|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Baklava
5.1.2013 19:04:55   
lesica
Moj omiljeni recept za baklavu user posted image

Potrebno je:

1/2 kg tankih kora za baklavu
300 gr oraha (200 mlevenih i 100 seckanih)
2 kasike griza
200 gr secera
1 solja vode

Priprema:

Ukuvati vodu,secer i griz do kljucanja,ostaviti tako jos pola minuta,minut uz stalno mesanje,onda dodati orahe,mesati jos pola minute,skloniti sa ringle i to je to sto se nadeva tice.
Svaku koru po duzini raseci na 4 trake,premazati uljem,i na vrh svake trake staviti po kafenu kasicicu fila. Odatle i poceti sa motanjem u trougao.
Redjati u podmazan pleh jednu do druge,i na kraju peci u zagrejanoj rerni na 250C 15-20 minuta. Kada se ohlade zaliti ih serbetom koji je vreo.

Serbet:
750 gr secera
solja i po vode
sok od pola limuna (na kraju dodati)

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Baklava
5.1.2013 22:09:56   
Anck Su Nmaun
Ovaj kolac najjace pravim...! Moj omiljeni...

Ja u to sve dodam jedan vanil secer.

I drugacije filujem.
Rasirim kore, i dve pune kasike sipam i razmazem i uvijam u dve kore. i redjam u tepsiju.
Isecem pre pecenja!

Njamiiiiii njamiiii

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Baklava
6.1.2013 12:53:05   
Olga75
ja ne volim baklavu jer mi je preslatka ali je pravim i to odoka user posted image
1/2 kg tankih kora i redjam u djuvecaru ( vecina recepata za kolace i zebo i madjarica i limun pita i ti slicni su mi na tu meru user posted image ) znaci , podmazem pa dve tanke kore ( donju malo poprskam vodom i uljem ) pa oda fil i tako dok se ne potrosi
a fil : oko pola kg mlevenih oraha samo pomesam sa secerom , suvim grozdjem i limunovom korom, to stavim manje , sta ja znam oko 200 - 300g
i to isecem u trouglove , znaci prvo na pravougaonike pa onda njih dijagonalno i stavim da se pece , kad je skoro gotovo ( cas posla jer je suvo i oce da krene da gori ) onda ga prelijem serbetom
na pola litre vode stavim oko 300 grama secera i sok onog limuna i prelijem baklavu , vratim je u iskljucenu pecnicu i etogac
prijatno user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Baklava
6.1.2013 14:26:44   
Adriana83
Sad mi se jede baklava! user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Baklava
17.1.2013 15:43:44   
NadaR

IZVORNA PORUKA: Adriana83

Sad mi se jede baklava! user posted image

I meni user posted image

Ja pravim isto ovako kao Olga. Moja mama isto tako. user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Baklava
17.1.2013 16:49:47   
daca77
Lesice, a kolika je to solja? Koliko dl vode?

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Baklava
17.1.2013 16:54:37   
lesica
Šolja za belu kafu. 250 ml vode.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Baklava
17.1.2013 17:12:29   
Anck Su Nmaun
ja ne volim ni suvo grozdje ni limun u baklavi..onda je uopste ne mogu pojesti user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Baklava
18.1.2013 8:57:55   
Lu
Ja isto pravim kao Olga, jedino ne stavljam grožđice ali limun u zaljev obavezno, razbije slatkoću, malo osvježiuser posted image
Volim baklavu jer je posna i kad je napravim prije Božića uivjek je jedemo na Badnjicuuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Baklava
30.10.2016 15:53:35   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Ovaj kolac najjace pravim...! Moj omiljeni...

Ja u to sve dodam jedan vanil secer.

I drugacije filujem.
Rasirim kore, i dve pune kasike sipam i razmazem i uvijam u dve kore. i redjam u tepsiju.
Isecem pre pecenja!

Njamiiiiii njamiiii


I dalje mi je omiljeni ali ga sad skoro i ne pravim jer pojedem sve sama, savrsena! user posted image
user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Baklava
30.10.2016 15:55:49   
Divnica
Ijao ovde sve lepse od lepseg
Baklava orasi
OBOZAVAM

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Baklava
30.10.2016 16:17:03   
MasnaMasnica
Obožavam baklavu, pravim po receptu moje bake,najlepša je😊😀

_____________________________

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu Divnica)
Direktna veza do poruke: 12
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica
Pire od karfiola i šargarepe
Ringerajin kuvar: little_one



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here