mamy2
|
Jedna uspješno iznesena trudnoća i dva spontana pobačaja su iza mene. Prvi spontani u 14.-oj sedmici trudnoće ,drugi u 21.-oj sedmici. Nakon prvog pobačaja koji je izazvan preranim curenjem plodne vode,velikim hematomom koji je prokrvario, zatrudnim nakon 6 mjeseci bez ikakvih problema. Tih prvih 14 sedmica trudnoće prošlo mi j u samo takvom grču i strahu.kada sam se napokon opustila,računam pregurali smo najgori period u 19.-oj sedmici mi pukne vodenjak,bez ikakvih infekcija,samo tako. Ležala sam u bolnici naredna 22 dana,gdje su se doktori zajedno sa mnom molili čudu.To je jedno od najtežih stanja u trudnoći prerano prsnuće vodenjaka,kod samo 5 do 10% žena ,ako se desi u ovako ranom stadiju kao meni se ovojnica vodenjaka uspije ,,zaljepiti"a voda u dovoljnoj količini regenerirati. Tih dani su bili kao godine,nesmiješ se bukvalno pomaknuti sa kreveta,donose ti nošu,a sve to čovjek izdrži i nadaš se. Bilo je i uspona i padova svo to vrijeme,jedan dan me gledaju na UZV konzilijarno i svi doktori zadovoljni,kao plodne vode evidentan manjak,ali se pomalo regenerira,drugi put,za dva dana,svi vrte nekako nezadovoljno glavom,nema je kao više nego prošli put ,a tome su se nadali. Svo to vrijeme,srce mog malog dječaka hrabro je kucalo i nastavio se normalon razvijati. Zadnji dan,prije nego su mi radili indukciju i izazvali porod,jer to je boio porod,sa svim bolovima,kontrakcijama, malo sce je počelo otkazivati,radilo je bradikardično. Uzrok prsnuća vodenjaka,nije do kraja razjašnjen,jer razlog br. 1 je infekcija,koju ja nisam imala. Jedini mogući razlog je malo ožiljakstog tkiva na maternici,koje se pojavilo kao posljedica nesrutručno odrađene revisie nakon prvog spontanog.I ovo sam bukvalno iščupala iz mog sadašnjeg ginića,kojem ne mogu zahvaliti do groba koliko se zajedno sa nama borio za našu bebicu. Sada imam implatiranu Mirenu-hormonalnu spiralu,da bi mi se maternica uspješno oporavila za novi pokušaj.U akciju krećemo ako Bog da krajem marta,sredinom marta vadim ovu vijugicu. Sretno svim borkama i trudilicama od mene i idemo zajedno u nove pobjede! LP Sabina
< Poruku je uredio mamy2 -- 4.1.2009 13:31:06 >
|