|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Baby kozmetika i za roditelje!?
29.1.2010 13:48:06   
Unica
Moj ginekolog savetuje svoje pacijentkinje da mesec-dva pred porodjaj pocnu da se kupaju onim cime planiraju da kupaju svoje bebi kako bi koza upila miris. Posebno za oceve kako bi ih beba sto pre prihvatila i da ih ne bi dozivljavala kao "strance". Isto tako, kad beba oseti taj miris na majci i pri kupanju ga oseti na sebi, a i posle, bice mirnija.
Moja sestra i snaja (i njihovi muzevi) su poslusale taj savet i ne znaju koliko je pomoglo ali planiraju da to ponove i u sledecoj trudnoci.

Da li se slazete sa ovim i jel neko probao???
Meni to donekle ima logike i od pre neki dan smo muz i ja poceli da se kupamo bebi kupkom i gelom.

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Baby kozmetika i za roditelje!?
29.1.2010 14:02:12   
Anoniman
Nisam to probala, ali mi nema mnogo logike.
Mislim da bebe jednostavno nauče na miris mame i miris tate, i ako svi mirišemo isto... nemam pojma.

Meni je to kao kada su mi rekli da ni slučajno pazuh ne perem sapunom i stavljam dezodorans jer beba neće hteti da sisa jer voli prirodni miris (što bi u mom slučaju, pošto sam se porodila u julu, značilo "znoj"). Moje mišljenje je da beba nema pojma dal ja prirodno mirišem na sapun ili na znoj, te bih ja više volela da moja beba misli da ljudi prirodno mirišu na sapun. Nisam imala nikakvih problema.

(odgovor članu Unica)
  Direktna veza do poruke: 2
29.1.2010 14:08:05   
Unica
ok, zato i pitam za misljenje.
znam ja da beba navikne na miris mame i tate ali kao ovako nema onih jakih mirisa raznih gelova koje koristimo. (mada vidis nije mi palo na pamet da kad se namirisemo eto novog mirisa, a apsolutno se slazem da ne treba izbegavati bas sve i mislim da je glupost povezivati nedojenje i dezodorans)...

ajde mozda jos neko da svoje misljenje...
mada meni ovo donekle ipak ima logike...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
29.1.2010 14:08:48   
LillyT
Ja nesto i nisam u tom fazonu, verujm da ce se vec navici na moj miris (i dezodorans). Secam se da sam jednom citala negde o tome kako je baby kozmetka preslaba za odredjene tipove koze, jer starija koza trazi drugaciju nego (sta je starija koza, to ne znam, kao i na tipove koze na koje se mislilo).
Iskreno, sada ima bas puno nekih novih istrazivanja i pregrst informacija sta i kako treba da se radi sa bebama i decom, cesto se i preteruje u svemu tome. Ja cu da se kupam i mazem kao i uvek, ali necu se libiti da joj cornem nesto ako mi se bude svidelo. Neka se dete uci na promene.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
29.1.2010 14:09:05   
lothroniell
Mozda i ima neke logike, ali mislim da mama ne mora da se kupa kupkom kojom ce kupati bebu da bi je dete prihvatilo, mislim oni rastu u nama 9 meseci mi ih donosimo na svet, mi ih dojimo verujem da je to sasvim dovoljno da bebe "shvati" ko joj je mama i da se smiri kada je u njenom narucju... A isto tako mnogo mi je logicnije da ce beba pre prihvatiti tatu ako joj je pricao dok je bila u stomaku nego ako isto mirisu. Ali jednostavno mislim da bebe nekako osecaju ko su ima roditelji to je prirodno...

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
29.1.2010 14:13:15   
Unica
uh za mamu i prihvatanje se slazem... mislim da ni jedna beba nije "pobegla" od majke, to je ipak instinkt...
s tim sto, koliko sam razumela, kad navikne da majka mirise na jedan miris a i ona sam uvek oseca taj miris ima osecaj da je majka uvek tu... al sam objasnila... user posted image

a za oceve se odnosi navikavanje... i naravno i prica i boja glasa...

(odgovor članu lothroniell)
Direktna veza do poruke: 6
29.1.2010 14:13:42   
*Alexx*
Ja sam se od porođaja kupala i mazala svim i svačim, i Andrej nikad nije odbio ni da sisa, ni da se mazi, a kamoli da neće da bude kod mene.

A isprobavala sam svašta, zbog alergije koju sam imala.

I mm je promenio gelova za tuširanje, pa opet ništa user posted image

< Poruku je uredio Alexx RR -- 29.1.2010 14:14:50 >

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 7
29.1.2010 14:16:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Unica

kad navikne da majka mirise na jedan miris a i ona sam uvek oseca taj miris ima osecaj da je majka uvek tu... al sam objasnila... user posted image

hmmm, uf što bi to bilo dobro da je tako. user posted image Moj sin je užasno vezan za mene, kada je bio beba umeo je da vrišti do gubitka daha dokle god ne dođem. Neumorno. Nema šta mama i baka nisu probale. Naučile su da "ŠŠŠŠŠ"-te kao ja, prebacivale moju pižamu preko sebe - ništa. A ja svaki dan drugačije mirišem, zavisi od raspoloženja koji parfem koristim.

(odgovor članu Unica)
  Direktna veza do poruke: 8
29.1.2010 14:18:54   
Lu
Što se tiče beba i mame,to je povezanost mirisima nešto posebno i ne može se porediti ni sa čim pa ni sa tatom.
Beba od svog nastajanja u trbuhu ima taj jedan jedinstveni miris svoje mame,njene kože e ne parfema.

E sad nije da mi ovo drugo nema logike naprotiv, beba će upoznavati i druge mirise i po njima možda prepoznavati ljude oko sebe ako ih stalno koriste.
Npr. ćerka od mog djevera,kad je imala oko 3 godine je rekla mami da joj majica miriše na mog Roka,mama joj je počela koristiti isti omekšivač koji ja koristim,znači eto to bi bilo neko logično objašnjenje, ali evo opet mislim da nema nekog efekta kod mame jer mama već ima svoj miris koji ne može prikriti ni jedan dezodoransuser posted image

Direktna veza do poruke: 9
29.1.2010 14:19:37   
lothroniell
To je slucaj sa mojom sestrom i mamom takodje! user posted image

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
29.1.2010 14:20:50   
Unica
hahahaha, e tasho lepo me nasmeja...setila sam se kad smo moj brat i ja bili klinci a keva je radila u hitnoj pomoci i po smenama tako da smo i nocu bili sami... mi smo se otimali ko ce da spava na njenom jastuku pa smo nasli kompromis- jedno na jastuk a jedno se umota u maminu spavacicu ili pidzamu... user posted image i dan danas pamtim miris mamine koze nezavisno od svih parfema koje je koristila... 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
29.1.2010 14:23:24   
Lu

i dan danas pamtim miris mamine koze nezavisno od svih parfema koje je koristila... 

Eto vidiš,ne trebaju ti logična objašnjenjauser posted image

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 12
29.1.2010 14:24:55   
Unica
pa dobor, a ocevi???

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 13
29.1.2010 14:25:38   
Unica
ovo mi lici na mythbusters user posted image

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 14
29.1.2010 14:26:35   
Lu

pa dobor, a ocevi???

A šta s njima...ma daj nek se snalaze sa glasomuser posted image

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 15
29.1.2010 14:26:42   
LillyT
IZVORNA PORUKA: Lu RR

i dan danas pamtim miris mamine koze nezavisno od svih parfema koje je koristila... 

Eto vidiš,ne trebaju ti logična objašnjenjauser posted image

Ja kao da sam sa vukovima rasla, ne pamtim nista, a o mirisu tek necu ni da pricam

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 16
29.1.2010 14:30:23   
lothroniell
5 SAVETA KAKO DA SE OČEVI OSEĆAJU SAMOUVERENIJE
SAVETI ZA PRVE DANE

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 17
29.1.2010 14:32:26   
Lu
Što se tiče tate,moje dijete ga ne viđa i po mjesec dana,tako od rođenja ali kada tata dolazi kod nas su pripreme i on samnom odbrojava dane i noći i taj dan kad treba da dođe,Roko samo priča o njemu kako će ga zagrliti,ljubiti i neće mu dati da ode više,ma to je nešto jače od svega,oni su povezani sa očevima to je ljubav i to je najprirodnija stvar!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 18
29.1.2010 14:33:09   
lothroniell

IZVORNA PORUKA: LillyT

Ja kao da sam sa vukovima rasla, ne pamtim nista, a o mirisu tek necu ni da pricam

Miris ne pamtim ali se jaaakooo puno stvari secam, i ja sam jako vezana za svog tatu, a u to vreme nije bilo puno ovakvih teorija sa mirisima... Ja samo znam da su mi i pricali a i secam se mene u detenjistvu sa tatom. A to se nastavilo do danas, ima nekih stvari o kojima samo sa njim razgovaram.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 19
29.1.2010 16:57:31   
Anoniman

pa dobor, a ocevi???

Isto je draga kao i sa mamom. To je njihov taja i samo njihov taja miriše na način na koji miriše.

Iskerno, ja bih se ubila da mi se muž kupa baby kupkama i maže baby uljima... user posted image

(odgovor članu Unica)
  Direktna veza do poruke: 20
29.1.2010 21:54:42   
lothroniell

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Iskerno, ja bih se ubila da mi se muž kupa baby kupkama i maže baby uljima... user posted image

user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

Mislim da bih i ja to tesko podnela... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
29.1.2010 22:28:34   
Ellenica
NAkon porođaja sam se jeno vreme prala bebi sapunom jer sam njega ponela u porodilište, ali samo iz razloga jer je blag, i nema neki jak oštar miris.
Pošto sam se porodila u avgustu bilo je strašno vruće pa nekorišćenje nekog antiperspiransa nije dolazilo u obzir, ali zato sam svoje jake parfeme i alkoholne dezodoranse ostavila za kasnije.
Imam običaj da se mažem bebi mlekom iz više razloga, jer je blago i ne smeta bebi koja je najviše vremena uz mene i moju kožu,
kada nanesem parfem nemam osećaj da se gušim u dva-tri ili više mirisa, jer se bebi proizvod skoro i ne oseti.

A što se tiče očeva, nije mi primamljivo da mm miriše kao beba, a verujem da pored obaveznog korišćenja muških preparata kao što su gel za brijanje i prateći mirisi nikada nebi bilo opravdano njegovo korišćenje bebi koz. jer se nebi ni osetila.

Veliki sam mamin dečak

Direktna veza do poruke: 22
30.1.2010 10:39:04   
Rina
Ja koristim kremu za lice (kao dnevnu kremu) NATUSAN baby cream vec zadnjih 5 godina user posted image  

(odgovor članu Ellenica)
Direktna veza do poruke: 23
30.1.2010 11:01:29   
Anoniman
Mm i ja koristimo isti gel za tusiranje, ima jako blag miris i nije ni zenski ni muski. Potpuno drukcije mirisi na mojoj i na njegovoj kozi, tako da mozes staviti na sebe sta god hoces, i time ne mozes potpuno zamaskirati miris koze. Antiperspirant...pa on ni nema jak miris, jedva se oseti,a i nece beba gurati glavu pod pazuh, pa ga ne moze  osetiti u toj meri da joj smeta. Parfem sam stavljala, ali ne na kozu, nego na odecu, dok je Nesa bio bas mali, jer bebe naslanjaju glavu svuda, a nisam htela da ga gusi miris kad ga stavim na rame.

(odgovor članu Rina)
  Direktna veza do poruke: 24
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Zna li beba u stomaku šta mama jede?
Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here