97 - 107 recepti iz 107 | Stranica: | 1 | << | ... | 7 | 8 | 9 |
Domaca pileca supa >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Potaz od povrca >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Pileća čorba >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Kuvana boranija >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
juneća čorba >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
Cufte u paradajz corbi >
Sastojci:
Uputstvo:
Vreme pripreme: /
<< Sakrij recept
varivo od koprive >
Sastojci:
kopriva ( otprilike jedna velika zdjela)
glavica crnog luka,2 češnja bijelog luka,sol,vegeta,vrhnje za kuhanje ili mileram
Uputstvo:
Obariti koprivu kratko da bi se odstranile nečistoće ili bubice.
Upržiti luk na ulju i dodati koprivu,zatim bijeli luk,sol,vegetu i malo vode ,onoliko koliku gustinu variva želite,kuhati još 15 min.
Kod serviranja dodati u tanjur vrhnje za kuhanje ili mileram.
Vreme pripreme: 20 minuta
<< Sakrij recept
Tashina domaća supa >
Sastojci:
- kosti sa malo mesa ili meso (bataci ...)
- šargarepa
- vegeta
- domaći rezanci
Uputstvo:
Uzmeš veliku šerpu, naspeš vode, ubaciš neke kosti sa malko mesa (bilo koje kosti nakon što očistiš pile, ili neki deo teletine... u principu, ako voliš da jedeš bareno meso, ne moraju biti samo kosti, može i meso, ja po nekada ubacim cele batake), ubacim šargarepe... i ostavim da proključa, onda smanjim vatru da tek-tek malko brboće.
I tako ga ostavim nekih 2 sata. Ni ne gledam u supu, eventualno pogledam povremeno dal treba dosuti još vode. Onda stavim nekih... 1-2 supene kašike vegete, ostavim tako 15-30 min da brboće, izvadim meso i šargarepu, supu procedim i vratim u nju šargarepu i zakuvam domaće rezance.
Ako sam kuvala meso u supi, iskoristim ga za glavno jelo, uz krompir pire i sos od paradajza. Supa se ne kuva poklopljena.
Vreme pripreme: 180 minuta
<< Sakrij recept
Domaća supa: Tasha, andrijana i lu Mix :) >
Sastojci:
- kosti sa malo mesa ili meso (bataci ...)
- šargarepa
- vegeta
- peršun, paštrnjak (dodala andrijana)
- glavica luka (dodala andrijana)
- grašak (dodala lu)
- domaći rezanci
Uputstvo:
Ovo je recept za Tašinu domaću supu :))) U koju su andrijana i lu dodale peršun, paštrnjak, glavicu luka i grašak. Tashin recept kaže sledeće:
Uzmeš veliku šerpu, naspeš vode, ubaciš neke kosti sa malko mesa (bilo koje kosti nakon što očistiš pile, ili neki deo teletine... u principu, ako voliš da jedeš bareno meso, ne moraju biti samo kosti, može i meso, ja po nekada ubacim cele batake), ubacim šargarepe... i ostavim da proključa, onda smanjim vatru da tek-tek malko brboće.
(na tom mestu dodamo i glavicu luka)
I tako ga ostavim nekih 2 sata. Ni ne gledam u supu, eventualno pogledam povremeno dal treba dosuti još vode.
(na tom mestu dodamo grašak, peršun, paštrnjak, eventuelno bez vegete)
Onda stavim nekih... 1-2 supene kašike vegete, ostavim tako 15-30 min da brboće, izvadim meso i šargarepu, supu procedim i vratim u nju šargarepu i zakuvam domaće rezance.
Ako sam kuvala meso u supi, iskoristim ga za glavno jelo, uz krompir pire i sos od paradajza. Supa se ne kuva poklopljena.
Vreme pripreme: 180 minuta
<< Sakrij recept