cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Burekcici :P

clock-img

18.03.2010, 17:51

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

BUREKCICI

* 7.5 dl mleka
* 1. kvasac (najvise volim onaj madjarski zuti!)
* 2-3 kasikice secera
(ostavis da nadodje, a ako je kvasac dobar treba mu oko 4.min)

* 2. zumanceta
* mala soljica ulja (ona kao prrre za kafu)
* 2. kasikice soli
* po potrebi brasna

Zamesiti mekano pa ostaviti da nadodje.. Malo premesiti na stolu pa podeliti u 12. obgi koje rastanjis velicine tanjira.

* 400. gr masti (ili manje..vidis vec otprilike) ukaisas ili izmiksiras.

Svaku obgu mazes sa masti i redjas jednu na drugu 3 x po 4 obge! Mazes i gornju.

Ostavis da ponovo kisne.

Teglis svaki od ta tri dela sto sad imas, stavljas nadev (ja sam sa sirom i pekmezom do sad pravila samo - onako sir rukom bacas po testu svuda sem tamo po sredini gde ces preseci posle) i uvijas sa jedne i druge strane (na pola puta da se sretnu rolne) pa preseces izmedju testo i dobijes dve rolne.

Onda seces te rolne na trakice, na pravougaonike...

Mazes sa zumancetom umucenim sa kasikicom tople vode.. i peeeces... Ja na 200 pecem...

user posted image

Kaliopi, naoruzaj se vremenom i zivcima i navali! I da! Mozes ih tako napravljene zamrznuti i peci kad oces.... Dosta ispadne!



< Poruku je uredio Shishica -- 18.3.2010 17:58:55 >


_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

18.03.2010, 18:10

clock-img

Anoniman

aaaaaaaaaa!!!user posted image
hehehhe Draga moja Shishice , svaka čast ... user posted image
Tri puta sam čitala dok nisam skontala kako se prave ...user posted image


..reci mi, da li iscuri taj pekmez ? user posted image

iiiiii..... s čime još može?
Šta ako ih napravim prazne jel budu lepi ?user posted image



clock-img

18.03.2010, 18:17

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Pa nisam prazne pravila... ako nista nemas mozda bi mogla da poprskas tek tek sa margarinom i soli... ili ne znam...

Ali nece da curi, ne mazes sve sa pekmezom nego isto tako kao sir pospes kao fleke... samo ne sa rukom kao sir user posted image nego kasikom ili kasikicom...i prstom user posted image

I onda kad seces to se stisne... Meni nije curilo... verovatno bi onaj kupovni curio.. ali domaci nece...

Ja sam uz ove burekcice provela prvi 1. maj sa MM sama u kuci (moji na selu za vikend, a mi tek mesec dana zajedno..) i jos pamtim koju potkusulju sam imala.. nisam jos izgubila tad nevinost iako je mama bila ubedjena kad se vratila "Da je sve gotovo..." user posted image

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

clock-img

18.03.2010, 18:20

clock-img

Anoniman

user posted image Dobra si!  user posted image

Važi, draga ... ma imam negde sira u zamrzivaču samo dok se ne otopi ...A ja sam nestrpljiva ... user posted image
Ako ne večeras pravim sutra! Volim da experimentišem !user posted image user posted image user posted image
Imam onaj domaći, od šljiva, od kajsije mi je nekako... tečan ...user posted image

hvala , draga!user posted image user posted image user posted image

p.s. ako budem imala pitanja eto mene ponovo ..user posted image

clock-img

18.03.2010, 18:42

clock-img

Shishica

pencil-img

4811

Jaaaao od sljiva user posted image

Bolje sutra.. trebace ti vremena dosta!

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!