61 - 66 recepti iz 66 | Stranica: | 1 | << | ... | 4 | 5 | 6 |
Zapečeni krompir >
Sastojci:
Uputstvo:
Fantastičan prilog ili samostalno jelo uz salatu!
Inace, moja omiljena mesavina, bez glutaminata!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
'neutralni' karfiol >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Letnja vecera >
Sastojci:
*3 velika krompira* 6 malih paradajza* 4 paprike* 1 plavi patlidzan* maslinovo ulje* vegeta* aleva paprika* biber* kackavalj (neki koji se dobro topi)
Uputstvo:
Krompir oljustimo i isecemo na kolutice debele oko 1 cm. Papriku operemo, izvadimo semena i nasecemo je na kockice, plavi patlidzan oljustimo i isecemo na kolutice stavimo na salvetu i posolimo sa obe strane i pustimo oko 10 minuta da izadju tako zvane smedje suze posle toga ih prekrijemo sa jos jednom salvetom i operemo. Zatim ih isecemo na kockice. Ako imate svezi paradajz samo prelite kljucajucu vodu preko njega kako bih ga mogli oljustiti (moze i onaj u konzervi da se ne maltretirate) i isecemo ga na polu-kolutice. Krompir kuvamo dok voda ne provri i pustimo jos jedno 3-5 minuta i odcedimo ga. U ugrejanu ponvu stavimo malo masilnovog ulja i prodinstamo papriku, paradajz i plavi patlizdan. U smesu dodamo alevu papriku, biber, origano, bosiljak i vegetu po ukusu i dinstamo do mekog. U tepsiju stavimo peki papir ( ja to radim zbog toga da mi se povrce ne zalepi u tepsiju i da ne koristim previse masnoce) i slazemo kolutice krompira jednog pored drugog preko toga stavljamo prodistanu smesu i pokrivamo sa jos jednim redom krompirevih koluta. Tepsiju prekrijemo alu folijom i stavimo u rernu za 20 minuta na oko 200 stepeni. Zatim izvadimo tepsiju iz rerne i sipamo rendani kackavalj preko krompira i stavimo u rernu za jos jedno 5-10 minuta (zavisi od toga kolko zapeceno volite) I eto imate veceru
p.s. ovo jelo mozete da prelijete takodje sa kiselom ili slatkom pavlakom opet zavisi od toga sta volite.
Prijatno :)
Vreme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
krckavi krompir >
Sastojci:
1 kg krompira ulje so oko 300gr kukuruznog griza i malo aleve paprike
Uputstvo:
krompir oljustimo i operemo i isecemo malo deblje nego za pomfrit,u cinijicu stavimo kukuruzni griz sa malo soli,svaki krompiric uvaljamo u kukuruzni griz i redjamo u nauljenu tepsiju..krompir treba da bude mokar da bi mogao kukuruzni griz da se zalepi..redjamo samo jedan red nikako jedan preko drugog..kada smo zavrsili pospemo preko malo paprike i zapecemo...to je najlepsi krompir koji sam u zivotu jela..tako je krcav i odlicnog ukusa bas zbog kukuruznog griza i paprike
Vreme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
bećarac >
Sastojci:
4-5 glavica crnog luka, 3-4 šargarepe, 5-6 paprika, 5-6 paradajza,so, biber, tj. kako vam volja, može i meso
sastojci variraju od podneblja, ako neko misli da treba još nešto nek me ispravi
Uputstvo:
iseckate luk i šargarepu i stavite da se lagano prži, za to vreme seckate papriku, ljuštite i seckate paradajz. veličina komadića po želji. kad su luk i šargarepa skoro prženi dodate papriku i paradajz, pržite dok paprika ne omekša i ne ispari voda od paradajza. ulje dolivate po osećaju, računam na vaše iskustvo,. začinite po želji.
nije ništa komplikovano, ali je ukusno.
prijatno!
Vreme pripreme: 45 minuta
<< Sakrij recept