malkice zapeče (ja tako volim). Kad je to spremno, sipate preko slatku pavlaku (tečnost!) za kuvanje. Ja nekad stavljam i sojinu pavlaku, pošto je bolje zbog holesterola.

Pavlaku treba non stop mešati da se polako na maloj vatri zgusne. Ako je već sama po sebi pregusta, slobodno je razredite sa malo mleka. Kuvati dok ne provri, ali ne sme puno da vri, već samo ono MALLIIIICKO, da znate da je to to.

Zatim se tava ili šerpa skida sa vatre i polaaaako se (uz NON STOP MEŠANJE!) dodaje umućena 2 žumanceta. Mešati morate zato, što se inače jaje stvrdne kada ga sipate u vruću pavlaku, pa zato brzo brzo mešajte umak dok sipate to jaje.

Neki tu završavaju recept, ali ja ne volim da stanem tu, jer se plašim salmonele. Sve to vraćam na laganu vatru i uz mešanje kuvam još nekih 5 minuta. Dodajem malo soli (ako šunka nije dovoljno slana) i ponekad malo bibera.

Umak se ne podgreva i servira se odmah posle pripreme.

Prijatno!

Direktna veza do poruke: 1
   RE: Pasta Carbonara po gupikino
25.4.2009 14:38:14   
Lu
user posted image user posted image user posted image
Obožavam pastu a ova je jedna od boljih i baš je sita.
Pravim isto ovako s tim da stavljam cijela jaja user posted image i ja obavezno vratim na vatru još par minuta.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Pasta Carbonara po gupikino
25.4.2009 14:40:57   
Jacaca
Ja imam isti recept, smo je sa neutralnom pavlakom za kuvanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Pasta Carbonara po gupikino
25.4.2009 17:39:27   
Modessty
Može i ovako:
Kad se pančeta uprži, dodati maaalo belog vina i još malo propržiti. Nakon toga dodati pavlaku, beli luk, začine,malo rendanog kačkavalja. Nekad stavim jaje, a nekad ne.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Pasta Carbonara po gupikino
25.4.2009 17:45:21   
afrodita
Zvuci socno, ukusno i lepo mirise.user posted image
Nisam jos ovako nesto pravila,
moracu probati user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Pasta Carbonara po gupikino
25.4.2009 19:03:00   
guppy RR
Ajde, pa da neka od nas stavi sliku.

Meni je baš smešno... došao muž jutros iz radnje i kaže "hoćeš sutra praviti carbonaru?"... ja kažem "ma neee bi nešto, smisliću nešto drugo"... a on meni "a ja sve kupio!" user posted image

šta ću sunce moje, moram sutra to da mu skuvam. Eto kao naručeno još Dora tražila ovaj receptić!

(odgovor članu afrodita)
Direktna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here