61 - 72 recepti iz 74 | Stranica: | 1 | << | ... | 4 | 5 | 6 | 7 |
Krompir salata >
Sastojci:
Uputstvo:
Biber i beli luk joj daju posebnu aromu!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Pileca salata sa pavlakom >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Mimoza salata >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Salata sa sirom i pečenim paprikama >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Salata sa piletinom >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
cezar salata >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Salata sa rotkvicama, mladim lukom i sirom >
Sastojci:
Uputstvo:
Ja ovde nemam švapski sir (ili sam previše lenja da ga tražim), te kupim tvrdi sir i narendam ga na sitno/krupno rende i dodam krem sira (bilo koji), pa onda dodam majonez. U zavisnosti od veličine rotkvica može da se služi kao salata ili kao namaz.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Osvežavajuća salata >
Sastojci:
Uputstvo:
Trpi sve varijante. Meni je lepa i sa prepečenim susamom!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Salata od leblebija i pasulja >
Sastojci:
Uputstvo:
Leblebije ja ovde kupujem već skuvane u konzervi, možete i to koristiti. Umesto maslinovog ulja često stavim ulje od semena bundeve. Beli luk ne seckam, već ga propustim kroz onu presu za beli luk.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Salata od krompira i celera >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Carska salata >
Sastojci:
Tegla mariniranih pečuraka; tegla kiselih krastavčića; pakovanje zamrznutog kukuruza; (poveća) šaka oraha; pavlaka; majonez
Uputstvo:
Ovo su u stvari dve salate.
Marinirane pečurke i krastavčići se sitno naseckaju, pomešaju pa podele na 2 jednaka dela. U prvi deo se doda obaren kukuruz, a u drugi naseckani orasi. U svaku salatu dodati pavlake i majoneza, toliko da se poveže (ne treba da bude retko, već onako žitko). Prijatno!
p.s. ova salata se redovno pojede prva na slavljima
Vreme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Lenjingrad salata >
Sastojci:
3 praziluka (samo beli deo); 3 krompira; 150 gr belog sira; 1 jogurt (200 ml); 1 pavlaka (200 ml); 200 gr majoneza
Uputstvo:
Praziluk preseći na pola pa na tanke tanke polukolutove i usoliti (malo ugnječiti rukama). Krompir obariti i izrendati (krupnije). Sir izrendati takođe (može feta, ali ne u Sloveniji, tu je previše meka, znači neki malo tvrđi sir).
Izrendan krompir pomešati sa prazilukom i dodati ostale sastojke.
Prijatno!
Vreme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept