Piletina i krompir >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Piletina i krompir sa palentom >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
piletina i krompirici >
Sastojci:
Uputstvo:
Sve pripremiti i ostaviti da upije zacine i meso i krompir .
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Piletina na orli nacin >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
piletina s caryem >
Sastojci:
4 pileća zabatka bez kosti
200gr kukuruza šećerca(zaleđenog)
1 glavica luka
2 mrkve
vrhnje za kuvanje
vegeta
cary u prahu
Uputstvo:
Izdinstati luk i mrkvu i izvaditi iz tave a na istom ulju ispeći zabatke sa obje strane,zatim vratiti povrće u tavu i dodati kukuruz u zrnu.
Povegetiti i staviti količinu carya po želji jer ima jako oštar ukus,doliti 1dcl vode i lagano dinstati još 15 min.
Zaliti vrhnjem za kuvanje.
Kao prilog odlično idu široki rezanci a može i kuhani krompir ili njoki.
Vreme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept
Piletina sa đumbirom >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Piletina sa kikirikijem >
Sastojci:
# belo pileće meso
# beli luk
# crni luk
# šargarepa
# kupus
# krastavac
# paprika (crvena i zelena)
# pečurke (može ih zameniti jabuka)
# kikiriki
# po želji: bilo koje sezonsko povrće (bitno je da hrska)
# začini: soja sos, đumbir u prahu (ili, bolje, sveže rendani), vegeta, biber, aleva paprika, malo susama, gustin, čašica konjaka ili brendija
Uputstvo:
Pileće belo meso iseckati na kockice i pomešati sa 2-3 kašike soja sosa, čašicom konjaka i 2-3 kašike gustina. Sve lepo promešati i ostaviti da odstoji neko vreme u frižideru.
Povrće iseckati na listiće, ne mnogo dugačke, a beli luk odvojiti u zasebni tanjirić.
U dublji tiganj ili osrednju šerpicu staviti 2-3 kašike ulja i ugrejati do tačke kada ulje počinje da se puši. Na tako ugrejano ulje dodati prstohvat soli i beli luk, kao i belo meso prethodno oceđeno od paca (pac ne bacati!). Na kraju dodati i đumbir. Pošto je ulje vrelo, brzim pokretima mešati meso i ne pržiti ga duže od 2-3 minuta. Tako proprženu piletinu vratiti u pac u kome je bila i preći na pripremanje povrća.
U dublji tiganj ili šerpu staviti ulje i ugrejati do tačke kada počne da se puši. Opet dodati malo soli i izručiti iseckano povrće. Povrće pržiti uz intenzivno mešanje nekoliko minuta i postepeno mu dodavati vegetu, biber i alevu papriku. Nakon 2-3 minuta prženja, dodati proprženu piletinu s pacom u kom se nalazila, kikiriki, susam, ostatak konjaka i soja sosa (2-3 kašike). Intenzivno mešati još nekoliko minuta i kada se meso i povrće lepo sjedini, skloniti s vatre i poslužiti uz pirinač.
Ovo jelo je veoma ukusno i sprema se za samo 5-6 minuta (ako izuzmemo vreme za seckanje povrća), ali je potrebna izvesna spretnost i brzina tokom pripreme.
Vreme pripreme: 15 minuta
<< Sakrij recept
Piletina sa kikirikijem >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Piletina sa kornflejksom >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Piletina sa lažnog roštilja >
Sastojci:
Uputstvo:
Kao prilog uz šnicle ide bilo šta: krompir, povrće, pirinač,...
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Piletina sa limunom >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Piletina sa pečurkama >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept