VERY BERRY CHOCOLATE CAKE > Sastojci: čokolada, šećer, puter, jaja, brašno, mleko, prašak za pecivo, šlag, vanilin šećer, jagode
Uputstvo: Testo:
5 štangli čokolade i 2 kašike vode otopiti na srednjoj vatri i dodati 1 šolju šećera pa kuvati još 2 minuta i ostaviti da se ohladi.
100 gr putera (margarina) i 1 šolju šećera umutiti mikserom, dodati 3 jaja postepeno, pa postepeno šolju brašna i šoljicu mleka i 1 prašak za pecivo i malo posoliti, dodati vanilin šećer i ohlađenu čokoladu.
Peći dve kore (ili jednu podeliti) na 180 stepeni (namazati pleh)
Fil:
400 gr šlaga, 1 vanilin šećer i 1 kg jagoda
Ređati: kora, šlag, jagode, šlag, kora, šlag, jagode
RECEPT SAM DOBILA, KAŽU LAKO I BRZO SE PRAVI, JA JOŠ NISAM PROBALA...JAVITE DAL VALJA. :-)
Vreme pripreme: 45 minuta
<< Sakrij recept
Muffini za čokoholike (12 kom) > Sastojci: 2 gusta jogurta (2 lončića), 70 g šećera (ili manje!), 2,4 dl mleka (za bolji čoko okus dodaj kakao u mleko), 150 g čokolade za kuvanje, 2 jajeta, vanilin šećer, prašak za pecivo, 380 g brašna, 150 g čokolade u komadićima
Uputstvo: MOKRI SASTOJCI
Umutiti jaja i malo mleka. Dodati dva jogurta i ostalo mleko (sa kakaom, ako je tu pored umešan).
Čokoladu za kuvanje (150 g) istopiti z šerpici uz stalno mešanje. Dodati malo mleka, da ne zagori. Kada se čokolada otopi, dodati masu od jaja, jogurta i mleka.
SUVI SASTOJCI
U odvojenoj posudi izmešati prašak za pecivo, brašno, vanilin šećer i običan šećer.
Dodati suve sastojke u posudu sa mokrim sastojcima (ne obrnuto!). NE mešati preterano jer masa postaje lepljiva i muffini budu gumeni. Kad umešaš masu, dodati još komadiće čokolade.
Tom masom napuniti tepsiju za muffine.
Peku se 20-25 minuta, stavljamo ih u rernu, koja je ugrejana na 180o C
Vreme pripreme: 50 minuta
<< Sakrij recept
Banana kocke > Sastojci: 300g mljevenog keksa,
100g kokosovog brasna,
5 kasika secera,
1 solja/casa svjezeg soka od narandze (moze i gusti sok, a i mlijeko),
3 - 4 banane,
2 pudinga od vanilije,
1/2 l mlijeka,
250 g margarina,
5 kašika šećera,
slag
Uputstvo: KORA:
300g mljevenog keksa
100g kokosovog brasna
5 kasika secera
1 solja/casa svjezeg soka od narandze (moze i gusti sok, a i mlijeko)
sve sastojke pomijesati i napraviti koru, izrezati 3 - 4 banane na kolutice i poredati po cijeloj kori ravnomjerno.
FIL:
2 pudinga od vanilije skuhati u 1/2 l mlijeka
umutiti 250 g margarina sa 5 kašika šećera
iznječiti 1 bananu (moze a i ne mora)
Sve zajedno miksati dok smjesa postane kompaktna.
Filom premazati koru i na kraju staviti slag.
Kolac je gotov za 20 min,
Vreme pripreme: 25 minuta
<< Sakrij recept
Mladenčići > Sastojci: 1kg brašna
250g margarina
1/2 l mlake vode
40g kvasca
5 kašika šećera
1 kašika soli
Uputstvo: U 1/2 l mlake vode umešati kvasac i šećer. Staviti na toplom da nadodje.
Brašno izmešati sa 1 kašikom soli, dodati narendan margarin (za jelo i kuvanje) i zamesiti sa kvascem. Dobro umesiti testo (da prestane da se lepi zA a prste) i ostaviti oko 30 min da nadodje.
Razvući testo debljine prsta i čašom vaditi mladenčiće. Peći u plehu podmazanim margarinom na 200 stepeni.
Kada se zarumene izavditi iz rerne, pokriti krpom i ostaviti da se prohlade i omekšaju.
Služiti premazane medom.
Napominjem da je ovo testo posno i može se jesti u vreme posta.
Vreme pripreme: 70 minuta
<< Sakrij recept
Nestle torta > Sastojci: Za kore:
15 bjelanaca
12žlica šećera
150gr izdrobljenih oraha
90gr kokosa
3žlice ulja
Fil:
150gr. šećera u prahu
200gr bijele čokolade
4 pudinga od vanilije
800ml mlijeka
10 žlica šećera
15 žumanjaca
250gr maslaca
200gr šećera u prahu
Uputstvo: Od sastojaka za koru ispeći tri kore u plehu promjera 30_x_20cm otprilike na papiru za pečenje.
fil.
Od žumanjaca i 150gr šećera umutiti kremu na pari i dodati 2 bijele čokolade.
Skuhati 4 pudinga u 800ml. mlijeka i 10 žlica šećera.
Umutiti maslac sa 200 gr šećera u prahu.
Kad se sve ohladi pomiješati i umutiti mikserom.
Filovati kore i namazati tortu okolo istim filom.
Vreme pripreme: 100 minuta
<< Sakrij recept
BROWNIES > Sastojci: Potrebno:
• 180?g putera + 5?g za podmazivanje pleha
• 180?g čokolade sa 70 % kakaa
• 80?g mekog brašna (+ pola kesice praška za pecivo)
• 40?g kakao praha
• 50?g bele čokolade (iseckati na kockice otprilike 8mm) može i ne mora, po želji
• 50?g mlečne čokolade (iseckati na kockice otprilike 8mm)
• 3 velika jaja
• 270?g žutog šećera
Uputstvo: a) 180gr. tamne čokolade izlomiti i zajedno sa puterom isečenim na kockice istopiti na pari polako mešajući. Zatim ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
b) U medjuvremenu uključite rernu na 180 stepeni a na dno pleha stavite papir za pečenje.
c) Jaja i šećer dobro umutite mixerom (da se masa udvostruči i pobeli), dodati u to puter s čokoladom (u medjuvremenu ohladjen) i lagano mešati dok god ne dobijete homogenu masu (sad već bez miksera da se održi vazdušasta struktura).
d) Direktno nad činijom sad prosejte brašno + prašak za pecivo + kakao, sve promešati laganim pokretimai i na kraju dodati iseckanu mlečnu i belu čokoladu
e) Nalijte testo u pleh i ravnomerno rasporedite testo.
f) Pecite odprilike 25 minuta na 180 stepeni. Poznaćete da je gotovo kad korica počne da liči na paus papir.
g) Sačekajte da se potpuno ohladi pre sečenja.
Vreme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept
Madjarica > Sastojci: Za testo: 300g brašna, 100g margarina, 100g šećera, 1 jaje, 3 kašike kisele pavlake, 1 prašak za pecivo
Za fil: 300g šećera, 500ml mleka, 60g brašna, 100g margarina, 1 kašika kakaa
Glazura: 3 kašike kakaa, 4 kašike šećera u prahu, 2 kašike margarina, 4 kašike vode
Uputstvo: Testo: sve sastojke umesiti, podeliti na 4 dela i peći na prevrnutom plehu (podmazanom i posutom brašnom ili na papiru za pečenje). Peći da tek malko porumeni.
Fil: šećer upržiti da se karamelizuje (kao za šerbet) i dodati mleko, kuvati polako da se karamel otopi. Dodati brašno i kakao i skuvati da se zgusne. Ohladiti fil pa dodati margarin i umutiti mikserom.
Glazura: sve sastojke pomešati i kuvati da počne da se malko zgušnjava
Filovati korice, i preko poslednje korice ide fil pa glazura od čokolade
Kolač se jede kada odstoji dan-dva, a ako ne možete da čekate, korice pre filovanja preliti sa malo vrelog mleka
Vreme pripreme: 90 minuta
<< Sakrij recept
Rafaelo oblatne > Sastojci: 80ml vode, 200g šećera, 100g margarina, 200g mleka u prahu, 100g kokosovog brašna, 120g seckanih prženih lešnika
Uputstvo: Pomešati vodu, šećer, margarin i kuvati da se margarin otopi, skloniti sa ringle pa dodati mleko u prahu, lešnike i kokos. Kada se fil ohladi filovati oblatne.
Vreme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept
Limun pita > Sastojci: Kora: 250g brašna, 5 kašika šećera, 125g margarina, 1 žumance, 1 prašak za pecivo, malo soli, vrlo malo mleka
Fil: 1/2l mleka, 3 kašike brašna, 200g šećera, 1 puding od vanile, 2 žumanceta, 125g margarina, sok od 2-2,5 limuna
Beze: 3 belanceta, 100g šećera u prahu
Uputstvo: Kora: Umesiti sve sastojke i dodati mleka tek toliko da moze da se umesi, rastanjiti u tepsiji i peći da malo samo porumeni
Fil:Skuvati mleko, šećer, brašno, puding i žumanca, prohladiti pa dodati margarin i limunovog soka po ukusu, sve izmiksati pa preliti preko pečene kore
Beze: Umutiti belanca, dodati šećer i sve umutiti u čvrstu penu, razmazati preko fila, vratiti u rernu, upaliti samo gornji grejač i susiti da pena očvrne i blago porumeni.
Kolač je najlepši kada malo odstoji.
Vreme pripreme: 120 minuta
<< Sakrij recept
Čokoladni krem za tortu > Sastojci: 3x0,25 dcl tečne slatke pavlake, 30 dag čokolade za kuvanje
Uputstvo: Slatku pavlaku i čokoladu kuvamo 3 minuta dok se čokolada ne istopi. Kad se to malo ohladi stavimo u frižider do narednog dana. Naredni dan umutimo taj čokoladni šlag i koristimo kao fil ili krem za ukrašavanje torte.
Vreme pripreme: 20 minuta
<< Sakrij recept
Fil za tortu sa jagodama ili borovnicama > Sastojci: 200 ml slatke pavkale, 250 g mascarpone sira, šećer u prahu, želatin fix, 300 g jagoda ili borovnica
Uputstvo: Umutimo šlag, dodamo mascarpone, želatin fix i sećer (po želji. Na kraju dodamo jagode ili borovnice i na brzinu promešamo fil.
Vreme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Čokoladna eksplozija > Sastojci: tamni biskvit za tortu (možete praviti sami), sok od jedne narandže, 6 dcl mleka, parfe krema (ima Dr. Oetker ili Podravka) 150 g mascarpone, 120 g čokolade za kuvanje, 100 g lešnika
Uputstvo: Hladno prokuvano mleko, parfe kremu i mascarpone ubacite u veću činiju i mešajte mikserom pri najbržoj brzini 4-5 minuta. Čokoladu istopite (na pari, u šerpi - kako vam odgovara). Uzmite posudu sa okruglim dnom i obložite je providnom folijom za hranu ili nekom kesicom, i u posudu izmenično sipajte čokoladni krem i otopljenu čokoladu, dok ne potrošite svu smešu. Stavite u frižider za 2-3 sata. Biskvit natopite sokom od narandže i stvrdnutu čoko masu iz frižidera okrenite na biskvit. Ukrasite lešnicima i servirajte.
Vreme pripreme: 50 minuta
<< Sakrij recept
|
|