IZVORNA PORUKA: Lilly RR
Torta sa višnjama
Kora 1:
200g brašna,
50g kakaa,
1 prašak za pecivo,
125g margarina,
1 vanilin šećer,
4 kašike šećera,
2 jaja,
1,6dl vode.
Rastopiti šećer u vodi, dodati sve ostale sastojke, polako mutiti mixerom dok se umeša, pa povećati brzinu i mutiti još koji min. da posvetli. Peći u podmazanom i brašnom posutom kalupu. Pečeno ostaviti još koji min. u kalupu pa izvaditi koru.
Kora 2:
3 jaja,
4 kašike vode,
7 kašika brašna,
7 kašika šećera,
2 vanilin šećera,
1 prašak za pecivo.
Mešati žumanca, šećer, vanilin šećer i vodu da posvetli. Umutiti čvrsto belanca pa polako dodavati brašno, prašak za pecivo i masu sa žumancima i ručno umešati. Peći u podmazanom i brašnom posutom plehu.
Fil 1:
1 puding od vanile,
500ml soka od višanja,
4 kašike šećera,
50g margarina.
Skuvati puding sa šećerom u soku da bude gusto, ohladiti pa umiksati omekšali (na sobnoj t) margarin.
Fil 2:
1 puding od vanile,
500ml mleka,
3 kašike šećera,
50g margarina.
Skuvati puding sa šećerom u mleku, ohladiti pa umixati margarin.
Fil 3:
2 šlaga,
2 dl mleka,
2 dl pavlake (kisele),
2 kašike šećera,
1 želatin,
4 kašike vode.
Umešati pavlaku sa šećerom, da se šećer otopi. Pomešati vodu i želati i ostaviti da se otopi (malo promešati). Umutiti šlag sa mlekom, polako sipati želatin uz stalno mixanje, dodati i pavlaku, pa sve zajedno umixati.
Još potrebno:
1 pakovanje (450g) višanja.
Slaganje torte:
Kora 1 (crna)- Fil 2 (žuti)- (malo manje od pola) višanja- fil 2 (rozi)- fil 3- Kora 2 (žuta)- fil 1( rozi)- višnje- fil 2 (žuti)- fil 3 od gore i svuda okolo po torti. Ukrasiti višnjama i čokoladom.
Deluje malo komplikovana izrada, ali i nije tako strašno, a svakako vredi! Dobije se dosta velika torta.