I da zaboravila sam da naglasim da mi imamo neke rituale-tipa, prvo večera, pa kupanje, pa crtani i priča, pa krevet...
Jedan dan došli iz šetnje, Mihajlo već danima protestuje za hranu, nešto se joguni, traži da ga hranimo iako skoro godinu dana jede sam, pa sve k'o u pesmi "Materina maza"
"Kad mu dadu jabuku,
On bi hteo šljiva,
Kad mu pruže pogaču,
Onda bi koljiva."
Pošto sam ja razumela ovakvo ponašanje kao još jedan nastavak inata, ja se i po cenu da ode gladan na spavanje držim redosleda. Dakle, ako neće da jede, pravac kada, pa krevet. Bez crtanog i bez priče... JA ga na hranu siliti neću, ali ga neću ni nagraditi za prenemaganje... I kad sam sama sa njim, nikakav problem, on se zamisli par minuta, pa odluči da ipak pojede nešto za večeru, taman to bilo i samo kiselo mleko. A mm kad ovaj počne da se baca po kuhinji i zacenjuje, gura tanjir i baca hranu ili neće sam da uzme u ruku da jede, on ga stavi pred računar!!!! Neka ga ješće posle! I uglavnom ne jede, pa se probudi u 2 ujutro i vrišti da je gladan
Isto je pre par meseci provalio čim se probudi da gleda crtani... E sad, kad ustane oko 7 to mi je ok, ali počelo se dešavati da ustane i u 6 i pre 6, mm ga odvede u sobu i opet pusti crtani... Jedno jutro se probudio u 4:45 i neće da se vrati da spava jer hoće da gleda Miki Mausa. Onda sam ja lepo ustala, digla i tatu i pustila mu da izvaspita dete BEZ crtanog filma u cik zore. Više mu posle toga nije puštao da izađe iz kreveta pre 6:30