13 - 23 recepti iz 23 | Stranica: | | 1 | 2 |
Pirinač sa pavlakom kao prilog >
Sastojci:
Uputstvo:
Možete izostaviti beli luk ako ne volite, a umesto pavlake lepo ide i krem sir!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Prebranac po gupikino :) >
Sastojci:
4 velike glavice crnog luka, 2 velike konzerve belog pasulja (ili skuvaš sama pasulj), 0,5 dl ulja, začini: so, vegeta, mlevena slatka paprika
Uputstvo:
Četiri velike glavice crnog luka iseckati popreko na kriške (ne na kockice), na brzinu propržiti na 0,5 dl ulja samo da postakleni. Onda u luk sipnuti malo vode i poklopiti da se dinsta dok ne omekša. Povremeno promešati i po potrebi doliti još malo vode.
Kad je luk mek i kad je sva voda isparila, smanjimo vatru, posolimo luk i dodamo malo vegete pa promešamo i probamo (treba da je slano malo više nego obično jelo, jer je pasulj neslan).
Kada dobijemo pravi ukus, dodamo još kašičicu-dve sitne mlevene paprike, promešamo i isključimo ringlu. Luk sa paprikom ne sme se više pržiti, jer paprika lako izgori.
Onda uzmemo 2-3 kašike te smeše sa lukom i sa njom pospemo dno u tepsiji. Na nju pospemo sloj pasulja (koji smo ocedili), pa opet sloj luka, pa sloj pasulja, pa sloj smeše, dok sve ne potrošimo. Na vrhu treba da je sloj sa lukom.
Ako vam se učini da je sve to pregusto, možete sve kad je već gotovo politi sa malo vode, možda i sve malo promešati (važno je da nigde na vrhu nije čist pasulj jer će se previše osušiti).
Na kraju sve stavimo u rernu i sačekamo da provri, pa pečemo još 10-15 minuta.
Vreme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Preliv za ribu >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Rastresit pirinač iz mikrotalasne >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Rižoto na moj način >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Slatko od šumskih jagoda >
Sastojci:
Uputstvo:
Sumske jagode mozete nabaviti u boljim piljarama, ili jos bolje ako znate nekoga ko ih uzgaja. Dosta susitnije od obicnih, ne-sumskih, tako da se od navedene kolicine dobije dosta slatkog.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
sos od belog luka >
Sastojci:
3 chena belog luka
margarin
1/2 litre mleka
brasno
zacini
pavlaka
Uputstvo:
Zagrejati jednu kasiku margarina i u njega staviti iseckan beli luk.Prziti ga nekoliko minuta,pa doliti 1/2 lit.mleka.U posebnu solju razmutiti 1 kasiku brasna u malo vode i dodati kad mleko provri.Zatim dodati dve kasike pavlake i vegetu po ukusu.Kad dostigne zeljenu gustinu skinuti sa vatre i sluziti uz meso.
PRIJATNO
Vreme pripreme: 15 minuta
<< Sakrij recept
Sos od gljiva >
Sastojci:
Uputstvo:
Ako želite posno, izostavite pavlaku a možete dodati i posnu sojinu pavlaku.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
SOS od SENFA I MEDA >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Spagete sa paradajz sosem >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept