cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Limun kocke-Lemon squares

clock-img

04.03.2011, 17:45

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Piskota: 1 solja otopljenog putera (oko 200 grama)
             2 1/2 solje brasna (320 grama)
             1/2 solje secera u prahu (55 grama)
Sve pomesati i potapkati u posudu velicine 23 x 33 cm (otprilike).  Peci 20 minuta na 180C.

Fil: 6 kasika svezeg soka od limuna
     4 kasike brasna
     3/4 kasicice praska za pecivo
     1/8 kasicice soli
     2 solje secera (400 grama ili malo manje po ukusu)
     4 umucena jajeta

Dobro promesati i preliti preko piskote.  Peci jos 25 minuta na 180C ili dok ne dobije lepu zuto smedju boju.

Kada se ohladi, posuti secer u prahu.

Prijatno!

ps: recept za moju dragu Viking RRuser posted image

clock-img

04.03.2011, 19:13

clock-img

viking

pencil-img

6644

Hvala darling!!!! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

04.03.2011, 19:58

clock-img

Verus

pencil-img

11942

user posted image ju ar velkamuser posted image

clock-img

04.03.2011, 20:00

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Bem mu misha, moram ovo da probam.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

04.03.2011, 20:01

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

Hm, zanimljivo deluje user posted image a negde je i MaliMiš stavila recept i sličicu, divno izgledaju.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.03.2011, 20:02

clock-img

Verus

pencil-img

11942

user posted image  odlicne su, mada da dodam, kaze mi koleginica da su dosta slatke.  Ja cu smanjiti secer kad budem pravila, to mi je baas mnogo po receptu!

clock-img

04.03.2011, 20:02

clock-img

Verus

pencil-img

11942

ups, znaci dupla tema? ili se recepti razlikuju? nisam ga videla sorry

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Hm, zanimljivo deluje user posted image a negde je i MaliMiš stavila recept i sličicu, divno izgledaju.

clock-img

04.03.2011, 20:04

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Pravila sam sigurno 15-tak stavri sa ovog sajta i sve je vilo savrseno. Evo recepta za

Lemon Bars sto je isto kao i Lemon squares. Sad se i meni jedu



IZVORNA PORUKA: MaliMis

user posted image

trazili ste, jedite



< Poruku je uredio Ana RR -- 4.3.2011 20:05:51 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.03.2011, 20:04

clock-img

majared

pencil-img

1565

Sinoć sam ih pravila po receptu Malog miša. Sličan recept ali u fil ne ide prašak za pecivo.

Preporuka I: zapecite malo piškote pre nego što pospete fil po njemu. Ja sam stavila sve zajedno i nije ispalo loše, mada mislim da bi piškote ispale hrskavije da su bile prethodno malo zapečene.

Preporuka II: sipajte sok od limuna postepeno. Ja sam sunula sok od dva limuna odjednom i ispalo je suviše kiselo za moj ukus, mada to može da se reguliše stavljanjem još malo šećera

clock-img

04.03.2011, 20:08

clock-img

majared

pencil-img

1565

Ovo je dupla mera u odnosu na mišicin recept što i nije loše jer smo mi pojeli kolač u roku od odmah

clock-img

04.03.2011, 21:11

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ovo moram sutra napravitiuser posted image
Verus imaš ppuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

06.03.2011, 11:27

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ja upravo napravila, fino su ispali. Jedino što mi je ovo bilo mnogo limuna pa mi je fil bio redak, morala sam da dodam malo brašna i gustina, ali ništa mu nije falilo. Možda sledeći put da stavim ekstrakt (aromu) limuna, da ne razredim toliko? Nemam pojma...

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

06.03.2011, 11:28

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

A slike??? user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

06.03.2011, 11:31

clock-img

viking

pencil-img

6644

Praviću se da nisam videla ovo pitanje, pa ću doći za dva sata i reći "e, htela sam da slikam ali smo pojeli" user posted image



_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

06.03.2011, 11:32

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

hahaha, lukavo user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

06.03.2011, 17:03

clock-img

Anoniman

Da obavezno se zapece testo pre nego sto se stavi fil. U ovaj moj ide i korica od limuna, a sok mislim da treba da stavite po ukusu. Mada to zavisi i od limuna. Stavljajte postepeno, pa malo liznite fil, pa ako treba dodajte jos. Kolac je dosta tezak i mogu da se pojedu dve stanglice na dan max, ako ste uspele vise, svaka vam cast user posted image

clock-img

06.03.2011, 20:28

clock-img

Ana RR

pencil-img

34334

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Kolac je dosta tezak i mogu da se pojedu dve stanglice na dan max, ako ste uspele vise, svaka vam cast user posted image



Jesi videla, Viking? Nemoj sutra da kažeš da ste sve pojeli user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

06.03.2011, 20:40

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ovo moram sutra napravitiuser posted image
Verus imaš ppuser posted image


Nisam pravila, našla onaj kolač sa krem sirom i promijenila planuser posted image
Nego ovaj fil me buni, pa to se ispeče i bude kao biskvit valjda, jer ide brašno jaja, pecivo...kakav je to filuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

06.03.2011, 20:51

clock-img

Anoniman

Ukusan user posted image Lu biskvit ti je vrsta shortbread-a ili butter cookies, a fil nije klasican kremasti fil ali daleko je i od piskote ili nekog hlebastog fila. Bude onako kremast i rezi na limun. Samo se drzi recepta i neces pogresiti.

Vazno je samo uzeti kalu prave mere. Moj je bio malo veci i ja nisam do kraja razvukla donji sloj, a ovaj fil bude malo redji, pa mi je pomalo pobegao sa strane, preko korice user posted image

clock-img

02.04.2011, 15:06

clock-img

Anoniman

je l moze margarin umesto putera? razmisljam da overim novi sporet ovim kolacem user posted image

clock-img

02.04.2011, 15:12

clock-img

Anoniman

Kseno, moze ali margarin nema taj ukus putera. Kolac se isto spremi ali gubi na ukusu. A za shortbread je bas puter karakteristican ukus. Mada sam ja navikal ovde na one vital margarine koji su grozni i njih sam kao mlazja uvek mesala kad pravim torte pola pola sa puterom, ta kombinacija mi je bila najbolja, sam puter mi je bio prejak.

Ne znam kakvi su danasnji margarini, ja kupujem neke kremaste za mazanje i oni su lepog ukusa. Ali ne stavljaj taj kremasti samo onaj sto se stehne skroz

Al sam objasnila user posted image

clock-img

02.04.2011, 15:21

clock-img

Anoniman

shvatila sam - onaj za kuvanje user posted image  ali evo idem po puter. i evo LINK za tvoju verziju, da sve bude na jednom mestu.