cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Moj schwarzwald cheesecake ;)

clock-img

30.06.2011, 15:35

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Posto ja volim cheesecake,ali ga nikad do sad nisam pravila(ko da pravim ne znam ti ja sta),vukao mi se mascarpone u frizu danima,dok sam ja skupljala hrabrostuser posted image
I onda sam napravila uz pomoc mog velikog sina fuziju recepata i jakooo nam se svidjelo(cak je i mm pojeo cetvrtinu tortice,a on ne voli slatkise)
Nadam se da ce neko jos uzivati
Kore:
2 jaja
2 dl ulja
12 kasika mlijeka
12 kasika secera
12 kasika brasna
1 prasak za pecivo
3 kasike kakao praha

-umutiti prvo bjelanca u cvrscu pjenu sa secerom,dodati zumanaca pa lagano dodavati ostale sastojke.
-peci na 180 oko pola sata(molim vas provjeravajte sa cackalicom posto sam ja oko vremena pecenja pomalo odokativna)
Ja sam pekla u okruglom kalupu od 26 cm promjera. kada se tjesto ohladilo,presjecite ga na dvije kore,najlakse sa cvrstim koncem.
Filujte prvo sa FILOM OD VISANJA
staklenka kompota od visanja
2 kasike gustina
100 gr bijele cokolade

veliku staklenku kompota od visanja ocjedite,te veci dio soka zagrijte do vrenja,a u drugi dio dodajte 2 kasike gustina,te dodajte u vreli sok i kuvajte dok se ne zgusne. dok kuvate sa gustinom dodajte i 100 gr bijele cokolade da se otopi u soku. Kada sklonite sa vatre dodajte i visnje,pomjesajte i sacekajte da se prohlade,taman dok napravite fil od sira
Fil od sira
500 gr mladog krem sira (ja sam pravila u kombinaciji mascarponea i quarka-mladi sir,blago kiseo od 40 % masnoce)
400 ml slatke pavlake
2 slagfix-a
2 vanilij secera
i dodajte jos secera po ukusu(ja sam dodala samo par kasika)

- pola mucenja slaga dodajte slagfix,te mutite dok ne postane cvrst
-posebno umutite sir sa vanilij secerom i lagano dodajte gotovi slag,po potrebi dodajuci dodatni secer(najbolje u prahu)

Ja sam kolac slagala i dalje u kalupu za torte,na donju koru sam stavila krem od visanja,a po njemu krem od sira,te poklopila drugom korom.
Prije posluzivanja ga drzite bar sat-dva u frizideru da se fino ohladi.Prijatno!!
PS.mislim da realno mozete ovaj sosic od visanja da napravite sa svjezim,samo ja ih sad nisam imalauser posted image

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

clock-img

30.06.2011, 18:34

clock-img

Anoniman

Deluje interesantno. Ja sam ih pravila vise razlicitih vrsta, ukljucujuci i one sto se peku (sa sve filom od sira) i one sto se ne peku. Za mene ne postoji los cheessecake user posted image

clock-img

30.08.2011, 22:24

clock-img

Zvoncica77

pencil-img

113

Ja je pravim ovako i fenomenalan je

PRVI SLOJ:150gr.margarina umutiti sa 100gr.prah secera,300gr plazme i solja soka od jabuke

DRUGI SLOJ:1/2l slatke pavlake,dobro umutiti (pavlaka ona plava,mislim da je nemacka).U to dodati 125gr. prah secera i 250gr. ala kajmaka sabacke mlekare (bela kutija sa zelenim slovima)

TRECI SLOJ:400gr. voca kuvati sa 4 kasike secera 10-ak minuta.Po potrebi ako nema dovoljno soka dodati malo vode.Puding od vanile razmutiti sa malo vode i dodati u voce dok je jos na ringli. 1 kesica zelatina se razmuti u malo vode i takodje doda u prethodno.Na kraju prohladiti i po potrebi ako je kiselo dodati jos malo secera (1 kasika).Skinuti sa ringle i ostaviti da se prohladi i mlako preliti preko pavlake.

Da napomenem,da se pravi u onom okruglom kalupu sto se skidaju stranice.Valjalo bi da prenoci,ali moze da se jede i posle par sati.

Prijatno!

clock-img

30.08.2011, 22:26

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Za mene ne postoji los cheessecake user posted image


Istouser posted image