E prisjela mi je danas ova torta od slaga!
Ja kada sam se udala nisam znala ni palacinke bukvalno da umjesim,ma nista!To nisam krila ni od kog,polako sam ucila i nisam bila losa,jednom sam u zivotu bacila jelo i to ne zato sto sam ga upropastila vec je bilo previse ,,lagano,, za mm i mene,neucili smo na jaca jela.
I danas uzmem da pravim ovu tortu,ali ne lezi vraze,ja umjesto slaga u prahu (nisam pazljivo citala vasa uputstva) kupim 2 puta po 500g Halte,nju inace kupujem kada mi treba preko nekog kolaca slag i odlican je,kontala sam da ce sa njom biti bolje,ali sam se prevarila!
Zbuni me sto ste napisale da ide 1l kisele vode,a posto u ovu Haltu nejcesce ne ide nista,samo se umuti,ja nazovem mamu da je pitam ide li u to kisela,kaze mama posto stavljas plazmu vjerovatno u receptu ide kisela da malo omeksa tu plazmu,dobro....
Ne smijem ja staviti kiselu,ali reko malo cu staviti pa cu gledati kako ,,utice na slag,,
Sljunuo se katastrofa,popi ila sam!
Ajd pokusala sam ga malo ,,povratiti,, u cvrsce stanje sa pavlakom,ali jok!
Pomjesam u jedan dio plazmu,u drugi rendanu mlijecnu cokoladu,u trecu izrendani jafa keks,ovaj sloj sa plazmom je bio dobar,njega sam stavila kao podlogu,ali ostala dva katastrofa rijetka,sve se slijevalo niz njega,pokusam ga staviti u frizider nece li se malo stvrdnuti,ali jok!
Na kraju sam ga sipala uzdjelice pa u led,jako je ukusno,ali me je katastrofa iznerviralo,nikad se nisam u zivotu osjecala nesposobnije i smotanije,tako jednostavan kolac,a ja ga upropasti!
E sad dolazi ljepsi dio price u vezi kolaca,mm su ova 2 dana bar 3-4 puta zvali drugovi u grad,nije isao nikako danas ga zovu ja kazem ajde malo,kaze icu malo kasnije,kad je vidio koliko sam se iznervirala ostao kod kuce,ja ga pitam sto ne ides kaze necu kad si ti takva,zabezeknula sam se,mukica se sazalio na mene prvi put u zivotu
I tako na kraju sam castila komsiluk ispred kuce sa poslasticom nazvanom ,,Kolac u izdanju sladoleda,,