|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Moskva šnit
17.8.2013 18:35:59   
lesica
Ja mnogo volim ovu tortu, ali sam na kraju izvela neki svoj recept od kog ne odustajem.

Kora:

4 belanca
4 kašike šećera
6 kašika mlevenih oraha
1 kašika mlevenog lešnika
1 kašika brašna

Peku se 4 kore do 15 minuta ( ja ih pečem u kvadratnom plehu, 33 puta 33cm )

Fil 1:

16 žumanaca
10-15 kašika šećera
1 puding od vanile
1-2 kašike gustina
2,5 šolje mleka
250 gr maslaca

Žumanca se penasto umute sa šećerom, pa se pomešaju sa pudingom i gustinom, prethodno razmućenim u jednoj šolji mleka. Ostatak mleka se zagreje do ključanja pa mu se dodaju žumanca i puding. Kuva se dok ne bude gušće nego puding. Kada se ohladi, umuti se fil sa maslacom.

Fil 2:

2,5 šolje mleka
2 pudinga slatka pavlaka
10 kašika šećera
300 gr sitno rendane bele čokolade
250 gr mleka u prahu
50 gr šećera u prahu
125g maslaca

Razmutiti puding u šolji mleka, pa to pridodati ostatku mleka ,kome je dodat šećer, a koje je proključalo. Kuvati dok se lepo ne zgusne. Ohladiti.
Umutiti maslac sa 50 gr šećera u prahu i sa mlekom u prahu, tome dodati ohladjen puding, i na kraju umešati izrendanu čokoladu.

Fil 3:

1 litar slatke pavlake

*** i još:

1/2 kg seckani ananas ( svež ili ocedjen iz konzerve)
1/2 kg višanja ( ja umesto njih najčešće stavim seckani kivi)
150-200 grama seckanog pečenog lešnika ( ili kombinacija lešnika, badema...)

Redja se:
Kora, pa fil 1, pa fil 2, pa trećina lešnika pa polovina višanja ili kivija pa četvrtina slatke pavlake
Kora, pa fil 1, pa fil 2, pa druga trećina lešnika pa polovina ananasa pa druga četvrtina slatke pavlake
Kora, pa fil 1, pa fil 2, pa ostatak lešnika pa izmešano ananas i višnje/kivi, pa treća četvrtina slatke pavlake
I na kraju kora, koja se premaže i ukrasi slatkom pavlakom.


E pa prijatno!
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Moskva šnit
17.8.2013 19:27:56   
Olga75
jAl Lesice a jel ti kuvas tu slatkuj pavlaku il je samo tako malo podgrejes user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Moskva šnit
17.8.2013 19:54:25   
lesica
Olga slatku pavlaku samo umutim, a puding s ukusom slatke pavlake baš onako fino ukuvam.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Moskva šnit
17.8.2013 20:49:03   
Ana RR
Crna Lesice, 16 žumanaca??!! user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Moskva šnit
17.8.2013 20:53:04   
lesica
16, 16 nego sta. I 4 puta po 4 belanaca za kore user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Moskva šnit
17.8.2013 21:51:57   
Ana RR
Aaaaa tek sad vidim da se peku 4 kore user posted image još se pitam šta se radi sa silnim belancima koja preostanu user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pire od karfiola i šargarepe
Ringerajin kuvar: little_one
Slana torta sa krekerima
Ringerajin kuvar: Maraj



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here