1 - 12 recepti iz 105 | Stranica: | | 1 | 2 | 3 | ... | >> | 9 |
Beskvasni hleb sa semenkama >
Sastojci:
Uputstvo:
Osnovni recept za beskvasni hleb je napisan u prvom delu recepta, ukoliko niste ljubitelj semenki mozete napraviti samo osnovni recept, isto je veoma ukusan.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Brze makarone >
Sastojci:
Uputstvo:
Super je za veceru ili dorucak
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
BRZE TORTILJE >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Carbonara umak za testeninu >
Sastojci:
* panceta ili šunka (sa maaaaalo slanine pored), * slatka pavlaka za kuvanje, * 2x žumance, * malo soli, bibera
Uputstvo:
Par minuta pre nego što provri voda za špagete, počnem sa pripremom umaka. To obično traje oko 15 minuta.
Dok kuvaju špageti sitno naseckajte slaninu. Neki vole kockice, ja volim "listiće", znači taaaanko taaaaanko. Sos najčešće pripremam u teflonskoj tavi. Stavljam na vatru šunku ili pancetu i čekam da se to polako ugrije. Ulje vam ne treba ako je šunka malo masna, jer ona pusti dovoljno masti iz sebe. Šunkicu malo propržite, taman da se opusti ili da se malkice zapeče (ja tako volim). Kad je to spremno, sipate preko slatku pavlaku (tečnost!) za kuvanje. Ja nekad stavljam i sojinu pavlaku, pošto je bolje zbog holesterola.
Pavlaku treba non stop mešati da se polako na maloj vatri zgusne. Ako je već sama po sebi pregusta, slobodno je razredite sa malo mleka. Kuvati dok ne provri, ali ne sme puno da vri, već samo ono MALLIIIICKO, da znate da je to to.
Zatim se tava ili šerpa skida sa vatre i polaaaako se (uz NON STOP MEŠANJE!) dodaje umućena 2 žumanceta. Mešati morate zato, što se inače jaje stvrdne kada ga sipate u vruću pavlaku, pa zato brzo brzo mešajte umak dok sipate to jaje.
Neki tu završavaju recept, ali ja ne volim da stanem tu, jer se plašim salmonele. Sve to vraćam na laganu vatru i uz mešanje kuvam još nekih 5 minuta. Dodajem malo soli (ako šunka nije dovoljno slana) i ponekad malo bibera.
Umak se ne podgreva i servira se odmah posle pripreme.
Vreme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Cipkasti rezanci sa pecurkama >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Crni hleb sa semenkama >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Domaci kubeti >
Sastojci:
Uputstvo:
Sto se tice ukusa,mozete dodati i belog luka u prahu .... kako ko voli...
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Dorucak pa makarone >
Sastojci:
Uputstvo:
Ukusne i za decu i trudnice
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Gibanica od preostalog testa sa sirom >
Sastojci:
Uputstvo:
Ako želite, možete naseckati unutra šta god volite!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
kiflice >
Sastojci:
1 dc mleka;pola čaše jogurta;1 dc ulja;1 jaje;1kvasac;1kašika soli;pola kašičice šećera;brašna po potrebi(otprilike 1kg)1margarin,2žumanca za premazivanje,susam ili kim,šunkarica,trapist sir.
Uputstvo:
Kada kvasac naraste u mleku i šećeru,sve sastojke(kvasac,jog.,ulje,jaje,so,malo brašna)izmutiti mikserom.Doraditi rukom,dodavajući brašna po potrebi.Podeliti testo na 4 lopte,kada prvu razvijemo što tanje oklagijom, narendati na nju četvrtinu margarina(njega je najbolje prvo zamrznuti)pa razvučemo sledeću,stavimo na prvu,pa margarin,i tako redom.Savijemo sve u rolat,sečemo ga na 5 delova,razvijamo,seći svaki deo na po 8 kiflica,po želji filovati(ja stavim kečap,salamu,sir)i zavijati.Ostaviti dva sata da miruju,premazati žum.,i susamom i peći.
Vreme pripreme: 70 minuta
<< Sakrij recept