cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Kis - Francuska pita

  
clock-img

10.05.2012, 20:17

clock-img

Anoniman

Francuska pita

testo: 90 gr margarina ili putera
180 gr brasna
kasicica soli
voda

fil: 150 gr slanine
275ml kisele pavlake
2 jaja
so i biber
muskatni orascic
* u fil mogu i da idu pecurke, praziluk, sargarepa, strugani sir ...

Ugrejati rernu na 180 stepeni. Namazati pleh precnika oko 20 cm sa margarinom ili puterom, bez brasna

Margarin umrviti u brasno, dodati kasicicu soli, pa kad bude kao mrvljena sredina hleba dodati 3 kasike hladne vode. Mesiti testo dok cinijea ne ostane cista. Testo rastanjiti prstima u margarinom namazan pleh i izbockati viljuskom.
Izdinstati slaninu (ili bilo koje meso koje ti je ostalo od juce, mozes dodati praziluk ili pecurke ili crni luk i sitno seckanu saragarepu, ma sta imas u frizideru), staviti u pleh na testo. Pavlaku umutiti sa 2 jajeta, dodati so, biber i malo muskatnog orascica i peci na 180 stepeni oko pola sata - 40 minuta, tj dok bas sasvim ne izgleda peceno. Ako i malo zagori odozgo nije greda, ne oset_i se dok se jede.
Za salatu ide nesto kiselo i osvezavajuce. Pita je najlepsa dok je jos topla.

< Poruku je uredio Olga RR -- 14.5.2012 8:47:53 >

clock-img

10.05.2012, 20:23

clock-img

soni

pencil-img

5581

finooo--kad ne znas sta ces a jako jednostavno

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

clock-img

10.05.2012, 20:32

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ovo je kao kis?

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

10.05.2012, 20:35

clock-img

Anoniman

Ovo JE kiš! Mmmmmm, kiš!!! (drooool)

clock-img

10.05.2012, 20:36

clock-img

Anoniman

verovacu vam na rec, u zivotu nisam videla kis, a ne jela.
zar se to ne pravi samo od sira? kao sto se sufle pravi samo od jaja?

clock-img

10.05.2012, 20:38

clock-img

Anoniman

makju mu, jeste kis!!! sad sam gledala na coolinarka ..

clock-img

10.05.2012, 20:38

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Neee, kis je bas ovako. Ja npr u fil stavljam jaja i slatku pavlaku, gaudu i gorgonzolu. To pravim kad hocu da umrem.user posted image

< Poruku je uredio minavb -- 10.5.2012 20:39:25 >


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

10.05.2012, 20:39

clock-img

Anoniman

ako ima vec ja se izvinjavam, kod mene je vec dve decenije upisano kao francuska pita ...

clock-img

10.05.2012, 20:40

clock-img

Anoniman

Kiš, bona, evo: KLIK



Ufff, sad mi se jede kiš!!! Nisi ovo morala da mi radiš!!! user posted image


< Poruku je uredio gae_gr -- 10.5.2012 20:41:30 >

clock-img

10.05.2012, 20:41

clock-img

Anoniman

sony, u pravu si, i fino i brzo i mozes ga praviti dok imas malo dete - testo se mesi dok mali spava a ostalo dok kenjka :o)

< Poruku je uredio BlackBetty -- 10.5.2012 20:46:37 >

clock-img

10.05.2012, 20:46

clock-img

Anoniman

eto gae ako ne znas sta ces sutra za rucak - corbicu i pitu!

clock-img

10.05.2012, 20:49

clock-img

Okica sljokica

pencil-img

1270

mmm ovo mi se danima jede,videla sam sliku negde u nekom casopisu i od tada mi ne izbija iz glave! A sad posto ima i tema o ovome pa i recept! Sutra pravim! Hvala cureuser posted image

clock-img

10.05.2012, 22:52

clock-img

Anoniman

bb ovo mora da se proba, a je li moze i mleveno meso

clock-img

10.05.2012, 23:00

clock-img

Anoniman

nisam probala ali ne vidim zasto ne? mozda samo da dodas masnocu u vidu ulja i masti dok dinstas da ne bude suvo - slanina je vec potkovana

clock-img

11.05.2012, 13:56

clock-img

mihi

pencil-img

4968

BB to je Kiš Loren

clock-img

11.05.2012, 15:52

clock-img

Anoniman

e sad me vec zekis?

clock-img

12.05.2012, 23:15

clock-img

Anoniman

naravno da ne, postoji i Kis Loren user posted image

clock-img

12.05.2012, 23:26

clock-img

Anoniman

Pa o njemu pričamo od početka! MMMMM kiiiiišššš!!!

clock-img

13.05.2012, 18:35

clock-img

Anoniman

BB pravila, cekam da se ispece, pa da vidmo kakva je...

clock-img

13.05.2012, 18:36

clock-img

mihi

pencil-img

4968

Recept koji ima za kiš je identičan razlika je u 10gr brašna sve ostalo je isto.

clock-img

13.05.2012, 18:54

clock-img

Anoniman

ARRRRRRR, kiiiiiššššš!!!! (drool)

clock-img

14.05.2012, 01:15

clock-img

Anoniman

i? UM?
kako je proslo?

clock-img

14.05.2012, 11:12

clock-img

Anoniman

bb super, pojelo se sve, samo mi je kora bila malo tanja, a u fil sam mesala mleveno meso i slaninicu...
odlican recept...

clock-img

14.05.2012, 11:35

clock-img

Anoniman

Kora i treba da bude tanka ako za tart ;)

clock-img

14.05.2012, 11:39

clock-img

marince1

pencil-img

4824

Ja sam pravila i presolila... user posted image

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!