Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ovaj put ne bih ulazila u dubinu ovog teksta, ima samo jedan deo, koji ću vam copy - pste, i zanima me, da li se vi (u nekoj meri) slažete sa navedenim. Nakon duge fascinacije melodičnošću Čika Jovinih pesmica i serije o Mišku Pišku / Plašljivku /Nećejedu / Stidljivku / Ljubomorku / Ljutku, dete mi se uozbiljilo i shvatim da je došlo vreme upoznati ga s bajkama. Pretorbarim s malim do knjižare. Zapanjim se cenom zbirki bajki. Mali šarmira knjižara, te mi isti 'učini cenu'. Šta ću, zavučem ruku duuuuuubooooko u džep i pljunem pare. (Puj!) Dođem kući, kad imam šta i videti. Vuk prešao u vegetarijance, više uopšte ne jede ni baku ni Crvenkapu, nego prvu zaključava u orman, a drugu juri dok ona vrišti upomoć i uspešno mu izmiče. Lovca uopšte više nema u priči (verovatno, nagađam, usled intervencije pokreta za zaštitu životinja), nego je tu drvoseča izuzetno dobrog sluha, koji čuje Crvenkapine povike, te pritrči da otera vuka, otključa orman i spasi stvar. Čitam dalje, i shvatim da su lovci definitivno isporučeni u neki Haški Tribunal za Zločine Počinjene u Bivšim Bajkama, jer ih više nema ni u Snežani. I njoj se, kao i drvoseči, sluh izuzetno izoštrio, te je načula da je maćeha mrzi i samoinicijativno pobegla u šumu. Čak je i Pepeljuga zaražena virusom samoinicijativnosti, te upada u sobu u kojoj je princ i zahteva: "Daj ja da probam!" Assertive little bitch. Ni reči nigde o vađenju srca, paranju vučijeg stomaka nožem i sličnim zločinačkim radnjama. Jednostavno, svi vuci siti, i sve Crvenkape na broju. Meni se desilo da sam otišla u knjižaru da kupim detetu knjigice (ili su to slikovnice?; one A4 formata, sa ogromnim slikama i par rečenica ispod). Bila sam presrećna, kupila sam sve neke lepe priče (Snežana i 7 patuljaka, Pepeljuga, Ružno pače, 3 praseta, Crvenkapa). Stigli smo kući... i kao što je gore rečeno, baka je zaključana u orman, a crventapa je pobegla, s tim da nema drvoseče nego i dalje je tu lovac. Ja kad sam bila mala, bila je čak i slika kako mu šiju stomak... Ne znam šta da mislim o svemu tome. Dal je dobro decu toliko štititi od određenih stvari? S druge strane nema prikazano (slikom) kako princ ljubi Snežanu i odlaze na konju i "Žive srećno do kraja života". Nije prikazano u 3 praseta šta se desi kada vuk uđe na dimnjak, nego je ta slika vuka koji ulazi na dimnjak poslednja. Kako ja da objasnim detetu da je vuk upao u kipću vodu, opekao se i izleteo napolje kroz isti dimnjak kroz koji je ušao, i da je sa prasićima sve ok? Iz teme: Malo crnog humora
|