Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta 11.4.2009 1:13:11
|
|
|
|
mihi
|
Svi ti kortiko preparati istanjuju kožu zato se koriste kratko i kad se mažu na otkriveni deo tela nema sunčanja jer ostaju bele fleke!!!!!
|
|
|
|
RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta 11.4.2009 1:21:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Da to znam, čak su mi dali i nešto za ujede, ne bih sada da lupim, bila je nestašica Fenergana, pa su mi dali nešto, mislim Synopen... i kada se njime maže ne sme se na sunce.
|
|
|
|
RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta 22.6.2010 0:51:57
|
|
|
|
Mishica 77
|
Meni uopšte nije jasno zašto svi lekari kažu da je Elocom blag i da ga zato mogu koristiti deca i trudnice. I ja sam ga koristila ali on uopšte nije blag, naprotiv.... spada u kortikosteroide jakog dejstva.
|
|
RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta 22.6.2010 11:21:48
|
|
|
|
mihi
|
Ne znam šta misliš kada kažeš jak. Ali Elokom ima najmanje neželjenih dejstava u odnosu na druge kortiko kreme. Šering je napravio preparat za koji kažu da stvarno ima najmanje nuz efekata .
|
|
|
|
RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta 22.6.2010 11:25:14
|
|
|
|
lanajelena
|
Dusan ima sitne bubuljice po licu i jetrva mi kaze da mazem elokom njima se odmah povuklo,odem u apoteku i zena me ubedi da to nije nimalo naivno i da ako dodje do nekih ne zeljenih efekata nece mi biti prijatno kad bi ga odvela u dz,nesme doci u kontakt sa ocima,ustima,tako da sam od toga odmah odustala
|
|
|
|
RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta 22.6.2010 11:32:39
|
|
|
|
ivak
|
Moja Ivana ima ekcem od rodjenjai kad se to prosiri moram da joj koristim kortiko kreme i koristimo Elocom,od svih kortiko na trzistu on ima najmanje nuspojava ali ako nemora netreba ga mazati na lice ili to raditi uvece u tankom sloju .
|
|
RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta 22.6.2010 11:38:23
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mihi Ne znam šta misliš kada kažeš jak. Ali Elokom ima najmanje neželjenih dejstava u odnosu na druge kortiko kreme. To je i meni dermatolog rekao kada mi je prepisao za lice u trudnoći.
|
|
|
|
RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta 23.6.2010 15:09:15
|
|
|
|
Mishica 77
|
Možda ima manje nuz efekata ali je i dalje jak, a šta mislim pod tim? Pa kortikosteroidi za lok. upotrebu se dele u četiri grupe prema stepenu jačine, a Elocom spada u III grupu tj. kortikosteroide jakog dejstva.
|
|
RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta 7.3.2018 13:51:02
|
|
|
|
Dora89
|
Da, ali neželjeni efekti su manje izraženi što je manja površina kože na koju se daje, i manje su izraženi nego kad se daju tablete ili injekcije.
|
|
|
|
RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta 7.3.2018 13:54:25
|
|
|
|
mama Jo
|
A sta moze da se desi kozi ako se koriste kreme sa kortikosteroidima?
|
|
RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta 7.3.2018 13:56:20
|
|
|
|
Mala Elena
|
Mi smo bili na pulmikortu... Mama jo, ne znam tacno ali znam da ne sme...
|
|
|
|
RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta 7.3.2018 13:59:07
|
|
|
|
mama Jo
|
Znam da istanjuje kozu, mogu da ostanu neke fleke na kozi... Iz kojih razloga ste vi koristili ME? Mi smo sa J.jedva izbegli, iako je imala ozbiljan ekcem pri rodjenju...
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Здрава храна.
пеперутка16
Да ли једете здраво?