|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Analiza krvi trudnice
6.5.2010 16:30:35   
linda75
Radila sam analize krvi, i neki parametri nisu dobri, tj van granica su dozvoljenog.
Molim nekoga da mi protumaci sledece:

rezultat ref.opseg
Urea 2.1 2.5-7.6
Mokracna kiselina 144 150-350
TIBC 76 27-74
Leukociti 11.2 4-10
Neutrofili 74.4 45-70
Hemoglobin 118 120-170
Hematokrit 35.5 38-52
MCV 83.1 84-98
Fibrinogen 5.0 2-4

U urinu pise da ima dosta bakterija i dosta sluzi

Molim pomoc
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Analiza krvi trudnice
7.5.2010 21:40:31   
Daca88
Urea ti je ok u trudnoci,to je samo malo ispod granice sto je normalno.
Leukociti ako su poviseni mogu ukazivati na neku upalu ili infekciju.Razmisli da li si mozda bila malcice prehladjena ili te je mozda bolelo grlo,da li si imala neku alergijsku reakciju.Nije ti mnogo poviseno,ne mora nista znacajno da znaci,ali mozes uraditi analizu CRP,on ce ti pokazati da li imas neki upalni proces u organizmu.
Hemoglobin i hematokrit ispod granice ukazuju na anemicnost,verovatno ti je gvozdje ispod granice.Trebala bi da pijes neke vitamine za trudnice,ako ih vec i ne pijes.
Drugo je manje vise ok,bebica sebi skuplja sta joj treba iz naseg krvotoka,a nama sta ostaneuser posted image .
Sluz ti moze biti od vaginalnog sekreta sto je normalno u trudnoci,a za bakterije uradi urinokulturu da vidis koje bakterije su u pitanju i u kojem broju,pa ces se na osnovu analiza leciti.Ako imas manje od 50.000 bakterija u 1ml urina obicno trebas piti caj od brusnice i dosta tecnosti,da bi sto vise piskila i tako ispirala bakterije napolje.Ako imas vise bakterija onda ce ti lekar ispisati neki antibiotik,i posle terapije ponavljas urinokulturu da vidis da li su bakterije nestale,ili se bar brojcano smanjile.
Ako ti iste bakterije nadju i u brisu onda ces verovatno od svog lekara dobiti adekvatne vaginalete.

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu linda75)
Direktna veza do poruke: 2
7.5.2010 21:42:58   
Anoniman
Vadila sam danas krv KLIK

(odgovor članu Daca88)
  Direktna veza do poruke: 3
7.5.2010 21:43:16   
New Mom
Samo da se nadovežem, povećane vrednosti leukocita i neutrofila su fiziološke za trudnoću.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 4
7.5.2010 21:52:06   
Anoniman
Povišeni leukociti KLIK

(odgovor članu Daca88)
  Direktna veza do poruke: 5
15.3.2011 18:58:19   
eni26
I meni su povecani neutrofili i leukociti ali ne puno. Al' posto ja imam urinarnu infekciju , verujem da je to zbog toga.Bas sam citala i na int da uzrok mogu biti infekcije u urinu i zbog bubrega.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 6
1.11.2012 15:25:00   
Anoniman
Krvna slika manje više u redu... Hemoglobin 110 na donjoj granici, a meni je više muka od gvožđa, iako kažu da je normalno da opada krajem trudnoće... Ostalo recimo ok.

(odgovor članu eni26)
  Direktna veza do poruke: 7
7.11.2012 10:04:17   
dupla jasna
hej sta znaci kd su poviseni holesterol i trigliceridi ?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...
Pregledi u trudnoći i njihov redosled
photo
Od trenutka kada se na testu za trudnoću pojavi druga crtica, posete ginekologu postaju mnogo češće.

Anketa

Питање.
пеперутка16

Да ли неко од вас држи краве? Ако јесте, шта радите са млеком? Не шалим се, питам озбиљно, не знам шта да радим са млеком?

Click Here