565 - 572 recepti iz 572 | Stranica: | 1 | << | ... | 46 | 47 | 48 |
Eurokrem kocke > Sastojci: Testo: 2 čaše šećera, 1 jaje, 2 kašičice kakaoa, trećina čaše ulja, 1 kašičica sode bikarbone, 2 čaše brašna, 1/2l jogurta, 1 šoljica skuvane kafe (kafa ne mora).
Glazura:200 g eurokrema, 100 g čokolade (za kuvanje ili mlečne),8 kašika vode,4 kašike ulja.
Uputstvo: Mikserom umutiti šećer i jaje, dodati kakao, ulje i sodu bikarbonu. Nastaviti mutiti. Dodati brašno i na kraju jogurt. Peći u podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji 30-40 min. na 200 stepeni.
Prohlađenu koru preliti vrućom skuvanom kafom (kafa je po izboru, ne mora da se stavi).
Na ohladjenu koru staviti glazuru.
Glazura se pravi tako što se pomešaju svi sastojci i stave se na ringlu samo da se otope i da se formira glatka smesa.
Vreme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
knedle sa šljivama > Sastojci: 1kg krompira,400gr brašna,2 jaja,0,5 dcl ulja,1kg šljiva
250 gr.krušnih mrvica,150gr šećera.
Uputstvo: Skuhati krompir,ispasirati,dodati jaja,ulje i na kraju brašno te umijesiti tijesto.
Praviti male pogačice od tijesta,u svaku staviti polovicu očišćene šljive i uvaljati kao kuglicu.
Kuglice staviti u kipuću vodu,kada ponovo prokuhaju, da kuhaju još 10 minuta.
Na suhoj tavi propržiti na laganoj vatri krušne mrvice da malo potamne,kada se malo ohlade dodati šećer i u tome uvaljati još vruće kuglice.
Poslužite ih hladne.
Vreme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Mladenčići > Sastojci: 1kg brašna
250g margarina
1/2 l mlake vode
40g kvasca
5 kašika šećera
1 kašika soli
Uputstvo: U 1/2 l mlake vode umešati kvasac i šećer. Staviti na toplom da nadodje.
Brašno izmešati sa 1 kašikom soli, dodati narendan margarin (za jelo i kuvanje) i zamesiti sa kvascem. Dobro umesiti testo (da prestane da se lepi zA a prste) i ostaviti oko 30 min da nadodje.
Razvući testo debljine prsta i čašom vaditi mladenčiće. Peći u plehu podmazanim margarinom na 200 stepeni.
Kada se zarumene izavditi iz rerne, pokriti krpom i ostaviti da se prohlade i omekšaju.
Služiti premazane medom.
Napominjem da je ovo testo posno i može se jesti u vreme posta.
Vreme pripreme: 70 minuta
<< Sakrij recept
Madjarica > Sastojci: Za testo: 300g brašna, 100g margarina, 100g šećera, 1 jaje, 3 kašike kisele pavlake, 1 prašak za pecivo
Za fil: 300g šećera, 500ml mleka, 60g brašna, 100g margarina, 1 kašika kakaa
Glazura: 3 kašike kakaa, 4 kašike šećera u prahu, 2 kašike margarina, 4 kašike vode
Uputstvo: Testo: sve sastojke umesiti, podeliti na 4 dela i peći na prevrnutom plehu (podmazanom i posutom brašnom ili na papiru za pečenje). Peći da tek malko porumeni.
Fil: šećer upržiti da se karamelizuje (kao za šerbet) i dodati mleko, kuvati polako da se karamel otopi. Dodati brašno i kakao i skuvati da se zgusne. Ohladiti fil pa dodati margarin i umutiti mikserom.
Glazura: sve sastojke pomešati i kuvati da počne da se malko zgušnjava
Filovati korice, i preko poslednje korice ide fil pa glazura od čokolade
Kolač se jede kada odstoji dan-dva, a ako ne možete da čekate, korice pre filovanja preliti sa malo vrelog mleka
Vreme pripreme: 90 minuta
<< Sakrij recept
Lenja pita > Sastojci: 300 g šećera, 2 jajeta, 200 g masti, 5 kašika mleka, 1 vanil šećer, 600 g brašna,1 prašak za pecivo.
Uputstvo: Mikserom umutiti šećer sa jajima i kad se šećer istopi dodati mast. Nastaviti mutiti. Smesi dodati mleko i vanil šećer. U umućenu smesu dodati brašno u koje je dodat prašak za pecivo. Rukom zamesiti.
Dobijeno testo podeliti na dva dela (jedan manji i jedan veći deo). Manji deo razvući na podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Veći deo testa staviti u frižider.
Preko kore u tepsiji posuti griz i preko toga staviti seckane orahe, preko toga višnje ili jabuke (po želji dodati na voće još malo šećera). Preko toga narendati preostalo testo iz frižidera. Staviti da se peče.
Peći oko 40 min. na 200 stepeni.
Pečen kolač posuti šećerom u prahu.
Vreme pripreme: 90 minuta
<< Sakrij recept
Nestle torta > Sastojci: Za kore:
15 bjelanaca
12žlica šećera
150gr izdrobljenih oraha
90gr kokosa
3žlice ulja
Fil:
150gr. šećera u prahu
200gr bijele čokolade
4 pudinga od vanilije
800ml mlijeka
10 žlica šećera
15 žumanjaca
250gr maslaca
200gr šećera u prahu
Uputstvo: Od sastojaka za koru ispeći tri kore u plehu promjera 30_x_20cm otprilike na papiru za pečenje.
fil.
Od žumanjaca i 150gr šećera umutiti kremu na pari i dodati 2 bijele čokolade.
Skuhati 4 pudinga u 800ml. mlijeka i 10 žlica šećera.
Umutiti maslac sa 200 gr šećera u prahu.
Kad se sve ohladi pomiješati i umutiti mikserom.
Filovati kore i namazati tortu okolo istim filom.
Vreme pripreme: 100 minuta
<< Sakrij recept
Ruske kape > Sastojci: Za koru je potrebno:
8 jaja,300 gr secera,prasak za pecivo,200 gr brasna,8 kasika vode,2 kasike kakaoa.
Za fil:
1|2 l mleka,7 kasika brasna,4 kesice vanili secera,1 margarin,200 gr secera.
Uputstvo: Od navedenih sastojaka umutiti smesu,izruciti u podmazan i pobrasnjen pleh i peci. Kada se kora ohladi,vaditi casom krugove i seci popreko,filovati.
Skuvati mleko,ubaciti secer i vanili secer i kad pocne da vri,ubaciti brasno koje ste prethodno umutili sa malo mleka da se ne prave grudvice. U hladno umutiti margarin.
Filovati krugove,valjati u kokos i odozgo preliti glazurom od cokolade.
Vreme pripreme: 100 minuta
<< Sakrij recept
Limun pita > Sastojci: Kora: 250g brašna, 5 kašika šećera, 125g margarina, 1 žumance, 1 prašak za pecivo, malo soli, vrlo malo mleka
Fil: 1/2l mleka, 3 kašike brašna, 200g šećera, 1 puding od vanile, 2 žumanceta, 125g margarina, sok od 2-2,5 limuna
Beze: 3 belanceta, 100g šećera u prahu
Uputstvo: Kora: Umesiti sve sastojke i dodati mleka tek toliko da moze da se umesi, rastanjiti u tepsiji i peći da malo samo porumeni
Fil:Skuvati mleko, šećer, brašno, puding i žumanca, prohladiti pa dodati margarin i limunovog soka po ukusu, sve izmiksati pa preliti preko pečene kore
Beze: Umutiti belanca, dodati šećer i sve umutiti u čvrstu penu, razmazati preko fila, vratiti u rernu, upaliti samo gornji grejač i susiti da pena očvrne i blago porumeni.
Kolač je najlepši kada malo odstoji.
Vreme pripreme: 120 minuta
<< Sakrij recept
|
|