Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
panna cotta sa jogurtom 19.8.2010 21:36:06
|
|
|
|
bluka
|
evo jedne brze, a fine, poslastice: (za 4-6 osoba) 300 ml neutralne pavlake (mliječni tečni šlag) 400 ml punomasnog jogurta 7 kašika šećera 3 lista želatina rastopiti šećer u pavlaci na laganoj vatri. u međuvremenu potopiti listove želatina u hladnoj vodi, kad pavlaka proključa, skinuti je sa vatre, umiješati ocijeđene listove želatina da se otopi pa sve pomiješati sa jogurtom. navlažiti posudice hladnom vodom, sipati smjesu u posudice i ostaviti da se malo ohladi, zatim hladiti u frižideru najmanje 4 sata. služiti sa prelivom po želji (bilo koji voćni, čokoladni, karamel ili neki drugi preliv), odlično ide i uz pečeno ili grilovano voće (kajsije, breskve, nektarine). ako želite panna cottu poslužiti na tanjiru, umočite posudicu u vrelu vodu i lako će iskliznuti iz posudice. recept je od ane ugarković.
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Здрава храна.
пеперутка16
Да ли једете здраво?