cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Sataraš sa mljevenim mesom

clock-img

15.06.2011, 15:03

clock-img

bebać

pencil-img

2235

Poznato je da sam ja ljubitelj sataraša na 1001 način,pa evo jedan recept koji sam našla na coolinarki,ko voli nek izvoliuser posted image

Sastojc:

2 velike glavice crvenog luka, 2 češnjice češnjaka, 4 velike paprike, 250 - 500 g mljevenog mesa po želji, 4 - 6 zrelih sočnih rajčica, malo masnoće za prženje, sol,papar i vegeta, 250griže

Priprema


1 Na malo masnoće pirjati sitno nasjeckani ili na rezančiće naribani luk i također na rezančiće narezanu papriku.Pirjati na laganoj vatri.Malo će duže potrajati, ali je puno ukusnije nego kada ih na naglo “preplašimo”.
2
Kada se dobro propirja i poveže dodati sitno nasjeckani ili protisnuti češnjak i mljeveno meso, ta nastaviti lagano pirjati dok meso lijepo ne zamiriše.
3
U međuvremenu rajčice na kratko potopiti u vruću vodu ( da se lako gule ),oguliti i nasjeckati.Dodati ih pred sam kraj pripreme, poklopiti i još 15 min ostaviti da se krčka sa ostatkom povrća.
4
Na samom kraju začiniti po želji, te promiješati sa prethodno skuhanom rižom.


Moj se upravo krčka,s tim što je moj voljeni suprug(user posted image user posted image ) više ljubitelj mesa,pa sam ja stavila pola kilograma mesa,a riže nešto manje(možda 125grama)

I još sam na kraju dodala paradaiz sosa,jer baš volimo taj ukususer posted image

Javim kad ručamo...prijatnouser posted image

< Poruku je uredio bebać -- 15.6.2011 15:06:48 >


_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

15.06.2011, 17:10

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

I Bebac jeste li rucali? user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

15.06.2011, 18:34

clock-img

bebać

pencil-img

2235

Hej meni je super,ja sam napravila malo više čorbasto...ko voli okus paradaiza a kaloričnije malo i teže(nego običan sataraš) ovo je idealno jelouser posted image


user posted image

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

15.06.2011, 18:37

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

E pa onda cemo ga probari. Ovih dana javim user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

15.06.2011, 20:40

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

ProbaTi, ne probari user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

16.06.2011, 22:24

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Pravila sam danas pre podne. Kada sam stavila paradajz prethodno sam ga stavila u secka. Dodala sam neki paradajz sok sa zacinima jos.. i takooo ali samo sam probala pa ostavila za sutra jer smo danas jeli kod mojih.

Sutra samo jos salaticu neku i leba i mljaaacenzi bite!!!!!!! user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

17.06.2011, 14:02

clock-img

nina26

pencil-img

3303

E supe je ovaj recept Bebac taman nisam znala sta cu sutra sa mlevenim mesom.. user posted image

Nego sta su rajciceuser posted image

I jel mogu ja to u rernu sve da strpam kad prethodno izdinstam meso?

clock-img

17.06.2011, 14:04

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

rajcice su paradajz

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

17.06.2011, 14:06

clock-img

nina26

pencil-img

3303


IZVORNA PORUKA: Jeca*

rajcice su paradajz



Hvala user posted image

clock-img

17.06.2011, 15:11

clock-img

Vučko.ba.

pencil-img

7065

Sataraš mi je omiljeno jelo cijelo ljeto, ali i ako sam veliki mesožder ili ti ga mesojed ja sataraš pravim samo sa lukom, paprikama i paradajzom (ne riža, ne meso) može samo šnicla odvojeno i to je prste da poližeš njam

_____________________________

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"