cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Torte sa višnjama

clock-img

10.03.2010, 19:17

clock-img

buhla

pencil-img

2564

Crna torta sa višnjama:

Potrebno:
10 jaja
325 gr čokolade
625 gr margarina
300 gr brašna
1/2 l mleka
1 kesica vanil šećera
2 supene kašike ruma
300 gr višanja
200 gr čokolade za preliv

Kora:
Belanca odvojiti od žumanaca. Posebno umutiti belanaca pa postepeno dodavati 300 gr šećera.
Otopiti 125 gr čokolade sa 125 gr margarina, pa kada se prohladi dodat u belanca i pomešati ručno!
U smesu dodati 125 gr brašna. Kalup nauljiti posuti brašnom pa staviti smesu i peći 25 minuta na 250 stepeni.

Fil:
Umutiti 400 gr šećera sa 10 žumanaca, 150 gr brašna i 2 dl mleka. Dodati postepeno ostatak mleka i kuvati dok se nezgusne. Ohladiti! U fil dodati kad se ohladi već sjedinjenu masu od 500 gr umućenog margarina, 200 gr otopljene čokolade, rum, vanil šećer, i na kraju dodati višnje - umutiti ručno.

Ohladjenu koru vratiti u kalup, preliti filom i ostaviti da se ohladi - najbolje je praviti veče ranije da bi kora omekšala. Preliti otopljenom čokoladom.

user posted image Prijatno!

p.s. sliku ćete da vidite za vikend, pravim je mami za rodjendan!

< Poruku je uredio Lu RR -- 11.4.2010 16:08:22 >


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

10.03.2010, 19:22

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Zeno, pa ovde ide pola kilograma cokolade, 600g margarina i 700g secera! Sokirah se, majke mi!

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

10.03.2010, 19:23

clock-img

buhla

pencil-img

2564

jaka je i ispadne oooogromna! user posted image ali ja je neću jesti... majke mi! user posted image



_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

10.03.2010, 19:25

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Verujem tiuser posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

15.03.2010, 11:18

clock-img

buhla

pencil-img

2564

evo torte! nismo stavljali rum, ali je mama ubacila 1kg visnja user posted image i kazu da je EXTRA!
user posted image

< Poruku je uredio buhla -- 15.3.2010 11:19:20 >


_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

11.04.2010, 16:06

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Torta sa višnjama

Kora 1:

200g brašna,
50g kakaa,
1 prašak za pecivo,
125g margarina,
1 vanilin šećer,
4 kašike šećera,
2 jaja,
1,6dl vode.
Rastopiti šećer u vodi, dodati sve ostale sastojke, polako mutiti mixerom dok se umeša, pa povećati brzinu i mutiti još koji min. da posvetli. Peći u podmazanom i brašnom posutom kalupu. Pečeno ostaviti još koji min. u kalupu pa izvaditi koru.
Kora 2:
3 jaja,
4 kašike vode,
7 kašika brašna,
7 kašika šećera,
2 vanilin šećera,
1 prašak za pecivo.
Mešati žumanca, šećer, vanilin šećer  i vodu da posvetli. Umutiti čvrsto belanca pa polako dodavati brašno, prašak za pecivo i masu sa žumancima i ručno umešati. Peći u podmazanom i brašnom posutom plehu.
Fil 1:
1 puding od vanile,
500ml soka od višanja,
4 kašike šećera,
50g margarina.
Skuvati puding sa šećerom u soku da bude gusto, ohladiti pa umiksati omekšali (na sobnoj t) margarin.
Fil 2:
1 puding od vanile,
500ml mleka,
3 kašike šećera,
50g margarina.
Skuvati puding sa šećerom u mleku, ohladiti pa umixati margarin.
Fil 3:
2 šlaga,
2 dl mleka,
2 dl pavlake (kisele),
2 kašike šećera,
1 želatin,
4 kašike vode.
Umešati pavlaku sa šećerom, da se šećer otopi. Pomešati vodu i želati i ostaviti da se otopi (malo promešati). Umutiti šlag sa mlekom, polako sipati želatin uz stalno mixanje, dodati i pavlaku, pa sve zajedno umixati.
Još potrebno:
1 pakovanje (450g) višanja.

 Slaganje torte:
Kora 1 (crna)- Fil 2 (žuti)- (malo manje od pola) višanja- fil 2 (rozi)- fil 3- Kora 2 (žuta)- fil 1( rozi)- višnje- fil 2 (žuti)- fil 3 od gore i svuda okolo po torti. Ukrasiti višnjama i čokoladom.

user posted image

Deluje malo komplikovana izrada, ali i nije tako strašno, a svakako vredi! Dobije se dosta velika torta.




IZVORNA PORUKA: Ana RR

Lilly, svaka ti čast user posted image ja ni u snovima to ne bih uspela da napravim user posted image



IZVORNA PORUKA: dakana

Jao Lilly svaka ti cas_t user posted image user posted image user posted image . Obavezno javi kakva je bila. Ja za torte nisam nikakav majstor, za bilo sta slano da, ali torte.....Bravouser posted image user posted image user posted image



IZVORNA PORUKA: Lilly RR

Ma Anči stvarno je lako! Filovi su ustvari kuvanje pudinga i mućenje šlaga, 1. kora ne može nikako da ne uspe, a ova druga nije klasična piškota, tako da mislim da ni ona ne može da ne uspe user posted image



IZVORNA PORUKA: Lilly RR

IZVORNA PORUKA: dakana

Jao Lilly svaka ti cas_t user posted image user posted image user posted image . Obavezno javi kakva je bila. Ja za torte nisam nikakav majstor, za bilo sta slano da, ali torte.....Bravouser posted image user posted image user posted image


Pisala sam u temi Uskrs da je torta odlična, zato sam i odlučila da vam stavim recept user posted image





< Poruku je uredio Lu RR -- 11.4.2010 16:08:54 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

11.04.2010, 16:09

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: maky92

POTREBNO je:
350 g oceđenih višanja
100 g čokolade za kuvanje

Za TESTO:
100 g rastopljenog margarina
100 g šećera
pakovanje vanilin šećera
prstohvat soli
4 jaja
125 g brašna
kašičica praška za pecivo
100 g mlevenih lešnika
2 kašike soka od višanja

Za PRELIV:
pakovanje želatina za tortu
kašika šećera
250 ml soka od višanja

Za GARNIRANJE:
200 ml slatke pavlake
vanilin šećer

PRIPREMA

Ocedite višnje, a sok sačuvajte. Čokoladu izlomite na male komade.

Za testo umutite margarin, šećer, vanilin šećer i so. Umešajte jedno po jedno jaje. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, lešnicima, čokoladom, pa dodajte testu zajedno sa sokom od višanja i mutite još malo. Testo stavite u okrugli kalup i poravnajte, pa odozgo rasporedite višnje. Pecite na 180 stepeni 25 minuta.

Pripremite želatin i pomešajte ga sa šećerom i sokom, pa ga prelijte sa šećerom i sokom, pa ga prelijte preko kore i ostavite da se stegne. Za garniranje ulupajte šlag s vanilin šećerom i na torti pravite velike tufne.

user posted image



_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

17.04.2010, 13:21

clock-img

Novosadjanka T.

pencil-img

310

Njam, njam, njam... Ima li neko iz N. Sada da pravi ovu tortu, pored 3 klinaca nema sanse da je pravim, a dala bi sve za ovakvo parce, pa ko sisa kalorije... Kako ovo dobro i ukusno izgleda...joooooooooooojuser posted image
user posted image

< Poruku je uredio buhla -- 15.3.2010 11:19:20 >

_____________________________