Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.11.2008 13:18:15
|
|
|
|
maslacak
|
Kod moga muža postoje dvije dijagnoze u dvije različite ustanove; prva je asthenoteratozoospermija druga je oligoasthenozoospermija Ukratko ne valja ni jedan spermiogram..sve su ti kombinacije smanjenog broja spermatozoida i pokretljivosti, te morfološki nepravilnih oblika. Trenutno pije Cink, Selen, E-vitamin, L-cartinin i L-arginin (koji ne daje učinak kod oligo, ali to smo saznali kad smo preparat već kupili..)
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.11.2008 13:20:14
|
|
|
|
guppy RR
|
Da li su možda rekli šta prouzrokuje takvo stanje? Zašto se kod muškarca to desi? Neki uticaj, ishrana?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.11.2008 13:28:30
|
|
|
|
kumara
|
Maslacak traje da se dobije rezultat prve analize?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.11.2008 13:28:53
|
|
|
|
maslacak
|
Da budem iskrena, nama je velika nepoznanica sve to, najviše nas zbunjuje to što moj muž nije pušač, nikad nije pušio i bavio se sportom, tako da ne znam što bi moglo biti uzrok, da li ona proširena vena, varikokela koju mnogi spominju i koja može da pravi probleme, jer zagrijava područje koje treba biti hladnije , ne znam jer nije bio na takvom pregledu kod urologa, mada i urolozi ne garantiraju da se prilikom operacije iste ne popravlja rezultat spermiograma. Uradio je muž bakteriologiju ejakulata, na sreću nema bakterija koje bi mogle biti uzrok dijagnozi.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.11.2008 13:32:31
|
|
|
|
maslacak
|
Maslacak traje da se dobije rezultat prve analize? Ako me pitaš koliko traje vremenski da se dobije nalaz spermiograma odgovor je sljedeći: sve zavisi od ustanove u kojoj se radi..dakle prvi nalaz mu je bio gotov isti dan, a drugi nalaz za 7 dana, ne znam zašto jer se obrada sjemena mora raditi odmah kroz prvi sat vremena od davanja uzorka.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.11.2008 13:33:52
|
|
|
|
kumara
|
Hvala!!!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 27.11.2008 13:40:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Ta proširena vena se operiše. Dvoje naših prijatelja su imali to, obojica su operisani. Ne znam detalje.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.11.2008 13:33:01
|
|
|
|
orhideja
|
Mi smo jedva uspeli da zakažemo spermogram.Niasm znala da se to zakazuje,a ni da se tako dugo čeka.Strašno.Sada mu je zakazano za sledeću nedelju.Znači prvi bude gotov odmah taj dan!Super!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 29.11.2008 13:37:05
|
|
|
|
kumara
|
Orhideja, nadam se da ce sve biti uredu! Javi nam odmah kako je proslo, molim te!!!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 29.11.2008 13:48:45
|
|
|
|
guppy RR
|
Držim palčeve!!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.12.2008 11:46:32
|
|
|
|
orhideja
|
Hvala vam drage moje.Baš sam se unervozila.Imam tremu kao pred ispit!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.12.2008 11:56:25
|
|
|
|
guppy RR
|
Kad imate zakazano?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.12.2008 13:01:41
|
|
|
|
orhideja
|
Sutra!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.12.2008 13:13:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Drži se!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.12.2008 13:22:02
|
|
|
|
guppy RR
|
Ooooooooooooooo, osmeh na lice i poljubac tvoj dragom!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.12.2008 13:26:10
|
|
|
|
orhideja
|
Hvala vam!!!!!!!! Baš mi je frka. Proći će i to. Bar ćemo znati šta i kako dalje.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 1.12.2008 17:25:43
|
|
|
|
kumara
|
Drzite se oboje!!! Srecno!!!!!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 3.12.2008 17:07:25
|
|
|
|
kumara
|
Orhideja, kako ste prosli? Jel ima nekih novosti? Javi nam sta se desava?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 20.1.2009 12:11:39
|
|
|
|
kumara
|
Orhideja, dokle ste stigli sa ovim? Jel sve OK?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 20.1.2009 13:02:13
|
|
|
|
pače
|
Muž i ja smo se godinama smucali po lekarima,urolozima,ginekolozima,i kao sve je sjajno ali od trudnoće ni traga.Njegov spermogram sjajan,kod mene sve u redu.na kraju odemo u privatnu ordinaciju GENESIS,kad ono katastrofa on nema ni jedan jedini zdrav i pokretan spermatozoid!KATASTROFA! Ispostavi se da ima začepljenu venu,operiše je i posle 6 meseci ponovimo spermogram i dobijeno je 2% zdrave sperme ali neprogresivne.Odmah smo išli na vantelesnu,jer ta vena se začepljuje stalno i nismo smeli da čekamo. I evo hvala Bogu ostala sam trudna! Zato samo napred!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 20.1.2009 13:09:12
|
|
|
|
kumara
|
Bas mi je drago da vam je uspelo! I hvala sto si to podelila sa nama!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 22.1.2009 13:27:45
|
|
|
|
orhideja
|
Lenka,ništa nismo uradili sa tim.Nismo više ni išli.Pustiću da prođe još malo vremena pa ako ne zatrudnim u narednih par meseci,moraćemo odraditi spermogram.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 22.1.2009 13:39:35
|
|
|
|
kumara
|
OK, radi kako se osecas, mislim da je to najbolje! I ne sekiraj se!!! Bice uskoro .
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 28.1.2009 11:57:41
|
|
|
|
Ana RR
|
Evo ovako Tasha, kako posle godinu dana nije bilo rezultata i ocekivane trudnoce krenuli smo da trazimo razlog tome i kod njega je pronadjen mali broj sperm. samo 9.5 miliona, na srecu dobre pokretljivosti ali ima morfoloski nepravilnih. Prva terapija je bila Klomifen, L-karnitin i vitamini E i C. Pronasli smo na nekom sajtu koji su to vitamini i ostale stvari koje treba da unosi i u kojoj dnevnoj dozi za poboljsanje pa smo kupili i to, a to su L-arginin (koji je amino kiselina izuzetno bitna za muskarce jer se cak 80% semene tecnosti sastoji iz ove kiseline), zatim cink, selen, folna kiselina, kompleks B vitamina, i mislim da je to sve. L-arginin se ne proizvodi kod nas ali ga uvozimo, mi smo ga porucili u apoteci, proizvodjac je americka kompanija Now i kazu da je odlican. U pakovanju ima 120 tableta po 1000mg,ali dnevna doza je 4000mg pa pije 4 dnevno. Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj, mozda sam nesto zaboravila da napisem!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako izgleda zdrava i plodna sperma?Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?