85 - 94 recepti iz 94 | Stranica: | 1 | << | ... | 6 | 7 | 8 |
Hrskavi hleb >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Pogačice bez brašna >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
pogaca za slavu >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Hleb sa semenkama bez kvasca >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Domaći hleb sa velikim rupicama >
Sastojci:
5 čaša brašna ( može i jedan deo integralnog brašna i semenke lana, suncokreta..), 2,5 čaše vode, 1 kašika soli, 1 kesica suvog kvasca, 1 kašičica šećera
Uputstvo:
Sve sastojke izmešati u vangli kašikom i ostaviti pokriveno do uveče (oko 12h). Pred spavanje promešati i ostaviti do ujutru (7-12h).Ujutru izručiti na pobrašnjavljen sto i preklopiti sve 4 strane ka sredini (kao koverat) i opet prevrnuti u pobrašnjenu vanglu, ostaviti da stoji 1-2h. Ako ujutru nemate vremena samo promešati pa posle (kada se vratite sa posla) preklapati. Istresti u podmazan djuveč (tepsiju) i poklopiti podmazanim poklopcem (drugom tepsijom). Peći da porumeni.
Vreme pripreme: 0 minuta
<< Sakrij recept
Hleb (za automat) >
Sastojci:
1 šolja mlake vode, 2 šolje belog pšeničnog brašna, 1/2 šolje crnog pšeničnog brašna, 1 mala kašičica soli, 1 mala kašičica šećera, 1 kesica instant kvasca (5g)
Uputstvo:
Sipaš tim redosledom: voda, belo brašno, crno brašno, na levu stranu so, na desnu stranu šećer i kvasac. Sve to se u automatu promeša i ispeče... uvek koristim brzi program (2 sata) i hleb je fenomenalan!
Ako vam hleb "upadne" (da nije brdašce, nego dolina na vrhu), stavile ste premalo ili previše kvasca (ukoliko koristite sveži, a ne instant).
Vreme pripreme: 130 minuta
<< Sakrij recept