Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: eugenija IZVORNA PORUKA: Verus RR Ja ni ne znam sta je andragog Andragogija je nauka koja proučava mogućnosti, probleme, metode i tehnike sistematskog obrazovanja i vaspitanja odraslih. Zasnovana je na filozofiji doživotnog učenja, koja ne podrazumijeva doživotno formalno obrazovanje u školi, već kontinuirano učenje i usavršavanje. Međutim, andragogija ne isključuje formalno (školsko) obrazovanje. Naprotiv, ona objedinjuje sva 3 obrazovna puta: formalni (školovanje), neformalni (kursevi, seminari, obuke i sl.) i informalni (čitanje knjiga, gledanje tv emisija, čitanje novina, surfanje po internetu i sl). Izvor Joj kako mi je simpa ovo "surfanje po internetu" Mi smo imali na trećoj godini nastavni predmet andragogiju, nešto smo se posebno posvetili self-konceptu i razvoju, i mapama uma. OTI, jesi čula za Milku Oljaču, prof andragogije sa Novosadskog univerziteta? Ona mi je predavala. Što se tiče snimka ovog i njemu sličnih, ja samo mogu reći, što kažem i uvek: "Para vrti gde burgija neće!", te "Ko pre devojci, sam u nju upada " Ovo što kaže OTI:"kod nas...pripremaju ljude za zanimanja koja izumiru...", ovo je užasno tačno, pre je bilo Obrazovanje po potrebi društva, a danas je Obrazovanje za sirotinju. Da se nadovežem, nevezano za izumiruća zanimanja...Obrazujemo profile koji sutra nemaju šta da rade, te produktujemo hrpetinu diplomirane ove i one t o t a l n o b u d a l a s t e i n e p o t r e b n e g o m i l e.. Ježim se na pojavu privatnih fakulteta bez smisla i sve popularnijeg MENADŽMENTA u ovome ili onome... Kad samo čujem reč MENADŽMENT, automatski sam ljuta.. Šta će sva ta silna deca raditi i gde???!!!?? I da, zanima me i o čemu su ta deca uopšte razmišljala upisujući takvo šta.. E, šta studiraš? Menadžment. I ja! I ja! I ja! I ja! I ja! (već znam odgovor, ali... neka ostane ovako... neka neko drugi kaže) Eugi, svaka cast i za komentar i za surfanje za andragogijom... Sve sto si napisala si u pravu i slazem se. nemamo plan potreba za kadrovima i onda i dalje primamo hiljade ekonomista i pravnika koji posle nemaju gde da rade..' O menadzmentu me ne pitajte... posto radim selekciju kandidata za posao u mojoj firmi, ima ljudi koje pitam: " pa sta bi ti voleo da radis" "pa da budem menadzer" " cega menadzer kad si tek zavrsio fakultet" "menadzer bilo cega" Sta reci dalje? Katastrofa!!!!
|