Posni kolač sa višnjama >
Sastojci:
Uputstvo:
Voće birajte sami, samo ga ocedite ako je bilo smrznuto kako kolač ne bi bio gnjecav.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Najbolji Medin crnac >
Sastojci:
Uputstvo:
Omiljen kolačić moje ćerke! Ponekad dodam suvo grožđe, parčiće lešnika ili šta već imam u kući. Uživajte!
Ako stavite jogurt od soje i posnu čokoladu, dobili ste predivan posni kolač! Ponekad ga pečem u kalupima za mafine, ponekad kao koru za toru! Mogućnosti su mnogobrojne!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Brzinski desert >
Sastojci:
Uputstvo:
Možete dodati u ovo šta god volite, grožđice, lešnike, orahe, pustite mašti na volju!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Medenjaci moje babe >
Sastojci:
Uputstvo:
Ove medenjake je idealno praviti sa decom, jer mogu da pomognu u pravljenju kuglica.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Drugačija lenja pita >
Sastojci:
Uputstvo:
Po želji, gotova pita može da se pospe šećerom u prahu. Drugačija je od obične lenje pite zato što nema tako hrskavo testo, nego mekano i sočno. Umesto jabuka možete koristiti i drugo voće, višnje i sl.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Ledene kocke >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Američka pita sa krem filom od banana >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Jogurt pita sa narandžama >
Sastojci:
Uputstvo:
Ovaj fil će vam se činiti jaaako tečan, to je normalno, tokom pečenja će se on stisnuti. Čak i kad izvadite kolač iz rerne, pomislićete da nije dovoljno pečen jer se mrdanjem pleha šeta. Ne brinite, kada se ohladi, biće savršen, kremast i topiće se u ustima!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Čoko Roko torta >
Sastojci:
Uputstvo:
Između kore i čokoladnog fila možete staviti jagode ili ocijeđene višnje i dobićete savršenu ljetnju poslasticu!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Kuglof sa višnjama >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Ruske kape >
Sastojci:
Za koru je potrebno:
8 jaja,300 gr secera,prasak za pecivo,200 gr brasna,8 kasika vode,2 kasike kakaoa.
Za fil:
1|2 l mleka,7 kasika brasna,4 kesice vanili secera,1 margarin,200 gr secera.
Uputstvo:
Od navedenih sastojaka umutiti smesu,izruciti u podmazan i pobrasnjen pleh i peci. Kada se kora ohladi,vaditi casom krugove i seci popreko,filovati.
Skuvati mleko,ubaciti secer i vanili secer i kad pocne da vri,ubaciti brasno koje ste prethodno umutili sa malo mleka da se ne prave grudvice. U hladno umutiti margarin.
Filovati krugove,valjati u kokos i odozgo preliti glazurom od cokolade.
Vreme pripreme: 100 minuta
<< Sakrij recept