1 - 12 recepti iz 23 | Stranica: | | 1 | 2 |
Bijeli sos od povrća >
Sastojci:
Uputstvo:
Izostavite biber i umak je pogodan za malu djecu.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Bolonjeze sos >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Češka knedla >
Sastojci:
- 6 zemički (3 bele, 3 crne)
- puter veličine jajeta
- 4 jajeta
- 2 kašike griza
- 3 kašike brašna
Uputstvo:
Zemičke potopiti u vodu ili mleko. 4 žumanceta sjediniti sa puterom. Dodati griz, brašno i i jako isceđene zemičke (cediti pritiskom među rukama, kao kada pravite grudvu od snega), zatim dobro sjediniti masu. Napraviti sneg od belanaca i dodati u masu lagano mešajući. Posoliti po ukusu i dodati seckani peršun uz lagano mešanje.
Zatim masu umotati u kuhinjsku krpu. Pošto je bitno kako se umotava, pogledajte crtež na forumu u istoimenoj temi.
Kuvati ukupno 1 sat u kipućoj vodi (1/2 sata na jednoj strani, zatim okrenuti pa 1/2 sata na drugoj strani).
Posle sat vremena izvaditi iz vode i staviti na dasku. Kada se malo prohladi, skinuti krpu.
Služi se seckano na šnicle (kriške ?) kao hleb.
Može da se prespe prženom prezlom, ali je efektnije bez, zbog 2 boje zemički i peršuna.
Servirati uz jela koja imaju nekakav sos, ili preliv.
Vreme pripreme: 120 minuta
<< Sakrij recept
Domaći kečap >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Grčka riža sa paradajzom >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Grčki sos >
Sastojci:
Uputstvo:
Idealan umak za pečenja, ali i za pomfrit!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Knedle od hleba >
Sastojci:
*1 kg suvog belog hleba* 1 crni luk* slanina* 3 jaja* mleko* biber*aleva paprika*vegeta* persun* prezle* brasno po potrebi.
Uputstvo:
Hleb prvo nadrobimo koliko mozemo i zalijemo mlekom otprilike 2 dl mleka da hleb postane mekan i pustimo da odstoji. Naseckamo luk i slaninu ili neko drugo suvo meso. Poprzimo luk i slaninu i dodamo u smesu sa hlebom, zatiim, dodamo jaja i zacine po ukusu. Operemo ruke i sa rukama dobro pregnecimo masu i oblikujemo knedle koje zatim povaljamo u prezlama. Stavimo u kljucajucu vodu koju smo predhodno osolili za otprilike 10 minuta.
Brasno stavite ako ste mozda stavile previse mleka pa je masa previse tekuca.
Ove knedle mozeju da budu odlican prilog kod gulaza ili nekog mesa (snicli) u sosu.
Vreme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
LETNJI ZELENI NAMAZ >
Sastojci:
Uputstvo:
Pogodno za sve na hrono ishrani.
Umesto mladog luka mozete staviti i sremus.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Majonze bez ulja >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept