Ređana salata >
Sastojci:
Uputstvo:
Ukoliko volite da salata bude socnija smesu od pavlake i majoneza mazite u debljem sloju.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
RESTOVANA PILECA DzIGERICA >
Sastojci:
Uputstvo:
ukusno...
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Rizoto musaka >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Rizoto sa povrcem i spanacem >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Rizoto sa povrcem i spanacem >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Rizoto sa svinjetinom >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
rolani patlidžan >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Rolat od mesa >
Sastojci:
Za rolat: 500g mlevenog mesa (svinjsko, teleće), 1 glavica luka, 2-3 čena belog luka, 1/2 šoljice peršunovog lista, 1/2 šoljice prezli, 1 jaje, 1/3 šoljice ulja, 2 kašike sirćeta, 1 kašika origana, Vegeta i biber
Za punjenje: 300 g pečuraka (šampinjoni, vrganji...), 1 glavica crnog luka, Vegeta, biber
Za sos: 1/2 šolje ulja, 2-3 kašike soka od limuna, izrendana limunova korica, , 3-4 kašike senfa, 1 kašika origana, so i biber
Uputstvo:
Rolat: Izrendamo crni i beli luk, dodamo sve ostale sastojke, dobro umesimo, pokrijemo plastičnom folijom, i stavimo u zamrzivač na 10 min. (dok napravimo fil).
Punjenje: Pečurke i luk isečemo, začinimo po ukusu, prodinstamo (da tečnost ispari).
Sos: Dobro promešamo sve sastojke da se dobije homogena smesa.
Na plastičnoj foliji rastanjimo meso u obliku pravougaonika debljine oko 1,5-2 cm. Preko toga rasporedimo fil, ali uz bočne strane i gornju stranu ostavimo oko 2 cm bez fila. Uz pomoć folije formiramo rolat i lepo ga oblikujemo. Prenesemo u podmazan pleh. Premažemo polovinom sosa i pečemo na 200°C da lepo porumeni (oko 30 min.). Serviramo uz preostali sos.
Vreme pripreme: 80 minuta
<< Sakrij recept
Rolat od pileceg mesa >
Sastojci:
Uputstvo:
Recept je pogodan i za decu a i odrasle.Moja deca su uzivala pomagajuci mi da meso ubacim u mrezicu,ipak malo vestine treba.Zajedno smo uspeli.
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Rolnice od tikvica i cevapa >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Rolovana "slatka" piletina >
Sastojci:
Uputstvo:
Ovo meso sam jela uz pirinač sa ananasom. Klot-natur kuvan pirinač, iliti pirinač kuvan u posoljenoj vodi, ananas iz konzerve iseckan na kockice. Pomešati i to je to. :) Prijatno!
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept