|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Mocart torta
7.2.2013 12:48:31   
lesica
Kora:

5 belanaca
5 kašika šećera
5 žumanaca
1/3 maslaca (oko 40g)
100 g mlevenog keksa (plazme)
100 g mlevenog badema
75g istopljene čokolade

Umuti se maslac,pa se dodaju žumanca,istopljena čokolada,keks i badem,i na kraju posebno umućena belanca sa šećerom. Lagano se umeša izlije u pleh i peče na 200°C oko 10-ak minuta.Peku se dve ovakve kore,pa se posle pečenja iseku na pola.

Nugat krem:

250 ml slatke pavlake
300 gr noisette milka čokolade
300 gr nugat paste

Otopiti čokoladu na laganoj vatri,pa joj dodati vruću slatku pavlaku,umešati i ostaviti da se ohladi. Kada se fil dovoljno prohladio umešti nugat pastu.

Marcipan krem:

250 ml slatke pavlake
300 gr bele čokolade
300 gr marcipan paste

Otopiti čokoldu,pa u nju umešati prethodno zagrejanu slatku pavlaku. Kada je dovoljno prohladjeno umešati marcipan pastu.

Pistaći krem:

250 ml slatke pavlake
300 gr bele čokolade
150 gr mlevenih pistaća

Otopiti čokoladu,pa u nju umešati zagrejanu slatku pavlaku.Izmešati i ubaciti pistaće.

Čokoladni krem:

250 ml slatke pavlake
300 gr crne čokolade
1/3 maslaca (oko 40 g)

Otopiti čokoladu,pa joj dodati zagrejanu slatku pavlaku,i maslac.

Tortu slagati ovako

Kora
Nugat krem
Kora
Pistaći krem
Kora
Marcipan krem
Kora
Čokoladni krem (premazati sa svih strana)


I na kraju,odozgo tortu obložiti sa marcipan masom, pa preliti otopljenom mlečnom čokoladom,i ukrasiti mocart kuglama (što celim što seckanim).




_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Mocart torta
7.2.2013 12:51:23   
anajid
Koja bomba,zubi mi piskaju!user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Mocart torta
7.2.2013 12:52:14   
lesica
Ma jooook user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Mocart torta
7.2.2013 13:03:53   
Ana RR
qq, lesice user posted image user posted image slatka smrt user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Mocart torta
7.2.2013 13:05:51   
lesica
A htela sam da je nazovem "torta d'umreš", nego ajd da budem fina i dam joj naziv po onoj na koju najviše liči user posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Mocart torta
7.2.2013 13:27:21   
Snelle
Joj živote! Ja preksinoć nađem neki recept za cheese cake, jako je sličan kao za ovu tortu (sad ću da ga postavim), ali je ova torta još ubistvenija!

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Mocart torta
7.2.2013 13:32:01   
Ana RR
Ako vidim da ću prilikom spremanja isprljati više od dve posude već mi se ne pravi user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pire od karfiola i šargarepe
Ringerajin kuvar: little_one
Slana torta sa krekerima
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here