37 - 48 recepti iz 49 | Stranica: | 1 | << | ... | 2 | 3 | 4 | 5 |
Riba oslić/fileti >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Fileti oslića >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Pohovana riba >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Posna pašteta od tunjevine >
Sastojci:
Uputstvo:
Namažite je na hleb i uživajte u predivnom ukusu.Prijatno!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Przene ribice -girice >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Oslić iz rerne >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Domaca sardina >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Losos po gupikino >
Sastojci:
# file lososa (kupiš u ribarnici, najbolji je svež), # pečurke (ja uzmem šampinjone iz konzerve), # tikvice
# paprika, # rezanci (ja volim od spanaća), # tečna slatka pavlaka ili kisela pavlaka, # sir po želji (nek se dobro topi), # maslinovo ulje, biber, so ... drugi začini po želji
Uputstvo:
U tepsiju sa podignutim rubom staviš na dno malo maslinovog ulja... možeš papirnom salvetom da ga razmažeš po celoj površini.
Na to staviš na kockice narezanu tikvicu, papriku, drugo povrće koje voliš... i dodaš pečurke iseckane na komadiće (ja kupim one narezane u konzervi). Preko toga stavljaš file lososa. Sve posoliš, lososa malo premažeš maslinovim uljem i pobiberiš.
Pečeš u rerni na 180 stepeni jedno 25 minuta.
Za to vreme prokuvaš vodu sa malo soli, skuvaš testenine. Meni najbolje idu rezanci od spanaća.
U maloj šerpici možeš za to vreme da spremiš sos od sira .... ja stavim slatku ili kiselu pavlaku ili sojinu pavlaku za kuvanje... i u njoj polako topim sir dok mešam. To se spremi na kraju, i sipa se odmah posle pripreme na kuvanu testeninu.
Vreme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Rizoto sa plodovima mora >
Sastojci:
*pirinac* plodovi mora(ja kupim one samrznute u prodavnici)* beli luk* crni luk* biber *aleva paprika* peršun* origano* ruzmarin* timijan* olivno ulje* 1dl belog vina * tomatina ili neki drugi kuvani paradajz(oko 1 casa)* vegeta
Uputstvo:
Luk sitno iseckas i poprzis na malo olivnog ulja. Zatim dodas plodove mora i malu casu vode da se ne zalepe ili zapale krckas jedno 5 minuta. Zatim dodas vino i tomatinu i krckas tako jedno 15 minuta dodas zacine i krckas jos jedno 5-10 minuta.
Medjuvremeno skuvate pirinac oceditega i stavite nazad u serpu preko toga prelijete sos sa plodivma mora i dobro promesate ako vam se cini da sosa nije dovoljno dodajte jos malo tomatine i pustite da se malo pokuva.
Ja to posluzujem ko samostalo jed, stavim malo narendanog kackavalja i kasiku kisele pavlake. Naravno uz to ide i casa dobrog vina. Prijatno :)
Vreme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept