cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Ekologija u školama

clock-img

13.04.2009, 08:13

clock-img

Anoniman

Od početka nove školske godine, u svim osnovnim školama u Srbiji učenici će sticati znanja iz ekologije i zaštite životne sredine. Predlog Ministarstva zaštite životne sredine predviđa da ekologija bude treći obavezni izborni predmet za učenike od prvog do osmog razreda.

Članak: Ekologija od jeseni u školama KLIK

Šta vi mislite o tome?

clock-img

13.04.2009, 08:17

clock-img

mamanp

pencil-img

1445

Ja mislim da ce se djaci mnooooogo obradovati jos jednom predmetu.user posted image Po meni to im nista ne treba jer to dijete donese iz kuce. Dzaba ce ono uciti u skoli da cuva zivotnu sredinu, kad ce sto izadje na ulicu baciti papir ili sta vec na ulicu. Ta svest o cuvanju zivotne sredine kao i vaspitanje dolazi iz kuce i samo iz kuce.

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

clock-img

13.04.2009, 12:31

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

Mislim da je to dobro, da deci neko na strucan nacin objasni sta znaci zagadjenje, da to nije samo bacanje smeca po ulicama, do cega ono dovodi i kako se moze spreciti. Ne znaju to svi roditelji objasniti svojoj deci 

clock-img

13.04.2009, 12:35

clock-img

Anoniman

Ja nikada nisam bacila ni jedan jedini papir... I to su me kod kuće naučili, mislim da nema potrebe za posebnim predmetom u školi, ali ne može ni da šteti.

clock-img

13.04.2009, 12:37

clock-img

Lilly*

pencil-img

3854

To bacanje papirica po ulicama jeste osnovna kultura i ona se mora nauciti u kuci, ali ne svodi se ekologija samo na to

clock-img

13.04.2009, 12:41

clock-img

Anoniman

Pa da... znam... ali eto, iskreno, mislim da je to ne bacanje papira jedina stavka koju ja poštujem. user posted image

clock-img

13.04.2009, 12:43

clock-img

Jacaca

pencil-img

865

Zato mi je tasna puna raznih papirica i odpadaka jer nikada nisam mogla da bacim van korpe, mene su tome roditelji naucili a ne u skoli.

clock-img

14.04.2011, 14:11

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Ni ja NIKADA ne bacam papiriće, žvake itd. po ulici i tome sam već naučila i sinauser posted image
Plastične boce od vode koristim višekratno, bar umanjujem zagađenje okoline ako se to računauser posted image
P.S. Juče bilo 2 godine kako niko nije pisao u ovoj temi, sram vas bilouser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 14.4.2011 14:12:06 >

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

14.04.2011, 19:52

clock-img

zoća

pencil-img

1957

još jedna knjiga više ili čak dve ,opet dodatak časa a postoje već predmeti koji su obrađivali ili obrađuju ekologiju.Mislim da je suvišan predmet

< Poruku je uredio zoća -- 14.4.2011 19:53:14 >

clock-img

14.04.2011, 20:08

clock-img

Anoniman

Džaba ekologija, nema te škole koja će mangupe naučiti da postoji kanta za smeće, kad ih to nisu naučili roditelji stoke koji smeće bacaju sa terase četvrtog sprata. Ekološka svest, i uopšteno ta neka higijena koja ne spada u ličnu, se uči od malena i nosi iz kuće, zamisli sramote da neko treba moje tinejdžersko dete da uči stvarima koje sam ga ja kao odgvoran roditelj trebala naučiti kad je počeo da govori i hodauser posted image Samo krive te male kičme, preteškim knjigama, i zatrpavaju ih gradivom koje će zaboraviti čim izađu iz školeuser posted image

clock-img

23.04.2011, 10:27

clock-img

Urbana

pencil-img

159

Vidim da je ovo neka stara tema.....da li ta ekologija zaista postoji u skolama kao "obavezni" izborni predmet.
Kako neso sto je obavezno moze biti i izbornouser posted image

Skola je vaspitno-obrazovna ustanova te u skladu sa tim u osnovnim skolama je nepotrebna ekologija kao poseban predmet....

Samo treba razvijati svest i insistirati na nekim stvarima. A to nije nimalo lako. Uvodjenje nekog novog predmeta nece nesto popraviti. To je maraton, nema nista preko noci.

Zdravo zivi, puno radi, ne zavidi i ne kradi.

clock-img

02.10.2011, 11:37

clock-img

dunja RR

pencil-img

30440

Staviću ovde da ne otvaram temu, pogledajte prvih par minuta o ekologiji!

TRUJU NAS SA NAŠEG NEBA

< Poruku je uredio dunja RR -- 2.10.2011 11:45:28 >

clock-img

02.10.2011, 11:57

clock-img

majathegreat

pencil-img

938

Ekološki nacionalistički paranoik.

clock-img

08.03.2018, 06:22

clock-img

Dora89

pencil-img

3151

IZVORNA PORUKA: Urbana

Vidim da je ovo neka stara tema.....da li ta ekologija zaista postoji u skolama kao "obavezni" izborni predmet.
Kako neso sto je obavezno moze biti i izbornouser posted image

Skola je vaspitno-obrazovna ustanova te u skladu sa tim u osnovnim skolama je nepotrebna ekologija kao poseban predmet....

Samo treba razvijati svest i insistirati na nekim stvarima. A to nije nimalo lako. Uvodjenje nekog novog predmeta nece nesto popraviti. To je maraton, nema nista preko noci.

user posted image

Da đaci čiste wc kao u školama u Japanu, eto im lekcije iz ekologije!

clock-img

07.07.2018, 14:29

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Ok po kojj cas al kao predmet bzvz.
Drugo vecinom se takvo vaspitanje nosi iz kuce, po principu uzora!