BROWNIES > Sastojci: Potrebno:
• 180?g putera + 5?g za podmazivanje pleha
• 180?g čokolade sa 70 % kakaa
• 80?g mekog brašna (+ pola kesice praška za pecivo)
• 40?g kakao praha
• 50?g bele čokolade (iseckati na kockice otprilike 8mm) može i ne mora, po želji
• 50?g mlečne čokolade (iseckati na kockice otprilike 8mm)
• 3 velika jaja
• 270?g žutog šećera
Uputstvo: a) 180gr. tamne čokolade izlomiti i zajedno sa puterom isečenim na kockice istopiti na pari polako mešajući. Zatim ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
b) U medjuvremenu uključite rernu na 180 stepeni a na dno pleha stavite papir za pečenje.
c) Jaja i šećer dobro umutite mixerom (da se masa udvostruči i pobeli), dodati u to puter s čokoladom (u medjuvremenu ohladjen) i lagano mešati dok god ne dobijete homogenu masu (sad već bez miksera da se održi vazdušasta struktura).
d) Direktno nad činijom sad prosejte brašno + prašak za pecivo + kakao, sve promešati laganim pokretimai i na kraju dodati iseckanu mlečnu i belu čokoladu
e) Nalijte testo u pleh i ravnomerno rasporedite testo.
f) Pecite odprilike 25 minuta na 180 stepeni. Poznaćete da je gotovo kad korica počne da liči na paus papir.
g) Sačekajte da se potpuno ohladi pre sečenja.
Vreme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept
Rafaelo oblatne > Sastojci: 80ml vode, 200g šećera, 100g margarina, 200g mleka u prahu, 100g kokosovog brašna, 120g seckanih prženih lešnika
Uputstvo: Pomešati vodu, šećer, margarin i kuvati da se margarin otopi, skloniti sa ringle pa dodati mleko u prahu, lešnike i kokos. Kada se fil ohladi filovati oblatne.
Vreme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept
VERY BERRY CHOCOLATE CAKE > Sastojci: čokolada, šećer, puter, jaja, brašno, mleko, prašak za pecivo, šlag, vanilin šećer, jagode
Uputstvo: Testo:
5 štangli čokolade i 2 kašike vode otopiti na srednjoj vatri i dodati 1 šolju šećera pa kuvati još 2 minuta i ostaviti da se ohladi.
100 gr putera (margarina) i 1 šolju šećera umutiti mikserom, dodati 3 jaja postepeno, pa postepeno šolju brašna i šoljicu mleka i 1 prašak za pecivo i malo posoliti, dodati vanilin šećer i ohlađenu čokoladu.
Peći dve kore (ili jednu podeliti) na 180 stepeni (namazati pleh)
Fil:
400 gr šlaga, 1 vanilin šećer i 1 kg jagoda
Ređati: kora, šlag, jagode, šlag, kora, šlag, jagode
RECEPT SAM DOBILA, KAŽU LAKO I BRZO SE PRAVI, JA JOŠ NISAM PROBALA...JAVITE DAL VALJA. :-)
Vreme pripreme: 45 minuta
<< Sakrij recept
Brza keks torta > Sastojci: 1/2l jogurta, 6 kašika šećera, 1/2kg keksa, konzerva ananasa, 2 kesice šlaga, 300ml mleka
Uputstvo: Keks samleti. Ananas iseckati na kockice. Jogurt sipati u dublji sud, dodati šećer i izmešati dok se šećer ne otopi. Zatim dodati samleven keks, opet izmešati i dodati ananas. Još jednom dobro izmešati da se masa sjedini. Na tacnu staviti celofan i sipati smesu. Razvući koru na željenu debljinu. Šlag napraviti od praha i mleka po uputstvu i staviti preko smese od keksa. Ohladiti u frižideru.
Vreme pripreme: 45 minuta
<< Sakrij recept
Grilijas stangle > Sastojci: 500.gr.secera,1 margarin,2-3 cela jaja,300.gr.seckanih oraha,2oblande
Uputstvo: margarin istopiti,dodati pola secera i staviti da se topi.dodati orahe,pa dodavati jedno po jedno jaje brzo mutiti,u suvu serpu staviti 250gr.secera,pa treskati serpu dok se secer istopi.kad se istopi ubaciti skuvanu prvu masu i brzo mesati.u deo oblande sa kockicama sipati masu.staviti drugu oblandu,pa preko staviti nesko tesko da pritisne!!
Vreme pripreme: 50 minuta
<< Sakrij recept
Muffini za čokoholike (12 kom) > Sastojci: 2 gusta jogurta (2 lončića), 70 g šećera (ili manje!), 2,4 dl mleka (za bolji čoko okus dodaj kakao u mleko), 150 g čokolade za kuvanje, 2 jajeta, vanilin šećer, prašak za pecivo, 380 g brašna, 150 g čokolade u komadićima
Uputstvo: MOKRI SASTOJCI
Umutiti jaja i malo mleka. Dodati dva jogurta i ostalo mleko (sa kakaom, ako je tu pored umešan).
Čokoladu za kuvanje (150 g) istopiti z šerpici uz stalno mešanje. Dodati malo mleka, da ne zagori. Kada se čokolada otopi, dodati masu od jaja, jogurta i mleka.
SUVI SASTOJCI
U odvojenoj posudi izmešati prašak za pecivo, brašno, vanilin šećer i običan šećer.
Dodati suve sastojke u posudu sa mokrim sastojcima (ne obrnuto!). NE mešati preterano jer masa postaje lepljiva i muffini budu gumeni. Kad umešaš masu, dodati još komadiće čokolade.
Tom masom napuniti tepsiju za muffine.
Peku se 20-25 minuta, stavljamo ih u rernu, koja je ugrejana na 180o C
Vreme pripreme: 50 minuta
<< Sakrij recept
Čokoladna eksplozija > Sastojci: tamni biskvit za tortu (možete praviti sami), sok od jedne narandže, 6 dcl mleka, parfe krema (ima Dr. Oetker ili Podravka) 150 g mascarpone, 120 g čokolade za kuvanje, 100 g lešnika
Uputstvo: Hladno prokuvano mleko, parfe kremu i mascarpone ubacite u veću činiju i mešajte mikserom pri najbržoj brzini 4-5 minuta. Čokoladu istopite (na pari, u šerpi - kako vam odgovara). Uzmite posudu sa okruglim dnom i obložite je providnom folijom za hranu ili nekom kesicom, i u posudu izmenično sipajte čokoladni krem i otopljenu čokoladu, dok ne potrošite svu smešu. Stavite u frižider za 2-3 sata. Biskvit natopite sokom od narandže i stvrdnutu čoko masu iz frižidera okrenite na biskvit. Ukrasite lešnicima i servirajte.
Vreme pripreme: 50 minuta
<< Sakrij recept
Krostata sa breskvama > Sastojci: *listato testo (samrznuto iz prodavnice)* sveze breskve (moze i one iz kompota, ako pravite zimi)* pola litre slatke pavlake* 3 zumanceta* 2 kesice vanili secera* par kasika dzema od breskve (moze i neki drugi)* 2-3 kasike ruma (zavisi za koga pravite)
Uputstvo: Listnato testo kojeg smo kupili pustimo da se odmrzne i razvucemo da bude vece nego tepsija u kojoj pecemo. Stavimo ga u tepsiju tako da ima rubove na straicama tepsije. Po celoj povrsii testa napravimo rupe sa viljuskom. Marmeladu stavimo u soljicu i pomesamo ih sa pravim rumom ili ekstraktom ruma i promesamo. Smesu razmazemo po testu.Breskve nasecemo na dve polutke i isecemo ih na polukruzne komade. Naredjamo ih po testu jedno pored drugog. Slatku pavlaku rucno promesamo sa vanilinim secerom i zumancetom i smesu prelijemo preko testa. Predhodno trebamo rernu da ugrejemo na 180°c i pečemo otprilike 40 minuta. Voila :)
P.s. Ova poslastica je takodje primerna za secerase jedino je potrebo zameniti marmeladu sa dijabeticnom.
p.p.s Ako volite mozete pre stavljanja pavlake pospipati malo cimeta na breskve.
Vreme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Cheese cake > Sastojci: Kora: - 500 g mlevenog keksa, -125 g otopljenog butera.
Fil: - 500 g neslanog švapskog sira, - 250 g prah šećera, - 1 kisela pavlaka, - 500 ml ulupane slatke pavlake, - 1 želatin.
Glazura: - 200 g višanja, - 1-2 kašike šećera, - 1 crveni želatin.
Uputstvo: Pomešati sastojke i formirati koru u kalupu. Eventualno dodati malo soka.
Sve sastojke za fil pomešati i staviti na koru.
Višnje iseckati u secku. Prokuvati ih sa 1-2 kašike šećera. U prohlađeno dodati želatin. Staviti preko fila.
Vreme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Medeno srce > Sastojci: secer, voda, brasno, pekmez, ulje, soda bikarbona, cimet, cokolada
Uputstvo: Pomesati 1,5 solju secera sa 1,5 soljom vode, 3 solje brasna, 4 kasike pekmeza, 1,5 kasicice sode bikarbone, 1/2 kesice cimeta, 4 kasike ulja. Ostaviti da odstoji malo. Prepoloviti testo i sipati u pleh, zapeci malo i premazati pekmezom, preliti drugi deo testa i peci. Kolac preliti cokoladom.
Vreme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Knedle sa šljivama > Sastojci: 1 kašika margarina
700 g mekog brašna
1 kg krompira
1/2 kg šljiva
200 g prezli
5 kašika ulja
3 kom jaja
sode bikarbone na vr* noža :-)
Uputstvo: Obariti krompir i ispasirati. dodati margarin i dobro ga umešati. ostaviti da se prohladi malo zatim dodati jaja.opet dobro izmešati.
postepeno dodavati brašno i mešati...
razviti testo debljine 1 cm, iseći na kockice i u svaku staviti po šljivu. praviti knedle.(lopte)
knedle spuštati u posoljenu ključalu vodu.. vaditi u činiju i preko sipati prezle prethodno ispržene na malo margarina....
p.s. napraviti testo koje se malkice lepka, dakle ne ugušiti ga sa brašnom. ne morate ga razvijati, testo se može čupkati a od tih komadića praviti oblik u koji se stavi šljiva a zatim napravi knedla.
ja stavim i na dno činije malo prezli pa ih uvaljam i odgore slažem ostale pa opet pospen tako da svuda budu prezle. nekako su mi lepše. :-)
p.s. može da se proba i sa kajsijama ....
Vreme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Kolač s višnjama > Sastojci: Za tijesto:
170 gr margarina
4 žumanjka
100gr šećera
300gr brašna
1 prašak za pecivo
2 vanilina šećera
Za fil:
4 bjelanka
200gr šećera
30 gr brašna
6 dcl jogurta
4 dcl kiselog vrhnja(pavlake)
1 kompot od višanaj(višnje same)
Uputstvo: Umijesiti tijesto i popoloviti,prvu polovicu staviti u pravougaonu tepsiju(30_x_20cm) na to staviti umućeni fil sa višnjama,drugu polovicu tijesta izrendati po filu.
Peći na 180 stupnjeva 40-50 min.
Vreme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
|
|