cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Lovačke šnicle

clock-img

25.03.2009, 16:09

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ima dosta načina na koji ih spremam, ovo je jedan od njih:

Juneće ili svinjske šnicle lepo izlupate, začinite vegetom i premažete senfom. Ispržite ih na maslinovom ulju i dubljem tiganju. Izvadite ih i u istom ulju prodinstate veliku glavicu luka ( da bi se luk lepse izdinstao pospite malo praška za pecivo po njemu i bukvalno će se istopiti). Dodati kašičicu suvog peršuna, malo bibera i mlevenu papriku, slatku ili ljutu, po ukusu. Naliti vodom, promešati i ubaciti šnicle unutra. Bitno je da šnicle budu skroz prekrivene. Ostaviti da se krčka, što duže to bolje. Po potrebi doliti još malo vode, ali ne previše da bi se saft zgusnuo.
Služiti uz pirinač, makarone ili kuvani krompir sa vlašcem i maslinovim uljem.

Prijatno!

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.03.2009, 16:13

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Drugi način je sa pečurkama i crnim vinom:

Sve isto kao i u prethodnom receptu, samo kad prodinstate luk ubacite pečurke, sačekati da puste vodu pa tek onda dodati malo vegete i bibera. Paprika po želji, ja je ne stavljam zbog vina. Ubaciti meso i naliti sa oko 2 dl crnog vina, poklopiti, sačekati da vino ispari i služiti.
Vino koje ste koristili naravno popiti uz ručak user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.03.2009, 16:19

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

mmm, obe varijante zvuce jaakoo dobro, sigurno pravim neku od njih ili mozda cak i neku moju sa tvojom osnovom posto volim da eksperimentisem user posted image

clock-img

25.03.2009, 16:23

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Ja stalno eksperimentisem, a ovo mozes u raznim kombinacijama. Pravim i sa belim mesom, kako mi dodje. Muz obozava, bice srecan kad dodje s posla user posted image

I naravno uz to PUUUNNNOOO zelene salate, na kojoj bi mogla da zivim!!!

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

25.03.2009, 17:00

clock-img

NadaR

pencil-img

10840

Kombinovala sam ih sa pecurkama... mljac user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

clock-img

25.03.2009, 17:14

clock-img

bebać

pencil-img

2235

I ja ih pravim sa pečurkama,i dodam malo crnog vina..a i bijelog luka(skoro svako meso spremam sa bijelim lukom),imam onu spravicu za bijeli luk,pa ga bukvalno sameljem da pusti onaj sok....i puno začina u to sve,da bude safta...extra jelo

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

clock-img

27.03.2009, 12:52

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

27.03.2009, 12:55

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

user posted image     njam,njam...

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.03.2009, 12:55

clock-img

Anoniman

A zašto se to zove LOVAČKA šnicla kada june i svinju ne loviš? Ja mislila da je neki lovački specijalitet... moj tata je lova, pa moja mama često sprema punjene prepelice, srneći paprikaš i sl, i uz taj srneći paprikaš ima neku odvaljenu Lovačku knedlu, baš sam mislila da si ostavila neki lovački specijalitet pa da dopišem recept za Lovačku knedlu. user posted image

clock-img

27.03.2009, 12:57

clock-img

Brisani korisnik

pencil-img

-4166

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

27.03.2009, 13:01

clock-img

Anoniman

Moram do mame da pokupim recept... user posted image ... U teoriji, možete ih servirati sa bilo kakvim mesom koje ima safta koji ćete preliti preko...

clock-img

23.11.2009, 10:47

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

Iskopirano iz teme "Lovacke snicle":

IZVORNA PORUKA: buhla

Sastojci:
juneće, teleće ili svinjske šnicle (6-7)
6-7 glavica crnog luka
koji čen belog luka
brašna
ulja
soli
peršunovog lista

Priprema:
Šnicle izlupati, posoliti i uviti u brašno. Zagrejati ulje u jednoj šerpi i u njemu ispržiti šnicle sa obe strane i izvaditi ih na tanjir. U isto ulje napola ispržiti sitno seckani crni luk. Dodati mu 1-2 varjače brašna, sitno seckani ili kroz presu za beli luk "proterani" beli luk, naliti vodom i malo prokrčkati da brašno lepo povuče. Onda dodati sitno seckani peršun, dosoliti ili staviti "začin C", vratiti šnicle u sos i na tihoj vatri krčkati dok šnicle ne omeknu. Uz to služiti pire krompir i salatu.

Prijatno!

user posted image



IZVORNA PORUKA: mejra81

Jeeee, bravo Buhla!user posted image user posted image user posted image
Ja cu ovo da pravim....



IZVORNA PORUKA: OTI

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ima da padnu snicle danas...Pa cu da ti javim da li sam uspela..
je l moze kuvani krompir sa njima, pire ne mogu da napravim, nismo jos kupili ni mikser ni ono za lupanje krompira...?



IZVORNA PORUKA: buhla

ma moze sta hoces, nego eto meni super pire ide, ali i bareni je ok, a ima i varijanta dzejmija olivera ... obaris sitno iseckan krompir, pa ga stavis u pleh ili sta vec user posted image sa nekoliko cena belog luka i maslinovog ulja u rernu da se zapece mmmm prste da polizes user posted image



IZVORNA PORUKA: NONA79

šnicle su super i brzo se pripremaju imam ovaj recept ali se u sos doda kašičica senfa, njam ...opet sam gladna user posted image user posted image



IZVORNA PORUKA: LillyT

Moja mama ovo pravi i odlicno je user posted image user posted image user posted image user posted image
Samo, mislim da ona stavi i malo belog vina, nisam sigurna, ali tako mi nesto to stoji u glavi. Stvarno su super, vidis, mogla bih i ja to ovih dana (ako me ne bude mrzelo)



IZVORNA PORUKA: buhla

ma svako pravi na svoj nacin, neko doda i alevu papriku ...
videcu da nadjem recept za madjarski gulas, uh sto je to dobro user posted image



IZVORNA PORUKA: mejra81


IZVORNA PORUKA: buhla

ma svako pravi na svoj nacin, neko doda i alevu papriku ...
videcu da nadjem recept za madjarski gulas, uh sto je to dobro user posted image



Nadji, nadji.....



IZVORNA PORUKA: Ana RR

Lovačke šnicle KLIK



IZVORNA PORUKA: buhla

hihihihi Anci
ja bas krenula da dupliram teme a ti da me lovis user posted image user posted image user posted image



IZVORNA PORUKA: Ana RR

hihihihi user posted image



IZVORNA PORUKA: Ana RR

Neka, što više recepata to bolje, mljac, mljac user posted image



IZVORNA PORUKA: OTI

bUHLA, napravila sam lovacke...Nisam imala persun ali nevermind...Ja sam dodala i biber a umesto pirea (iz razloga koje sam ti navela) samo sam skuvala krompir...
ovo je fenomenalno i hvala na predlogu.

Uzgred, ovo je i preventiva protiv svinjskog gripa: crni i beli luk...
Uh, prelepo..Sad cekam mm da dodje da vidim sta ce da kaze..



IZVORNA PORUKA: mejra81

Evo i ja sam pri kraju spremanja lovackih snicli.... Mmmm
Jos sam i sampinjone ubacila... Mljac, mljac



IZVORNA PORUKA: buhla

oooo pa obe ste pravile lovacke snicle user posted image za vas.
ajde gledacu da ubacim ako ne veceras sutra ujutru par sosova koji mogu da se sluze uz meso user posted image



IZVORNA PORUKA: mejra81

Buhla, sta bi sa tvojim sosevima....
Danas spremam pilece snicle, pa daj neki sos za to....user posted image



IZVORNA PORUKA: buhla

ej uz pilecinu mozes beli sos, kao besamel (ulje, brasno, mleko) samo dodas mirodjiju unutra mmmmm



IZVORNA PORUKA: lu

IZVORNA PORUKA: mejra81

Buhla, sta bi sa tvojim sosevima....
Danas spremam pilece snicle, pa daj neki sos za to....user posted image


Ja bi ti preporučila tartar umak



IZVORNA PORUKA: Jeca RR

ja nasecem malo sitnije pileci file, na kockice npr, pa proprzim (od zacina vegeta, majcina dusica, origano) i to volim da proprzim na malo putera i ulja, a onda dolijem vodu da se krcka par minuta, dok ne ispari. Onda naseckam na to sitno slaninu i kackavalj, okrenem par puta, dodam meko kuvane makarone (grkljancici) i prelijem HOLA pavlakom za kuvanje sa pečurkama user posted image



IZVORNA PORUKA: mejra81

A kako se pravi tartar umak, nesto ne znam da napravim besamel,uvek stavim dosta brasna
pa budeuser posted image .



IZVORNA PORUKA: lu

IZVORNA PORUKA: mejra81

A kako se pravi tartar umak, nesto ne znam da napravim besamel,uvek stavim dosta brasna
pa budeuser posted image .


Jogurt,malo povlake ili milerama, majoneze,senfa,rendanih kiselih krastavaca,mala glavica crnog luka sitno sitno isjeckana,sol i biber po ukusuuser posted image
Meni ovo super ide uz pileće šnicle ili krokete od piletine.



IZVORNA PORUKA: mejra81


IZVORNA PORUKA: lu

IZVORNA PORUKA: mejra81

A kako se pravi tartar umak, nesto ne znam da napravim besamel,uvek stavim dosta brasna
pa budeuser posted image .


Jogurt,malo povlake ili milerama, majoneze,senfa,rendanih kiselih krastavaca,mala glavica crnog luka sitno sitno isjeckana,sol i biber po ukusuuser posted image
Meni ovo super ide uz pileće šnicle ili krokete od piletine.



Cim ovo cujem, odmah mi se svidja....Mmmm
user posted image



IZVORNA PORUKA: Jeca RR

super zvuči user posted image
a ja ti toplo preporučujem da probaš i ovaj HOLA pavlaku sa pečurkama, sos, s tim što bi bilo dobro da dodaš malo slaninice i kaškavalja...bude onako baš sočno i aromatično



IZVORNA PORUKA: buhla

a jos jednostavnije je da kupis sos C zove se 4 vrste sira
ja u poslednje vreme gledam da sve bude sto jednostavnije pa kupujem te c sosove user posted image



IZVORNA PORUKA: mejra81


IZVORNA PORUKA: buhla

a jos jednostavnije je da kupis sos C zove se 4 vrste sira
ja u poslednje vreme gledam da sve bude sto jednostavnije pa kupujem te c sosove user posted image



E bas sam to pre neki dan pravila sa tortelinama...
mm se bas nesto ne svidja...
Ja napravi pirinac sa pilecim sniclama, nesto me mrzelo da se bakcem i ako su vam svima
divni predlozi....user posted image
Sve trckam za komp da vidim ima li sta novo za Sanji i Trcu! user posted image
pa se nisam posvetila sporetu,user posted image



IZVORNA PORUKA: lu

IZVORNA PORUKA: buhla

a jos jednostavnije je da kupis sos C zove se 4 vrste sira
ja u poslednje vreme gledam da sve bude sto jednostavnije pa kupujem te c sosove user posted image


Pa nisi ni ti ludauser posted image
Ja obožavam ovaj umak,ubaciš u pastu i gotov ručakuser posted image



IZVORNA PORUKA: buhla

pa gledam da sve pojednostavim... a najvise volim njihov gulas, pa kad ga napravim mm je odusevljen mojim kulinarskim sposobnostima user posted image user posted image user posted image a ne sluti da je to kupovni sos.



IZVORNA PORUKA: OTI

Hej, hej devojke....Cekajte...Hocete da mi kazete da postoje kupovni sosovi koji su OK? ja to nikad nisam kupovala jer mi se cinilo da ce ukus biti vestacki...

Ajde...Znaci koji?
C sos cetiri vrste sira???



IZVORNA PORUKA: buhla

super su. to si ti sosovi centroproizvoda, ima milaneze, boloneze, 4 sira (nekima se ne svidja zbog mirisa - mislim da sadrzi i budjoni vrstu), ondak za gulas, za sarmu za riblju corbu ... user posted image



IZVORNA PORUKA: OTI

videla sam ja to buhla ali sam mislila da su bez veze...

Ima da kupim pa da vidis kakva cu ja kuvarica da ispadnem...

user posted image user posted image user posted image user posted image

ozbiljno, bre.



IZVORNA PORUKA: gina

Pričate o hrani u kasne sate... zabalavih živa user posted image user posted image user posted image
Nateraćete me da odem i nabijem se u frižider, a kao trudim se da smršam user posted image user posted image



IZVORNA PORUKA: buhla

ja evo grickam plazmu user posted image

super su OTI slobodno kupi, neces da pogresis user posted image



_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

24.02.2011, 14:10

clock-img

Anoniman

Sad sam ih pravila prvi put, po onom drugom Aninom receptu - sa belim mesom i gljivama, i nalila sam belim vinom, uz krompir pire i kiseli kupus -prste da poližešuser posted image

clock-img

24.02.2011, 14:11

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

njami, njami user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!