Letnja vocna torta >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Limun beli kolač >
Sastojci:
Uputstvo:
Ponekad preko kolaca stavim i glazuru od cokolade. Savrseno ispadne.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Limun pita >
Sastojci:
Kora: 250g brašna, 5 kašika šećera, 125g margarina, 1 žumance, 1 prašak za pecivo, malo soli, vrlo malo mleka
Fil: 1/2l mleka, 3 kašike brašna, 200g šećera, 1 puding od vanile, 2 žumanceta, 125g margarina, sok od 2-2,5 limuna
Beze: 3 belanceta, 100g šećera u prahu
Uputstvo:
Kora: Umesiti sve sastojke i dodati mleka tek toliko da moze da se umesi, rastanjiti u tepsiji i peći da malo samo porumeni
Fil:Skuvati mleko, šećer, brašno, puding i žumanca, prohladiti pa dodati margarin i limunovog soka po ukusu, sve izmiksati pa preliti preko pečene kore
Beze: Umutiti belanca, dodati šećer i sve umutiti u čvrstu penu, razmazati preko fila, vratiti u rernu, upaliti samo gornji grejač i susiti da pena očvrne i blago porumeni.
Kolač je najlepši kada malo odstoji.
Vreme pripreme: 120 minuta
<< Sakrij recept
Macarons sa mlevenim keksom >
Sastojci:
Uputstvo:
Varijacije su razne. Možete koristiti mleveni keks, kokos, orahe, lešnike pa i kao u originalu bademe. Zatim, ako koristite mleveni keks, možete staviti koju god aromu želite. I na kraju najviše slobode imate u izboru fila. Eurokrem, pekmez, ganaš, fil od žumanaca, puter krem...mogućnosti su razne. A ako vam je pečenje uspelo, fil je najmanji problem. ;)
Postupak sam po sebi nije težak i zahtevan, ali su vrlo male nijanse odstupanja od recepta potrebne da kolač ne uspe. Srećno!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Macin jezik >
Sastojci:
Uputstvo:
Po želji,preko ohlađenog fila,možete naneti rendanu čokoladu za kuvanje.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Madjarica >
Sastojci:
Za testo: 300g brašna, 100g margarina, 100g šećera, 1 jaje, 3 kašike kisele pavlake, 1 prašak za pecivo
Za fil: 300g šećera, 500ml mleka, 60g brašna, 100g margarina, 1 kašika kakaa
Glazura: 3 kašike kakaa, 4 kašike šećera u prahu, 2 kašike margarina, 4 kašike vode
Uputstvo:
Testo: sve sastojke umesiti, podeliti na 4 dela i peći na prevrnutom plehu (podmazanom i posutom brašnom ili na papiru za pečenje). Peći da tek malko porumeni.
Fil: šećer upržiti da se karamelizuje (kao za šerbet) i dodati mleko, kuvati polako da se karamel otopi. Dodati brašno i kakao i skuvati da se zgusne. Ohladiti fil pa dodati margarin i umutiti mikserom.
Glazura: sve sastojke pomešati i kuvati da počne da se malko zgušnjava
Filovati korice, i preko poslednje korice ide fil pa glazura od čokolade
Kolač se jede kada odstoji dan-dva, a ako ne možete da čekate, korice pre filovanja preliti sa malo vrelog mleka
Vreme pripreme: 90 minuta
<< Sakrij recept
MAFINI >
Sastojci:
Uputstvo:
fino brzo i lako
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Mafini bez jaja >
Sastojci:
Uputstvo:
Ja sipam 1 kašiku smese u korpice, sipam kašičicu krema (ili kockicu čokolade), pa preko sipam još pola kašike smese. Više volim kada su manji mafini. Od ove smese ispadne oko 20 manjih mafina. Ako želite veće mafine, sipajte veću količinu smese u korpice (do pola ili malo više od pola korpice).
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Mafini sa čokoladom >
Sastojci:
Uputstvo:
Po želji,prohlađene mafine možete posuti šećerom u prahu.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Mafini sa čokoladom >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
mafini sa jagodama i cokoladom >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Mafini sa trešnjama i kokosom >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept