85 - 96 recepti iz 105 | Stranica: | 1 | << | ... | 6 | 7 | 8 | 9 |
Teriyaki pasta >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Testenina sa brokolima >
Sastojci:
Brokoli-jedan srednji,
testenine-250-400g,
jedna kisela pavlaka (moze manje masna)
glavica crnog luka
Uputstvo:
Testenine skuvati po upustvu sa kesice (ja najvise volim one siroke rezance, ali moze bilo koje makarone)
U drugom sudu se malo prodinsta crni luk (sitno iseckan) cim malo porumeni skloni se sa ringle i pomesa se sa brokolima (usitnjenim, prokuvanim 5-7 min), pavlakom i malo vegete. Sve se dobro promesa sa testeninom i ostavi malo da se prohladi. Jelo je fantasticno a jako je lako za spremanje.
Vreme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Testenina sa piletinom i brokolijem >
Sastojci:
Uputstvo:
Jelo je dosta jakog ukusa, tako da se količinski ne može mnogo pojesti. Iako sadrži belog vina, mogu ga jesti i trdunice i deca jer sam alkohol ispari u toku dinstanja tako se više nije ni prisutan u jelu. Veoma ukusno i za celu porodicu pogodno.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Testenina sa tikvicama >
Sastojci:
Uputstvo:
Testenina treba da bude cvrsca, nikako prekuvana.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Testenina sa tikvicom i piletinom >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Testenina sa tunjevinom po gupikino >
Sastojci:
* maslinovo ulje (ili neko drugo), * pola belog luka, * paradajz sos, * vegeta (ili so i drugi začini), biber, peršun, bazilika, * 4 konzerve tunjevine, * malo belog vina
Uputstvo:
Umak je gotov u nekih 20ak minuta, tako da dok čekate da provri voda za makaronice, možete početi da kuvate.
Prvo očistite pola belog luka. Ja struk volim da presečem popola. Luk se stavlja u tavu (obožavam da kuvam ovo u teflonskoj tavi - opet) na kašičicu maslinovog ulja (hladnog!!). Sačekate da se to zagreje i na laganoj vatri luk polako u ulje pusti svoju aromu. Kada vidite da luk počinje da rumeni, malo ga okrenite na drugu stranu, a kad porumeni ceo, izvadite sve komadiće pažljivo iz tave.
To što ostaje u tavi je malo maslinovog ulja sa aromom belog luka.
Uzmite poklopac (!!) i napola poklopite tavu dok sipate paradajz sos. Ja sam totalni lubitelj paradajz sosa, pa tu sipam nekih pola litra. Poklopac je tu skoro neophodan, jer dođe do spajanja vrelog ulja i vode iz paradajza (matematika = prskanje paradajz sosa po celoj kuhinji).
Kada se prskanje smiri, skinite poklopac sa tave i kuvajte umak na laganoj vatri, tako da voda polako vri iz njega. Ako ste kupiti gust paradajz, dospite malo dople vode, a ako je ređi, super je. Nek se lepo krčka. U taj umak se odmah dodaje kašičica vegete ili drugi začini po izboru, koji se dobro kombinuju sa tunjevinom. Taj paradajz sos se meša, dok ne izgubi dobar deo svoje tečnosti i postane srednje gust.
Znači, kad sos više nije vodenkast, stavlja se tunjevina. Neki vole jednu, ja stavim 4 male Rio Mare konzerve. Volim da izmrcvarim tunjevinu da raspadne na komadiće i sve to ostavim da još nekih 5 minuta kuva u paradajz sosu i da se napije ukusa.
(ne zaboravite na makarone, hehhe, eno kipi!!)
Kada se sve to prepoji ukusima, sipa se malo belog vina. Malo = čašica za rakiju ili recimo ... šestina obične čaše. Lupam. To ja onako od oka doziram. Umak se kuva još nekih 5 minuta, da alkohol izađe iz jela, a ukus vina ostaje. Pred sam kraj dodaje se biber, bazilika i peršun i servira se odmah nakon pripreme.
Vreme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Testenina u belom sosu >
Sastojci:
Uputstvo:
Koristila sam spiralne makarone.Vi možete koristiti bilo koje-po sopstvenom izboru.Prijatno!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Testenine allla pizzaiola >
Sastojci:
Uputstvo:
JA ovo jelo svaki put pravim beu origana i kečapa, i prezadovoljna sam. Ko želi iste može dodati i kad je jelo servirano.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Testenine u umaku od povrca i belog mesa >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Testo sa graskom >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Testo sa sirom iz rerne >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Tirta sa palačinkama >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept