37 - 48 recepti iz 49 | Stranica: | 1 | << | ... | 2 | 3 | 4 | 5 |
Saran sa pirincem >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Orada sa krompirima >
Sastojci:
Uputstvo:
Sveža riba je uvek ukusnija nego zamznuta, zato na moru ne propustite da probate ovo!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Dimljena losos pastrmka iz rerne >
Sastojci:
Uputstvo:
Riba će biti sočna ako je prethodno kratko prokuvate pa tek onda zapečete!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Pecena pastrmka >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Oslić iz rerne >
Sastojci:
Uputstvo:
Riba spremljena na ovaj način je istovremeno sočna, krckava i nemasna! Idealno!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Hrskavi šaran >
Sastojci:
Uputstvo:
Kao polu-Dalmatinka, ne mogu da zamislim da se u mojoj kući ne jede riba. :) Na razne načine, sve moguće vrste. Ovo je nešto što čak i deca vole, jer ima fantastičan ukus i miris pečene ribe sa puno hrskave korice.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Riba na integralnom pirinču zapečena u rerni >
Sastojci:
Uputstvo:
Umesto skuše možete peći i neku drugu ribu, odlične budu i potkovice šarana kad se ovako ispeku. Količina i vrsta povrća takođe može da varira prema želji i ukusu.
Dobra strana ovog kompletnog obroka je što sama priprema traje relativno kratko, a jelo se krčka samo dok se vi bavite nekim drugim stvarima.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Pijani oslic >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Saran sa slaninom >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Delijaski Punjeni lignji (kalamari) >
Sastojci:
* 20 kom lignja (može se nači u ribarnici, samo nek vam ih ociste)* prsuta ili neko drugo suvo meso* 20 kom mozarellinih kuglica* malo veca kasika kisele pavlake* peršun* bosiljak* origano* narendan kackavalj (neki koji se dobro topi) * maslinovo ulje* so i biber*
Uputstvo:
Kao sto sam rekla najlakse je da kupite u ribarnici vec ociscene lignje odnosno kalamare. Narendate mocarelu i kackavalj, prsutu ili suvo meso nasecete na kockice, sa svim tim smutite kiselu pavlaku i zacinite sa zacinima po ukusu. Napunite kalamare i zatvorite ih sa cackalicom. U teflonsku ponvu ili na zar stavite malo maslinovog ulja i popecete kalamare. Uz ovo mozete da posluzite peceni krompir, tartar sos i salatu.
Prijatno :)
Vreme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Rizoto sa plodovima mora >
Sastojci:
*pirinac* plodovi mora(ja kupim one samrznute u prodavnici)* beli luk* crni luk* biber *aleva paprika* peršun* origano* ruzmarin* timijan* olivno ulje* 1dl belog vina * tomatina ili neki drugi kuvani paradajz(oko 1 casa)* vegeta
Uputstvo:
Luk sitno iseckas i poprzis na malo olivnog ulja. Zatim dodas plodove mora i malu casu vode da se ne zalepe ili zapale krckas jedno 5 minuta. Zatim dodas vino i tomatinu i krckas tako jedno 15 minuta dodas zacine i krckas jos jedno 5-10 minuta.
Medjuvremeno skuvate pirinac oceditega i stavite nazad u serpu preko toga prelijete sos sa plodivma mora i dobro promesate ako vam se cini da sosa nije dovoljno dodajte jos malo tomatine i pustite da se malo pokuva.
Ja to posluzujem ko samostalo jed, stavim malo narendanog kackavalja i kasiku kisele pavlake. Naravno uz to ide i casa dobrog vina. Prijatno :)
Vreme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept