sremčajac
|
Registrovao sam se samo zbog tebe 😉. Moja porodica, mž, ja klinci od 3 i 5 godina, smo se doselili prošle godine u Sremčicu. Živeli smo u svom stanu na Karaburmi, u nekih 50 kvm. Doselili se u 200kvm. Nije nam ni na kraj pameti bilo da ovde tražimo mesto za život. Tražili smo samo prostor. Ja sam prvi došao u Sremčicu da obiđem kuću iz oglasa. Pre toga smo obišli preko 20 stanova i kuća u Kumodražu, Medaku, Jerkoviću, Višnjici... Borča... Imali smo nekih 50000 i stan u zamenu. Kad sam došao kući iz Sremčice, rekao sam ženi TO JE TO. A znaš šta je bilo presudno: Pogled. Zamislio sam sebe kako pijem kafu na velikoj terasi i gledam na Avalu, Kosmaj, pola Šumadije. A u dvorištu je bilo procvetalog voća, bio sam u maju. Znači moraš sebe da svojom porodicom da zamisliš na tom mestu gde ćeš živeti u svakodnevnim aktivnostima. Na kraju, svi smo prezadovoljni. Dobili smo, pored onih 200kvm, lepu kuću i dosta dobro sređenu i izolovanu kuću, sa dvorištem, na kraju slepe ulice, 3 terase, dva kupatila, tri toaleta, veliku sobu za decu, posebna za nas.... Roštiljanje sa prijateljima, bazen...blato...pesak...cveće...paradajz, papriku...luka iz bašte...dobre komšije deke koje ti stalno tutkaju svežeg voća...čist vazduh, čistu sredinu za decu. Deca su dobila veeeeeliki prostor i u kući i napolju u dvorištu i na ulici. E, sad Sremčica... Birajte deo sa kanalizacijom, zavučenije, nikako glavna ulica. Meni ne smrdi i smrad se oseti tek u glavnoj ulici. Karaburma mi je baš smrdela cela. I Borča. Ima cigana, ali nisam ih viđao nigde kao na Karaburmi gde ih imaš i na ulici i u DZ ( uvek i puno). Imaš Maxi, pijacu, još jedan malo veći market. Imaš DZ kompletan (sa ginekologom, stomatologom), državnu i puno privatnih apoteka, privatne ordinacije za decu, ORL, stomatologe. Pošta, jedino imaš Komercijalnu i mislim Alfa banku i bankomat Intese. Imaš dve škole sa dnevnim boravkom, vrtić državni i tri privatna u kojima.grad.subvencioniše boravak dece. Preporučujem i privatan u koji idu i moja deca Mudrica i Dobrica. Nemaš Lilly i DM koji fali mojoj ženi. Imaš dosta radnji za snabdevanje.svime.i svačim... Pre neki dan smo otkrili šetanje Lipovičkom šumom. Problem je udaljenost. Do železničke treba 40-45 min, pa odatle gde-god. Ili autom si za 20-25min. Ima neki pružni prelaz u Železniku i na.njemu sam za godinu dana čekao 5 puta po 5-10min. Druga varijanta je ibarska kolima. I evo stižem na posao, pa se nadam da sam ti pomogao. Inače ima nas još koji smo se doselili skoro iz sličnih razloga. Ima doooosta mladih. U krugu od 50m ima bar 10oro dece i 5 mladih bračnih parova. Pozdrav i sretno, ako niste završili.
|