Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Brbljivica Jako sam zahvalan ana odgovrou ,ne mogu verovati da postoji ovako nesto i da ste Vi ,kao doktor nama dostupni na netu za neke sitne smernice . Hvala Vam zaista na tome ! Mnogo to svima znaci na forumu ..ja sam danas dozivela sok od silnih neazurnih lekara koji ne poznaju svoju struku i jako sam zapanjena ,da jedan doktor iz unutrsnjosti nezna da mi napise uput za bg i nezna kao se pise uput ! ...da ne odem ovde u of ,,zelela bih doktorki da postavim pitanje dali su mi nalazi ogtt testa u redu ,posto su radjeni sa 75gr glukoze ,,a dana sam bila kod jedne drcne endokrinologinice koja mi je rekla da ja nemam secer i da je nalaz ok ..ali mi je dala da opet uradim TSH ,FT4,FT3 i jos nesto da uradim ,pise HBA1C(neznam sta to znaci ?)...dakle nalaz je sledecei : GLUKOZA ref vredn 3,8-6,2 mmol/l o min -----5,6 mmol/l 60 min----7,4 120min----5,9 INSULIN o min -----12,3 ulU/ml ref vred 2,6-24,9 60 min__---139,6 120min-----104,9 MOLIM DOKTORKU DA MI KAZE JEL OVO U REDU ,ILI MI IPAK TREBA TERAPIJA (DA ZNAM DA ODMAH ONDA MENJAM LEKARA !!!) HVALA UNAPRED IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: Brbljivica postovanje ! ja sam pred treco vto ,imala sam jedan sponatni nakon prve vto ,druga neuspela (u kojoj sam otkrila poviseni LAC ) ,primala fraxiparin i aspirin ) . uradjen je samo MTHFR ,LAC ,APCR ,ANTIFOSFOL..ANTITELA...,BETA2GLIKOPR ANTITELA. PROTEIN C ,PROTEIN S ,ANTI TPO - (pred drugu vto ) Sve ovo je ok ,osimLAC koji je povisen .11og sam zakazala privatnu konsultaciju kod imunologa ,uputila me je klinika za vto .obzirom da imam godinama muke sa visoko sedimenatcijom zadnji put je u januarau 2014 bila 60 ) ,bolom u zglobovima ,nesanicom,nervozom ,debljanje u predelu stomaka ,godianma lecim ureaplazmu (kao da bolujem od SIDE nedaj Boze ,i niko ne uspeva da iskoreni tu bakteriju koja ne daje nikakve simptome ). prolaktin mi je bio povecan pa sa na bromokriptinu 2x1 ... zbog zadjeg nalaza TSH (5,4 ) sam bila upucena endokrionologu ,koji je odradio FT4 (11,8 ) I ULTRASENZ TSH (2,1 )-i rekao da nema potrebe zaa terapijom. korisitim medne proizvode godinama zbog imuniteta ,nezna sta vise da radim .razmisljala sam ogtt test sa insulinima da uradim ,ali neznam dali ce mi to predloziti uopste imunolog . druga vto je bila 9 j celija i oplodjena 3 embriona (2-8c.elijksa i 1 -10 celisjki ) ,beta je bila 0 . nas problem je osim ureaplazme ,oligospermija (iako moj covek ima vec dvoje dece ) zelela bih da cujem Vas predlog i Vase miljenje .hvala unapred . Poštovana, vi imate više razloga za neuspeh VTO i gubitak trudnoće. Svi problemi moraju da se rešavaju istovremeno i da potpuno pripremljeni uđete u postupak. Prvo je rešavanje subkliničke hipotireoze. Obavezan je OGTT sa 75g glukoze i merenjem glikemija i insulinemija, pa uključivanje terapije. Treći uzrok, pozitivan LAC rešava se primenom heparina+aspirina. Ureaplazma je bakterija koja normalno živi u genitalnom traktu žene, ne može se iskoreniti nego je samo bitno da je u niskom titru pred VTO. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine i Poštovana, obavezna terapija za ovakav nalaz OGTT. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
< Poruku je uredio lesica RR -- 9.3.2017 22:58:43 >
|