cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Moj schwarzwald cheesecake ;)

clock-img

30.06.2011, 15:35

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Posto ja volim cheesecake,ali ga nikad do sad nisam pravila(ko da pravim ne znam ti ja sta),vukao mi se mascarpone u frizu danima,dok sam ja skupljala hrabrostuser posted image
I onda sam napravila uz pomoc mog velikog sina fuziju recepata i jakooo nam se svidjelo(cak je i mm pojeo cetvrtinu tortice,a on ne voli slatkise)
Nadam se da ce neko jos uzivati
Kore:
2 jaja
2 dl ulja
12 kasika mlijeka
12 kasika secera
12 kasika brasna
1 prasak za pecivo
3 kasike kakao praha

-umutiti prvo bjelanca u cvrscu pjenu sa secerom,dodati zumanaca pa lagano dodavati ostale sastojke.
-peci na 180 oko pola sata(molim vas provjeravajte sa cackalicom posto sam ja oko vremena pecenja pomalo odokativna)
Ja sam pekla u okruglom kalupu od 26 cm promjera. kada se tjesto ohladilo,presjecite ga na dvije kore,najlakse sa cvrstim koncem.
Filujte prvo sa FILOM OD VISANJA
staklenka kompota od visanja
2 kasike gustina
100 gr bijele cokolade

veliku staklenku kompota od visanja ocjedite,te veci dio soka zagrijte do vrenja,a u drugi dio dodajte 2 kasike gustina,te dodajte u vreli sok i kuvajte dok se ne zgusne. dok kuvate sa gustinom dodajte i 100 gr bijele cokolade da se otopi u soku. Kada sklonite sa vatre dodajte i visnje,pomjesajte i sacekajte da se prohlade,taman dok napravite fil od sira
Fil od sira
500 gr mladog krem sira (ja sam pravila u kombinaciji mascarponea i quarka-mladi sir,blago kiseo od 40 % masnoce)
400 ml slatke pavlake
2 slagfix-a
2 vanilij secera
i dodajte jos secera po ukusu(ja sam dodala samo par kasika)

- pola mucenja slaga dodajte slagfix,te mutite dok ne postane cvrst
-posebno umutite sir sa vanilij secerom i lagano dodajte gotovi slag,po potrebi dodajuci dodatni secer(najbolje u prahu)

Ja sam kolac slagala i dalje u kalupu za torte,na donju koru sam stavila krem od visanja,a po njemu krem od sira,te poklopila drugom korom.
Prije posluzivanja ga drzite bar sat-dva u frizideru da se fino ohladi.Prijatno!!
PS.mislim da realno mozete ovaj sosic od visanja da napravite sa svjezim,samo ja ih sad nisam imalauser posted image

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

clock-img

30.06.2011, 18:34

clock-img

Anoniman

Deluje interesantno. Ja sam ih pravila vise razlicitih vrsta, ukljucujuci i one sto se peku (sa sve filom od sira) i one sto se ne peku. Za mene ne postoji los cheessecake user posted image

clock-img

30.08.2011, 22:24

clock-img

Zvoncica77

pencil-img

113

Ja je pravim ovako i fenomenalan je

PRVI SLOJ:150gr.margarina umutiti sa 100gr.prah secera,300gr plazme i solja soka od jabuke

DRUGI SLOJ:1/2l slatke pavlake,dobro umutiti (pavlaka ona plava,mislim da je nemacka).U to dodati 125gr. prah secera i 250gr. ala kajmaka sabacke mlekare (bela kutija sa zelenim slovima)

TRECI SLOJ:400gr. voca kuvati sa 4 kasike secera 10-ak minuta.Po potrebi ako nema dovoljno soka dodati malo vode.Puding od vanile razmutiti sa malo vode i dodati u voce dok je jos na ringli. 1 kesica zelatina se razmuti u malo vode i takodje doda u prethodno.Na kraju prohladiti i po potrebi ako je kiselo dodati jos malo secera (1 kasika).Skinuti sa ringle i ostaviti da se prohladi i mlako preliti preko pavlake.

Da napomenem,da se pravi u onom okruglom kalupu sto se skidaju stranice.Valjalo bi da prenoci,ali moze da se jede i posle par sati.

Prijatno!

clock-img

30.08.2011, 22:26

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Za mene ne postoji los cheessecake user posted image

Istouser posted image