Ja mnogo volim ovu tortu, ali sam na kraju izvela neki svoj recept od kog ne odustajem.
Kora:
4 belanca
4 kašike šećera
6 kašika mlevenih oraha
1 kašika mlevenog lešnika
1 kašika brašna
Peku se 4 kore do 15 minuta ( ja ih pečem u kvadratnom plehu, 33 puta 33cm )
Fil 1:
16 žumanaca
10-15 kašika šećera
1 puding od vanile
1-2 kašike gustina
2,5 šolje mleka
250 gr maslaca
Žumanca se penasto umute sa šećerom, pa se pomešaju sa pudingom i gustinom, prethodno razmućenim u jednoj šolji mleka. Ostatak mleka se zagreje do ključanja pa mu se dodaju žumanca i puding. Kuva se dok ne bude gušće nego puding. Kada se ohladi, umuti se fil sa maslacom.
Fil 2:
2,5 šolje mleka
2 pudinga slatka pavlaka
10 kašika šećera
300 gr sitno rendane bele čokolade
250 gr mleka u prahu
50 gr šećera u prahu
125g maslaca
Razmutiti puding u šolji mleka, pa to pridodati ostatku mleka ,kome je dodat šećer, a koje je proključalo. Kuvati dok se lepo ne zgusne. Ohladiti.
Umutiti maslac sa 50 gr šećera u prahu i sa mlekom u prahu, tome dodati ohladjen puding, i na kraju umešati izrendanu čokoladu.
Fil 3:
1 litar slatke pavlake
*** i još:
1/2 kg seckani ananas ( svež ili ocedjen iz konzerve)
1/2 kg višanja ( ja umesto njih najčešće stavim seckani kivi)
150-200 grama seckanog pečenog lešnika ( ili kombinacija lešnika, badema...)
Redja se:
Kora, pa fil 1, pa fil 2, pa trećina lešnika pa polovina višanja ili kivija pa četvrtina slatke pavlake
Kora, pa fil 1, pa fil 2, pa druga trećina lešnika pa polovina ananasa pa druga četvrtina slatke pavlake
Kora, pa fil 1, pa fil 2, pa ostatak lešnika pa izmešano ananas i višnje/kivi, pa treća četvrtina slatke pavlake
I na kraju kora, koja se premaže i ukrasi slatkom pavlakom.
E pa prijatno!