Čoko keks torta >
Sastojci:
Uputstvo:
Mogućnosti sa ovom tortom su nebrojene. Znate da ste napravili pun pogodak kada su u igri keks i čokolada, a onda još stavite dodatke koje volite i imate brzu, jednostavnu i jeftinu, a savršenu tortu!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Čoko mafin >
Sastojci:
Uputstvo:
Dodajte u njih grožđice ili komade čokolade!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Čoko muffini sa eurokremom >
Sastojci:
Uputstvo:
Ukoliko ne želite čokoladne muffine, izbacite 3 kašike kakaa, a vratite 3 kašike brašna. Umesto eurokrema možete staviti i neke druge dodatke, po želji, kokos, rum, sok od narandže, cimet, kafu, višnje, šumsko voće, jagode, maline, jabuke, seckanu čokoladu, orahe, lešnike, suvo grožđe, itd. Mogućnosti i varijacije su nebrojene. Dodatke stavite u već gotovu smesu.
Recept je pogodan za one koji ne jedu jaja i stoga je super za malu decu i bebe koje se hrane čvrstom hranom, ali još uvek im nisu uvedena jaja u ishranu.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Čoko Roko torta >
Sastojci:
Uputstvo:
Između kore i čokoladnog fila možete staviti jagode ili ocijeđene višnje i dobićete savršenu ljetnju poslasticu!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Čoko smoki kocke >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Čoko torta >
Sastojci:
Uputstvo:
Ovo je prilično obična i jednostavna torta, ali prava čokoladna bomba. Ako volite, možete je obogatiti višnjama u filu, sa kapljicom-dve ruma i dobićete pravu cherry poslasticu. Isto tako, iz smese za kore možete izbaciti 4 kašike brašna a dodati 4 kašike mlevenih oraha i dobićete tortu sa starinskim pečatom.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
ČOKOLADNA CEPKANA BAKLAVA >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Čokoladna eksplozija >
Sastojci:
tamni biskvit za tortu (možete praviti sami), sok od jedne narandže, 6 dcl mleka, parfe krema (ima Dr. Oetker ili Podravka) 150 g mascarpone, 120 g čokolade za kuvanje, 100 g lešnika
Uputstvo:
Hladno prokuvano mleko, parfe kremu i mascarpone ubacite u veću činiju i mešajte mikserom pri najbržoj brzini 4-5 minuta. Čokoladu istopite (na pari, u šerpi - kako vam odgovara). Uzmite posudu sa okruglim dnom i obložite je providnom folijom za hranu ili nekom kesicom, i u posudu izmenično sipajte čokoladni krem i otopljenu čokoladu, dok ne potrošite svu smešu. Stavite u frižider za 2-3 sata. Biskvit natopite sokom od narandže i stvrdnutu čoko masu iz frižidera okrenite na biskvit. Ukrasite lešnicima i servirajte.
Vreme pripreme: 50 minuta
<< Sakrij recept
ČOKOLADNA OBLANDA >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Čokoladne praline >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Čokoladni krem za tortu >
Sastojci:
3x0,25 dcl tečne slatke pavlake, 30 dag čokolade za kuvanje
Uputstvo:
Slatku pavlaku i čokoladu kuvamo 3 minuta dok se čokolada ne istopi. Kad se to malo ohladi stavimo u frižider do narednog dana. Naredni dan umutimo taj čokoladni šlag i koristimo kao fil ili krem za ukrašavanje torte.
Vreme pripreme: 20 minuta
<< Sakrij recept
Čokoladni mafini >
Sastojci:
Uputstvo:
Ukljucite decu u ukrasavanju i bice radosti za sve.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept